Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
  aiff
   

  Cosmopolis

  Στο νέο πόνημα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ενσαρκώνει έναν νεαρό εκατομμυριούχο, ο οποίος γυρίζει τη Νέα Υόρκη μέσα στην υπερπολυτελή λιμουζίνα του. Συναντάει ετερόκλητους ανθρώπους, κάνει αχαλίνωτο σεξ με τη Ζιλιέτ Μπινός, προσπαθεί να κερδίσει τον έρωτα της γυναίκας του, την οποία έχει μόλις παντρευτεί από συμφέρον, και πυροβολεί κόσμο χωρίς λόγο.

  Στο νέο πόνημα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ενσαρκώνει έναν νεαρό εκατομμυριούχο, ο οποίος γυρίζει τη Νέα Υόρκη μέσα στην υπερπολυτελή λιμουζίνα του. Συναντάει ετερόκλητους ανθρώπους, κάνει αχαλίνωτο σεξ με τη Ζιλιέτ Μπινός, προσπαθεί να κερδίσει τον έρωτα της γυναίκας του, την οποία έχει μόλις παντρευτεί από συμφέρον, και πυροβολεί κόσμο χωρίς λόγο. Διασκευάζοντας το γνωστό μυθιστόρημα του Ντον NτεΛίλο, ο Κρόνενμπεργκ συνεχίζει στα μονοπάτια που χάραξε ο ίδιος με την προηγούμενη δουλειά του, ταυτίζοντας εδώ την κινηματογραφική φόρμα με τη ροή του λόγου. Καπιταλισμός και ψυχανάλυση με φόντο την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία της κρίσης, σε μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Φ.Β.


  cosmopolis - trailer από NyxtesPremieras

  Σκηνοθεσία / Director: David Cronenberg

  Σενάριο / Screenwriters: David Cronenberg, Don DeLillo

  Φωτογραφία / DoP: Peter Suschitzky

  Μουσική / Music: Howard Shore

  Μοντάζ / Editor: Ronald Sanders

  Ηθοποιοί / Principal Cast: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Sarah Gadon, Mathieu Amalric, Paul Giamatti, Samantha Morton

  Γαλλία, Καναδάς / France, Canada

  2012

  Εγχρωμο / Color

  108'

  Αγγλικά / English

  * Προβάλλεται στις 21 Σεπτεμβρίου   Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-08 17:20:08