Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

27ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου

Κλασικός και απαραίτητος Όρσον Γουέλς, το πολυαναμενόμενο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, η νέα ταινία του Μπερτράν Μαντικό, η «Πένθιμη Παρέλαση των Ρόδων» ως επιστέγασμα του αφιερώματος «Ζωές σε Μετάβαση: Trans Cinema Matters», το τμήμα «Μουσικη και Φιλμ» και το «Μπάντι Γκάι» και το «Sisters With Transistors» αποτελούν τα highlights του προγράμματος του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22/9-3/10).

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, είναι εδώ! Τρία Διαγωνιστικά τμήματα, νέοι δημιουργοί, αληθινές ιστορίες, ελληνικές μικρού μήκους, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς μέσα σε 12 μέρες (και Νύχτες).

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 22 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου, ενώ ένα μέρος των ταινιών του προβάλλεται σε ψηφιακή πλατφόρμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατεβάστε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Αγοράστε εισιτήρια online στο παρακάτω λινκ viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/cinema/festival/27o-diethnes-festival-kinimatografou-tis-athinas-nychtes-premieras/

This is Orson Welles
Η ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΓΚΑΗ / THE LADY FROM SHANGHAI
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Ένας ναυτικός, μια μοιραία γυναίκα, ένας πλούσιος σύζυγος που πρέπει να πεθάνει. Και όλα θα πάνε στραβά. Στα χέρια του Γουέλς, ένα αρχετυπικό νουάρ υλικό ανατινάζεται προς κάθε κατεύθυνση, είτε σαν στυλιστικός κατακλυσμός αντίστιξης λόγου και εικόνας ή, ακόμα περισσότερο, σαν δράμα πάνω στην κυλιόμενη ανθρώπινη ενοχή. Σε ένα υπέροχο χάος από ανατροπές και αποκαλύψεις, η Ρίτα Χέιγουορθ παραδίδει μια ερμηνεία ζωής και ο Γουέλς υπογράφει ένα πολύπλοκο, συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ το οποίο κορυφώνεται με μία από τις πιο εφευρετικές σκηνές του κινηματογράφου, την θρυλική σεκάνς της αίθουσας των καθρεπτών.

2/10/2021, 17:00, ΙΝΤΕΑΛ

Μουσική & Φιλμ
SISTERS WITH TRANSISTORS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lisa Rovner Η πρωθιέρεια της αβαν γκαρντ Λόρι Άντερσον αναλαμβάνε να μας ξεναγήσει σε μια κρυφή γκαλερί όπου εκτίθενται τα πορτραίτα των πιονέρων της ηλεκτρονικής μουσικής. Συντονισμένα αφηγούνται μια ιστορία γένους θηλυκού, με την τρεμάμενη δυναμική του θέρεμιν θαμμένη κάτω από γιγάντια αναλογικά μηχανήματα και πατριαρχικές προκαταλήψεις. Μέσα από τόνους αρχειακού υλικού και επιβλητικές κυματογραμμές, η διαδρομή από την Κλάρα Ρόκμορ και τη Μπίμπι Μπάρον στη Γουέντι Κάρλος και τη Σουζάν Τσιάνι γίνεται ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ-ορόσημο τόσο για την ιστορία του είδους όσο και για την αναθεώρηση της δυναμικής των φύλων στη σύγχρονη εποχή.

2/10/2021, 18:00, ΔΑΝΑΟΣ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings
DUNE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Denis Villeneuve

Η εξωτική ομορφιά του Αρράκις, το πολύτιμο μπαχαρικό, ο πόλεμος των Χαρκόνεν με τους Φρέμεν, ο Οίκος των Ατρειδών, ο Μεσσίας του «Dune». Η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, μεταφορά του θρυλικού λογοτεχνικού έπους του Φρανκ Χέρμπερτ, «προσγειώνεται» με λαμπερό καστ, αποστομωτική καλλιτεχνική διεύθυνση, καταιγιστική δράση, πολιτική ίντριγκα και οικολογικό όραμα. Ο Ντενί Βιλνέβ μετά τα «Arrival» και «Blade Runner 2046» ξεφυλλίζει ένα αριστουργηματικό υπόδειγμα επιστημονικής φαντασίας και υπόσχεται ένα μεγαλόπνοο κινηματογραφικό ταξίδι. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.
2/10/2021, 20:30, ΙΝΤΕΑΛ
2/10/2021, 20:30, ΔΑΝΑΟΣ

Μουσική & Φιλμ
BUDDY GUY: ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗ ΘΛΙΨΗ / BUDDY GUY: THE BLUES CHASE THE BLUES AWAY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Devin Chanda, Matt Mitchener, Charles Todd

Από τις βαμβακοφυτείες στη Λουιζιάνα μέχρι τις πρώτες session εμφανίσεις πλάι στους Muddy Waters, Howlin' Wolf και Otis Rush και από τα εννέα κερδισμένα βραβεία Γκράμι μέχρι την θρυλική πλέον ζωντανή του εμφάνιση στον Λευκό Οίκο, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα, αυτό το ντοκιμαντέρ συνιστά το πολύτιμο χρονικό μιας ακριβοθώρητης καριέρας και της περιπετειώδους ζωής ενός από τους σπουδαιότερους των μπλουζ του Σικάγο, του Buddy Guy. Eric Clapton, Keith Richards, Carlos Santana, John Mayer, Stevie Ray Vaughn και άλλοι πολλοί αποτίουν φόρο τιμής στο θρύλο που σφυρηλάτησε την κιθάρα όπως κανένας άλλος μέχρι σήμερα.

2/09/2021, 19:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings
ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ / SWAN SONG
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Todd Stephens

Κομμωτής και στυλίστας στο λυκόφως της ζωής του δραπετεύει από οίκο ευγηρίας και ξεκινά ένα λυτρωτικό ταξίδι προς το έσχατο αριστούργημά του, την... καούκα της Λίντα Έβανς, παλαιότερης πελάτισσάς του η οποία μόλις απεβίωσε και έχει ζητήσει ως μεταθανάτια χάρη να αναλάβει εκείνος το ύστατο χτένισμά της. Ένα road movie περήφανα queer και καλόκαρδο, κωμικοτραγικό στις σωστότερες δόσεις, πικάντικο σε χιούμορ και με έναν «διαστημικό» Ούντο Κίερ να ατενίζει αφ’ υψηλού την άχαρη επαρχιακή καθημερινότητα των ΗΠΑ, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό από αυτό που αποτελεί τον καλύτερο ρόλο της cult καριέρας του.

2/10/2021, 19:30, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction
ΣΑΜΠΑΓΙΑ / SABAYA
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Hogir Hirori

Στο πιο επικίνδυνο στρατόπεδο στη Μέση Ανατολή ένα κινητό τηλέφωνο και ένα όπλο είναι ό,τι διαθέτουν ο Μαχμούντ και η ομάδα του, που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους στην προσπάθεια να σώσουν γυναίκες που κρατούνται από το ISIS ως «Σαμπάγια» (σκλάβες του σεξ). Με την μπούρκα (κυριολεκτικά) στο φακό, και καθώς οι σφαίρες σφυρίζουν γύρω τους, η κάμερα τους ακολουθεί θαρραλέα, σε νυχτερινές αποστολές και οριακές καταδιώξεις, σε ένα ντοκιμαντέρ συνώνυμο του θρίλερ, το οποίο με την αποστομωτική ματιά του κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Σάντανς και φλερτάρει με μια υποψηφιότητα στα επερχόμενα Όσκαρ.

2/10/2021, 19:30, ΣΤΕΛΛΑ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction
ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΘΩΑ ΝΥΧΤΑ / A NIGHT OF KNOWING NOTHING
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Payal Kapadia

Γράμματα αγάπης, αποξηραμένα λουλούδια, αποκόμματα εφημερίδων και πλάνα που κατέγραψε μια κάμερα ανακαλύπτονται ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι της εθνικής σχολής κινηματογράφου της Ινδίας. Και αφηγούνται την ιστορία ενός ατελούς έρωτα, μιας φοιτητικής εξέγερσης και μιας βαθιά ριζωμένης κοινωνικής αδικίας, όλα δοσμένα μέσα από ένα σινεμά που θολώνει διαρκώς τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, όλα απλωμένα στην οθόνη σαν ένα πυρετώδες όνειρο που δεν ξέρεις σε ποιον ακριβώς ανήκει. Στον σκηνοθέτη, στον θεατή ή σε κάποιον που δεν θα μας αποκαλυφθεί ποτέ; Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στοφετινό Φεστιβάλ Καννών.

2/10/2021, 19:45, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction
ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ / MOMENTS LIKE THIS NEVER LAST
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Cheryl Dunn

Περιφρόνησε μια οικογένεια προνομίων, περιπλανήθηκε στα πιο κακόφημα μέρη της Νέας Υόρκης, πήρε όσα ναρκωτικά και αλκοόλ αντέχει ένας οργανισμός και πάτησε τέρμα γκάζι προς το πρόωρο τέλος του. Ενδιάμεσα, ωστόσο, ο Ντας Σνόου έγραψε ιστορία στο κίνημα των γκραφίτι, αντιπροσώπευσε στις θρυλικές Polaroid του έναν κόσμο καταραμένων και δημιούργησε μια ακέραιη εκδοχή τέχνης που καθρέφτισε την αντικουλτούρα των 90s. Tην ιστορία ενός αυτοκαταστροφικού πρίγκιπα της μεγαλούπολης διηγείται ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ, φτιαγμένο από ιλιγγιώδεις εικόνες και ήχους, από στιγμιότυπα ενός χρόνου που περνά αστραπιαία και μιας ζωής που φωτίζει και καίγεται ταυτόχρονα. Όπως ένα κερί.

2/10/2021, 20:00, ΡΙΒΙΕΡΑ

This is Orson Welles
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ / F FOR FAKE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles 


Ο Όρσον Γουέλς ντύνεται ο τσαρλατάνος ταχυδακτυλουργός κι ο κάλπικος auteur που επιθυμούσαν οι επικριτές του. Αποφασίζει να μιλήσει για άλλους παραχαράκτες της Τέχνης και της Ιστορίας σε ένα αξεπέραστο δοκίμιο που κερδίζει όλο και περισσότερες θέσεις στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Όντας ένα δηλητηριωδώς αμφίσημο σχόλιο για την απάτη (και την απατηλή φύση του κινηματογράφου), το «F for Fake» αποτελεί το αυταπόδεικτο, όχι πλέον του ταλέντου, αλλά της ακαταμάχητης ιδιοφυΐας του Γουέλς.

2/10/2021, 21:30, ΣΤΕΛΛΑ

Διεθνές Διαγωνιστικό
ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ / THE SACRED SPIRIT
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Chema García Ibarra

Μια σέχτα ουφολόγων στο Λεβάντε της Ισπανίας χάνει τον ηγέτη της και ο κλήρος πέφτει στον υπαρχηγό να συνεχίσει το έργο του εκλιπόντος, την ώρα που η τοπική κοινωνία παρακολουθεί ανάστατη την υπόθεση εξαφάνισης ενός κοριτσιού. Πολύ πέρα από μια εύκολη σάτιρα προς τους απανταχού συνωμοσιολόγους που υπάρχουν εκεί έξω, το υπόγεια σοκαριστικό ντεμπούτο του Γκαρσία Ιμπάρα πατάει όλες τις σωστές νότες αποτυπώνοντας μια πραγματικότητα τρομακτικά φάλτσα. Στην αρχή χαμογελάς, όμως μέχρι το φινάλε το όποιο γέλιο θα σου έχει παγώσει. Ειδική Μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

2/10/2021, 22:00, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ

Ζωές σε Μετάβαση: Trans Cinema Matters
Η ΠΕΝΘΙΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ / FUNERAL PARADE OF ROSES
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Toshio Matsumoto

Ένα από τα πιο απρόβλεπτα και πρωτοποριακά πειράματα που έχουν γίνει ποτέ πάνω στο σελιλόιντ, το θρυμματισμένο αριστούργημα του Τόσιο Ματσουμότο συνιστά μία από τις πιο ανατρεπτικές ταινίες των 60s, αποτελώντας το πολύτιμο ντοκουμέντο ενός αθέατου Τόκιο που επιχειρεί την σεξουαλική του απελευθέρωση. Γκέι μπαρ, εντυπωσιακές drag ντίβες και ένας ολόκληρος υπόγειος κόσμος σε αναβρασμό συνθέτουν το σκηνικό όπου ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανθίζει, καθώς ένα προαίσθημα καταστροφής πλανάται πάνω από αυτή την ιλιγγιώδη pop-art φαντασίωση.

2/10/2021, 22:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ / AFTER BLUE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bertrand Mandico

Ο πρωτοποριακός δημιουργός των «Άγριων Αγοριών» επιστρέφει σαν o παντεπόπτης σαδιστής θεός του After Blue, ενός πλανήτη που κατοικείται αποκλειστικά από γυναίκες. Εκεί παρακολουθεί την αισθησιακή οδύσσεια της νεαρής Ρόξι, που μαζί με τη μητέρα της αναγκάζονται να κυνηγήσουν σε μια φαντασμαγορική Άγρια Δύση μια επικηρυγμένη δολοφόνο ονόματι Κέιτ Μπους που τους χρωστάει τη ζωή της. Υπερθεματίζοντας στις post-queer συνιστώσες της εκκεντρικής φιλμογραφίας του, ο σκηνοθέτης εξαπολύει μια ατίθαση και φαντασμαγορική επίθεση στις αισθήσεις, με ένα ψυχοτροπικό ταξίδι πάνω από τη δίνη των αρχέγονων ενστίκτων. Μια από τις πολυαναμενόμενες καλλιτεχνικές δημιουργίες της χρονιάς.

2/10/2021, 22:15, ΤΡΙΑΝΟΝ

Μετά τα Μεσάνυχτα - After Hours
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ / PRISONERS OF THE GHOSTLAND
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Sion Sono

Σε ένα μεταποκαλυπτικό σύμπαν, ο Νίκολας Κέιτζ με κολλητή δερμάτινη περιβολή πρέπει να σώσει την αιχμάλωτη κόρη (Σοφία Μπουτέλα) ενός διεφθαρμένου Κυβερνήτη πριν εκραγούν οι βόμβες που είναι προσαρτημένες στους όρχεις του. Αγγλόφωνη πρώτη του Σόνο, ιαπωνικό ντεμπούτο του Κέιτζ, το πεπρωμένο επιτέλους ενώνει δύο αγρίους της έβδομης Τέχνης που μιλούν την ίδια γλώσσα και όσα ακολουθούν δεν είναι παρά ένα σερτζιολεονικών απόηχων υγρό όνειρο του σινεμά για το σινεμά, ή αλλιώς η απόλυτη συνάντηση των ταινιών σαμουράι με το γουέστερν. Αν το «Mandy» ήταν το ορεκτικό, ετοιμαστείτε για το κυρίως γεύμα.

2/10/2021, 22:15, ΡΙΒΙΕΡΑ



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-02 13:33:36



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.