Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η αφίσα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Μία «Μεγάλη Έκρηξη» πολιτισμού και αισιοδοξίας. Με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε την αφίσα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, από τον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, πιο αισιόδοξο και πλούσιο σε δράσεις από ποτέ. Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις, δικαιώνοντας τη φανατική αγάπη των θεατών όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος με Bachelor στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, από το 2013 εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης ως Art Director, έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διακεκριμένες καμπάνιες, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια εξωφύλλων βιβλίων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, έχοντας αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

H αφίσα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με τα λόγια του δημιουργού της: 

«Η φετινή αφίσα εμπνέεται από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Από μια μακρά περίοδο κοσμικής ανησυχίας και συλλογικής κατήφειας την οποία βιώνουμε ως ανθρωπότητα. Από ένα σκοτάδι που τελευταία μας περικυκλώνει όλο και πιο επίμονο.

Μέσα από το σκοτάδι, όμως, πάντα προβάλλει ένα φως. Οι Νύχτες Πρεμιέρας φαντάζονται αυτό το φως ως το αποτέλεσμα μιας πολιτιστικής Μεγάλης Έκρηξης μέσα από την οποία πηγάζει η ζωή, η υπόσχεση μιας νέας αρχής, με τη μορφή ενός φαντασμαγορικού άνθους: ενός λωτού, συμβόλου αναγέννησης και δημιουργίας, έκφραση αισιοδοξίας και ελπίδας και απαραίτητη υπενθύμιση ότι η τέχνη θα βρίσκεται πάντα στο πλάι μας, για να φωτίζει τα σκοτάδια μας».

Σημειώνουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, μετά και την απόλυτα ασφαλή και επιτυχημένη υβριδική διεξαγωγή των δύο προηγούμενων εκδόσεών του, αισιοδοξεί ώστε η 28η έκδοσή του να φιλοξενηθεί αποκλειστικά στις αγαπημένες κινηματογραφικές μας αίθουσες 12μηνης λειτουργίας, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως αυτές θα έχουν οριστεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTwitter.  

Το 28o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-30 11:00:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    «Στιγμιότυπα»: Οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας σας προσφέρουν σε επετειακή προβολή την καλύτερη αμερικανική ταινία της δεκαετίας του '90

    «Στιγμιότυπα»: Οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας σας προσφέρουν σε επετειακή προβολή την καλύτερη αμερικανική ταινία της δεκαετίας του '90

    Αύριο Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επαναφέρει για μια μοναδική προβολή στο σινεμά το αριστούργημα του Ρόμπερτ Όλτμαν. Και μάλιστα πρόκειται για επετειακή προβολή, με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του. Μην το χάσετε.

    Οι Κριτικές Επιτροπές των Διεθνών τμημάτων του 29ου ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας

    Οι Κριτικές Επιτροπές των Διεθνών τμημάτων του 29ου ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας

    Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας καλωσορίζει τις κριτικές επιτροπές των διεθνών τμημάτων με προέδρους τον έγκριτο κριτικό κινηματογράφου των Variety, Guardian Γκάι Λοτζ (Διεθνές Διαγωνιστικό) και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Docaviv, Κάριν Ρίβκιντ Σεγκάλ (Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ).

    29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Οι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη σε επετειακή προβολή

    29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Οι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη σε επετειακή προβολή

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει με ιδιαίτερη συγκίνηση την επετειακή προβολή 10 χρόνων του κύκνειου άσματος του αγαπημένου σκηνοθέτη και συναδέλφου Νίκου Τριανταφυλλίδη 'Οι Αισθηματίες' την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο ΑΣΤΟΡ (20:00) παρουσία των ηθοποιών και λοιπών συντελεστών.

    Masterclass Φατίχ Ακίν και δωρεάν ειδικές προβολές στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

    Masterclass Φατίχ Ακίν και δωρεάν ειδικές προβολές στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

    Ένας αγαπημένος δημιουργός δίνει mastersclass με αντικείμενο τη σκηνοθεσία και αυτή είναι μόνο μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις και τις ειδικές προβολές με ελεύθερη είσοδο που σας περιμένουν στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας.

    Welcome to the Pleasuredome: Οι άγριες κινηματογραφικές μέρες (και νύχτες) του θρυλικού Scala στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

    Welcome to the Pleasuredome: Οι άγριες κινηματογραφικές μέρες (και νύχτες) του θρυλικού Scala στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

    14 ταινίες που καθρεφτίζουν τα 14 χρόνια λειτουργίας της θρυλικότερης κινηματογραφικής αίθουσας του Λονδίνου, θα προβληθούν σε ένα αφιέρωμα για την απόλαυση του σινεμά και την ευτυχία της αίθουσας.

    29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Συγκινητική τελετή έναρξης με «Past Lives» και Αλμοδόβαρ

    29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Συγκινητική τελετή έναρξης με «Past Lives» και Αλμοδόβαρ

    Με λαμπερές παρουσίες και σύνθημα την αγάπη (και τις πολλαπλές μορφές της στη ζωή μας) πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 η Τελετή Έναρξης του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ.