Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
  aiff
   

  Η Αδερφή Μου

  Στην «Αδερφή», ο Σιμόν συντηρεί το σπίτι του στην Ελβετία και την 25χρονη αδερφή του κλέβοντας μικροπράγματα από τους πλούσιους επισκέπτες παραπλήσιου χιονοδρομικού θέρετρου. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Σιμόν μόλις έκλεισε τα 12 και η αδερφή του δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για τίποτα πέρα από την εμφάνισή της και τα ραντεβού με ακατάλληλους άνδρες.

  Η διάδοχος των αδερφών Νταρντέν είναι εδώ: η Ούρσουλα Μέγιερ με τη δεύτερη ταινία της φανερώνει την κοινωνική ευαισθησία και τη διακριτική ματιά που συναντάμε στις ταινίες των πολυβραβευμένων Βέλγων. Στο «Η Αδερφή Μου», ο Σιμόν συντηρεί το σπίτι του στην Ελβετία και την 25χρονη αδερφή του κλέβοντας μικροπράγματα από τους πλούσιους επισκέπτες παραπλήσιου χιονοδρομικού θέρετρου. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Σιμόν μόλις έκλεισε τα 12 και η αδερφή του δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για τίποτα πέρα από την εμφάνισή της και τα ραντεβού με ακατάλληλους άνδρες. Χωρίς καμία υποστήριξη, ο Σιμόν - ένα συγκινητικό κράμα παιδιού και άνδρα - παλεύει για την επιβίωση. Πόσο όμως μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει; Η Ειδική Μνεία του Φεστβάλ Βερολίνου είναι ένα δυνατό δράμα που τσακίζει κόκαλα με την ανθρωπιά του - όχι όμως χωρίς να προσφέρει και τις ανατριχίλες μιας μεγάλης ανατροπής. Σημειώστε το όνομα αυτής της σκηνοθέτιδος: είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει σύντομα ξανά. Φ.Β.


  sister / αδερφή - trailer από NyxtesPremieras

  Εναλλακτικοί τίτλοι: L'Enfant d'en Haut

  Σκηνοθεσία / Director Ursula Meier

  Σενάριο / Screewriter Antoine Jaccoud, Ursula Meier, Gilles Taurand

  Φωτογραφία / DoP Agnès Godard

  Μουσική / Music John Parish

  Μοντάζ / Editor Nelly Quettier

  Ηθοποιοί / Principal Cast Léa Seydoux, Kacey Mottet Klein, Martin Compston, Gillian Anderson Ελβετία, Γαλλία / Switzerland,

  France 2012

  Εγχρωμο / Color

  97'

  Γαλλικά, Αγγλικά / French, English

  * Προβάλλεται στις 26 Σεπτεμβρίου   Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00