Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
  aiff
   

  Gimme the Loot

  Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άνταμ Λεόν μας μεταφέρει με αυτοπεποίθηση και αγάπη στις ελάχιστες πλέον συνοικίες της Νέας Υόρκης που ανήκουν ακόμη στους κατοίκους τους. Από το Μπρονξ μέχρι το Κουίνς - έξω από το γυαλιστερό Μανχάταν - ο Μάλκομ και η Τζίνι οργώνουν τους δρόμους και ταγκάρουν τοίχους και γέφυρες, διεκδικώντας έτσι το μερίδιό τους στη ζωή μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

  Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άνταμ Λεόν μας μεταφέρει με αυτοπεποίθηση και αγάπη στις ελάχιστες πλέον συνοικίες της Νέας Υόρκης που ανήκουν ακόμη στους κατοίκους τους. Από το Μπρονξ μέχρι το Κουίνς - έξω από το γυαλιστερό Μανχάταν - ο Μάλκομ και η Τζίνι οργώνουν τους δρόμους και ταγκάρουν τοίχους και γέφυρες, διεκδικώντας έτσι το μερίδιό τους στη ζωή μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Με αναφορές στο πρώιμο σινεμά του Γούντι Αλεν, πινελιές από το «Do the Right Thing» του Σπάικ Λι και δανεικά βλέμματα από τη ρετρό αισθητική των αδερφών Σάφντι o Λεόν ξεδιπλώνει το αναμφισβήτητο ταλέντο του, ενώ αφηγείται τις περιπέτειες ενός αβίαστα κωμικού ντουέτου, καθώς προσπαθεί να βρει λεφτά για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο γκραφίτι. Φυσικά, όλα πάνε κατά διαόλου, αλλά στο μεταξύ έχουμε απολαύσει μια φρέσκια ματιά πάνω σε μία τόσο κινηματογραφημένη μητρόπολη. Η Νέα Υόρκη του Λεόν είναι όμορφη χωρίς επιτήδευση, γιατί ο σκηνοθέτης της αγαπάει τους παρατημένους δρόμους, τα άγνωστα πάρκα και τις όμορφες-άσχημες γωνιές της - τη μεταμορφώνει λοιπόν σε ένα καινούριο κινηματογραφικό πλατό άπειρων δυνατοτήτων. Φ.Β.


  gimme the loot - trailer από NyxtesPremieras

  Σκηνοθεσία / Director: Adam Leon

  Σενάριο / Screewriter: Adam Leon

  Φωτογραφία / DoP: Jonathan Miller

  Μουσική / Music: Nicholas Britell

  Μοντάζ / Editor: Morgan Faust

  Ηθοποιοί / Principal Cast: Tashiana Washington, Ty Hickson, Meeko, Zoe Lescaze

  ΗΠΑ / USA

  2012

  Εγχρωμο / Color

  81'

  Αγγλικά / English

  * Προβάλλεται στις 23 Σεπτεμβρίου (δημοσιογραφική και κυρίως προβολή) και στις 26 Σεπτεμβρίου   Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00