Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Τα πανευρωπαϊκά Δίκτυα Europa Film Festivals & Europa International υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

Τα δίκτυα Europa International και Europa Film Festivals, το οποίο έχει συνιδρύσει το ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσιάζουν το Μνημόνιο Συνεργασίας και την Χάρτα Καλών Πρακτικών που υπογράφηκαν μεταξύ των εταιρειών κινηματογραφικών πωλήσεων και των Φεστιβάλ την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο της Αγοράς του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Galway.

To Europa International, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τις εταιρείες κινηματογραφικών πωλήσεων και το δίκτυο Europa Film Festivals, ένα δίκτυο 12 ευρωπαϊκών Φεστιβάλ - το οποίο έχει συνιδρύσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας - δημιούργησαν μια Χάρτα Καλών Πρακτικών με στόχο την ενίσχυση της σχέσης των Φεστιβάλ με τα sales agencies.

Μετά από αρκετά χρόνια στενής συνεργασίας, τα δύο δίκτυα παρουσιάζουν με υπερηφάνεια την Χάρτα Καλών Πρακτικών και το Μνημόνιο Συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των sales agencies και των κινηματογραφικών Φεστιβάλ. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει τις ιδέες και την πολύτιμη εμπειρία Διευθυντών και προγραμματιστών των Φεστιβάλ και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη εύχρηστων εργαλείων ώστε οι συνεργασίες που προκύπτουν να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και εύρυθμες διαδικασίες. 

«Οι sales agents και οι ομάδες των Φεστιβάλ συνεργάζονται σε καθημερινή βάση, αλλά μερικές φορές η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η ιδέα πίσω από τη συμφωνία είναι να εξομαλύνουμε τη σχέση μεταξύ των συνεργατών. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και είναι πάντα καλύτερο όταν έχουμε ένα κοινό έδαφος κατανόησης!», αναφέρει ο Alexis Juncosa, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λουξεμβούργου και ένας από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος.

Από την πλευρά των sales, οι εν λόγω οδηγοί αγαστής συνεργασίας θα προσφέρουν στους διοργανωτές των Φεστιβάλ ένα τελικό και αποτελεσματικό εργαλείο για να εκπαιδεύσουν το νεότερο προσωπικό, και να έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς  κατά τη συνεργασία τους με τα Φεστιβάλ του κόσμου.

Το Μνημόνιο αυτό υπογράφηκε στις 8 Ιουλίου 2022, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Galway. Το Europa Film Festivals εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Δικτύου, Alexis Juncosa και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Galway Film Fleadh, Miriam Allen, και το Europa International εκπροσωπείται από την Marketing & Festivals Manager της εταιρείας New Europe Film Sales, Ewa Bojanowska και τον ομόλογό της στην εταιρεία The Party Film Sales, Théo Lionel.

Το Μνημόνιο και η Χάρτα Συνεργασίας θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο στον ιστότοπο του Europa International (www.europa-international.org), από τον Αύγουστο στην ιστοσελίδα του Δικτύου Europa Film Festivals (www.europafilmfestivals.eu) και κατόπιν αιτήματος στο info@luxfilmfest.lu

Théo Lionel (The Party Film Sales), Miriam Allen (Galway Film Fleadh),
Alexis Juncosa (Luxembourg City Film Festival)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EUROPA INTERNATIONAL

Με έτος ίδρυσης το 2011 κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το Europa International, είναι το ευρωπαϊκό δίκτυο των εταιρειών κινηματογραφικών πωλήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σχετικά με το έργο των sales agent και τη συνεισφορά τους στο κινηματογραφικό οικοσύστημα. Η ιδέα ήταν να αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο αυτό το επάγγελμα, καθώς αντιπροσωπεύει ένα νευραλγικό τμήμα του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη.

Το Europa International είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει υποστήριξη στα μέλη της στη διεθνή αγορά, από την πώληση μέχρι τη διανομή, και στον χώρο των απανταχού διεθνών κινηματογραφικών Φεστιβάλ.

Στόχο έχει να προσφέρει τις συνθήκες υποστήριξης μιας κοινότητας, την εκπροσώπηση του επαγγέλματος των ευρωπαϊκών sales agencies και την προάσπιση των συμφερόντων τους. Ακόμη, το Europa International φιλοδοξεί να μοιραστεί την ευρεία εμπειρία των μελών του για την αποτελεσματική προετοιμασία του μέλλοντος της κινηματογραφικής βιομηχανίας και ταυτόχρονα να βελτιώσει και να αυξήσει τη διεθνή διανομή και κυκλοφορία των ευρωπαϊκών ταινιών εντός και εκτός Ευρώπης.

ΜΕΛΗ

Autlook – Bac Films – Be For Films – Best Friend Forever – Charades – Coccinelle film sales – Coproduction Office – EastWest Filmdistribution – Elle Driver – Ellipsis Media International – Fandango – Film Constellation – Film Republic – Film Seekers France – Film.UA – Films Boutique – Fortissimo Films – Gaumont – HanWay Films – Illmatic film group – Intramovies – Kinology – Le Pacte – Les Films du Losange – LevelK – LuxBox – Memento International – Minerva Pictures – MK2 Films – New Europe Film Sales – Pathé International – Picture Tree International – Playtime – Pluto Film – Pyramide International – Rai Com – Rocket Science – Summerside Media – TF1 Studio – The Match Factory – The Party Film Sales – The Yellow Affair – Totem Films – True Colours – TrustNordisk – Urban Sales – Wild Bunch International

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EUROPA FILM FESTIVALS

Το Europa Film Festivals ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της δράσης «Peripheral Visions» στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Galway 2020. Το δίκτυο συναντήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Galway Film Fleadh το 2017 και έθεσε τα θεμέλια για μια βιώσιμη δομή για τα ανεξάρτητα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά Φεστιβάλ. 

Στη συνέχεια, τα μέλη του EFF πραγματοποίησαν συναντήσεις το 2018/2019 στο Galway Film Fleadh. Ο πρωταρχικός στόχος του δικτύου αποτελεί η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου ανταλλαγής πληροφοριών, στρατηγικών και τρόπου σκέψης μεταξύ των Φεστιβάλ που εκπροσωπούν μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. 

Αποσκοπεί στο να διαμορφώσει κοινές θέσεις και προοπτικές για βασικά θέματα και να αναπτύξει πόρους, επιχειρηματικά μοντέλα, βέλτιστες πρακτικές και υποδομές ανταλλαγής πληροφοριών για την υποστήριξη των μελών του στο αναδυόμενο κινηματογραφικό οικοσύστημα, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση των κινηματογραφικών Φεστιβάλ. Από τον Μάρτιο του 2022, Πρόεδρος του Δικτύου αναδείχθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λουξεμβούργου, Alexis Juncosa.

ΜΕΛΗ

Athens International Film Festival - Belfast Film Festival - CINEMANIA Film Festival - Festival International du Film Indépendant de Bordeaux - Galway Film Fleadh -  Geneva International Film Festival - Gijon International Film Festival - Filmfest Hamburg - Luxembourg City Film Festival - Midnight Sun Film Festival - Noordelijk Film Festival - Reykjavik International Film Festival.

Anais Emery (Geneva International Film Festival), Reyes Revilla Alonso (Gijon International Film Festival), Νεκτάριος Σάκκας (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας), Milja Mikkola (Midnight Sun Film Festival), Guilhem Caillard (Festival de Films CINEMANIA), Stephanie Fuchs (Autlook Filmsales),
Chiara Lentz (Luxembourg City Film Festival), Shaima Issaa (Elle Driver)
(κάτω σειρά)
Théo Lionel (The Party Film Sales), Miriam Allen (Galway Film Fleadh),
Alexis Juncosa (Luxembourg City Film Festival), Ewa Bojanowska (New Europe Film Sales)

Τα Europa Film Festivals και Europa International συνεργάζονται ήδη πάνω σε νέες ιδέες και έργα για την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων της εποχής μας στον κινηματογραφικό χώρο.

Επικοινωνία Δικτύων:
Alexis Juncosa: alexis@luxfilmfest.lu
Miriam Allen: miriam@filmfleadh.ie
Heather Mackey: heather@filmfleadh.ie
Adeline Chauveau: adeline.chauveau@europa-international.org

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2022.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα site των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTwitter.  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14 13:58:14  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Η αφίσα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

  Η αφίσα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

  Μία 'Μεγάλη Έκρηξη' πολιτισμού και αισιοδοξίας. Με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε την αφίσα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, από τον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

  Οι αιτήσεις διαπιστεύσεων για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ξεκίνησαν!

  Οι αιτήσεις διαπιστεύσεων για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ξεκίνησαν!

  Η υποβολή ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022!

  Πάρε κι εσύ μέρος στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας!

  Πάρε κι εσύ μέρος στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας!

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εθελοντές/ριες στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας!

  Σινέ-Ελευσίς: Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην πόλη των μυστηρίων ολοκληρώθηκε

  Σινέ-Ελευσίς: Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην πόλη των μυστηρίων ολοκληρώθηκε

  Από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μετέτρεψαν την Ελευσίνα σε υπαίθριο κινηματογράφο, προσφέροντας στο κοινό μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία

  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας στην Ελευσίνα [αναλυτικό πρόγραμμα]

  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας στην Ελευσίνα [αναλυτικό πρόγραμμα]

  Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής εγκαινιάζει η 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μετατρέποντας από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου την Ελευσίνα σε υπαίθριο κινηματογράφο. Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.