23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Οι Νύχτες Πρεμιέρας γεννήθηκαν από μια αδιαπραγμάτευτη αγάπη για το σινεμά από θεατές για θεατές. Μετά από είκοσι ένα χρόνια και πολλές ταινίες, «αυτή η ιδέα που έμοιαζε στην αρχή με τρελό όνειρο», τελικά εξελίχθηκε όπως ευχήθηκε και ο δημιουργός τους, Γ. Τζιώτζιος,  «σε ένα μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας, ένα αληθινό σταυροδρόμι του ανεξάρτητου σινεμά, μια γιορτή που μαζευόμαστε κάθε χρόνο και περισσότεροι».

Οι Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των πιστών και εν δυνάμει θεατών τους ακούγοντας τις επιθυμίες τους, μελετώντας τις προτιμήσεις τους και συμβαδίζοντας με τα μεγάλα Φεστιβάλ του κόσμου. 
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, με χαρά ανακοινώνουμε ότι φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας περνάει σε νέα εποχή εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Viva.gr.

Για πρώτη φορά παρέχουμε τη δυνατότητα στους θεατές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους για τις προβολές του Φεστιβάλ, ηλεκτρονικά απ’ όπου κι αν βρίσκονται αλλά και από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την πόλη.

Αναλυτικά:

1. Ηλεκτρονική Έκδοση Εισιτηρίων
Εύκολα, γρήγορα και απλά, από το σπίτι, το γραφείο ή έξω από τις αίθουσες οι θεατές των Νυχτών Πρεμιέρας μπορούν να εκδώσουν το εισιτήριό τους για τις προβολές της επιλογής τους. Οι θεατές μπορούν με την πιστωτική/χρεωστική τους κάρτα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, είτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα viva.gr ή κάνοντας χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής (app) viva.gr, επιλέγοντας το θέαμα Νύχτες Πρεμιέρας και τις προβολές που επιθυμούν. Στη συνέχεια, μπορούν να εκτυπώσουν ή να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο κινητό τους.

2. Φυσικά Σημεία Έκδοσης Εισιτηρίων
Κινηματογράφοι (δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ΜΟΝΟ με μετρητά): Ως φυσικά σημεία αγοράς και έκδοσης εισιτηρίων για τις προβολές των Νυχτών Πρεμιέρας εξακολουθούν να λειτουργούν οι συνεργαζόμενες αίθουσες του Φεστιβάλ (Δαναός 1 & 2, Οπερα 1 & 2, Ιντεάλ). Στον κάθε κινηματογράφο εκδίδονται και πωλούνται εισιτήρια μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Δίκτυο Καταστημάτων Viva.gr (δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου με κάρτα και με μετρητά): EKO, ΒP, METRO & My Market, PUBLIC, Shell, SEVEN SPOTS, RELOAD, MEDIA MARKT, Ευριπίδης. Δείτε περισσότερα εδώ.

3. Κάρτες Διαρκείας
Για τους θεατές διατίθενται και κάρτες διαρκείας των 5, 10 και 20 προβολών αξίας 20€, 35€ και 60€ αντίστοιχα.
*BONUS για τις 20άρες Κάρτες Διαρκείας (€ 60): 
α. με την επίδειξη της κάρτας αυτής, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
β. με την επίδειξη της κάρτας αυτής, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση σε κάποιες ειδικές προβολές - έκπληξη του Φεστιβάλ, στις οποίες η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες. 

Kάρτες ΑμεΑ
Σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με την προμήθεια σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών, ενώ και οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι. 

Στείλτε στο press@aiff.gr μια μικρή φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, email) για την έκδοση της σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών.

Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, 1ος όροφος), από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 18.00 το απόγευμα, από την Τετάρτη 21/9 μέχρι την Πέμπτη 29/09 με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω: 
-κάρτα πολιτισμού AμεΑ [Υπ. Πολιτισμού], 
-κάρτα ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ [ΟΑΣΑ], 
-κάρτα ανεργίας ΑμεΑ [ΟΑΕΔ], 
-κάρτα σωματείου κωφών/βαρήκοων ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο. 

Η κάρτα διαρκείας δίνει τη δυνατότητα στον/στην κάτοχο να προμηθευτεί ένα μηδενικό εισιτήριο ανά προβολή για οποιεσδήποτε 10 προβολές [εξαιρείται η Ταινία Έναρξης], καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων. Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου.

Πληροφορίες πώλησης καρτών διαρκείας:
12-14 Σεπτεμβρίου | Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ, ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24).
15 Σεπτεμβρίου - μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων: ηλεκτρονική διάθεση μέσω του Viva.gr και του συνεργαζόμενου δικτύου καταστημάτων.

4. Διαπιστεύσεις
Όλες οι διαπιστεύσεις για την φετινή διοργάνωση, παραλαμβάνονται από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ που λειτουργεί στον ΙΑΝΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των διαπιστεύσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο ΜΟΝΟ την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους.

Επαγγελματικές Διαπιστεύσεις: Κάρτα με μοναδικό κωδικό κατόχου που αντιστοιχεί σε 10 προβολές του Φεστιβάλ (με εισιτήριο, όχι ελεύθερης εισόδου). 
Με την χρήση του μοναδικού κωδικού, μπορεί ο κάτοχος της διαπίστευσης να εκδίδει τα εισιτήρια για τις προβολές της επιλογής του τόσο ηλεκτρονικά, μέσω του viva.gr όσο και σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης (βλ. Σημείο 2). 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των επαγγελματικών διαπιστεύσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο ΜΟΝΟ την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους.

Δημοσιογραφικές Διαπιστεύσεις: Κάρτα με μοναδικό κωδικό κατόχου που αντιστοιχεί σε 10 προβολές του Φεστιβάλ (με εισιτήριο, όχι ελεύθερης εισόδου). 
Με την χρήση του μοναδικού κωδικού, μπορεί ο κάτοχος της διαπίστευσης να εκδίδει τα εισιτήρια για τις προβολές της επιλογής του και ηλεκτρονικά, μέσω του viva.gr και σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης (βλ. Σημείο 2). 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο ΜΟΝΟ την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους.

*Δημοσιογραφικές Προβολές: οι δημοσιογραφικές προβολές του Φεστιβάλ, θα φέρουν την ένδειξη P (press screening) στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. 
Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις δημοσιογραφικές προβολές, χωρίς να κάνουν χρήση των κωδικών τους, μόνο με την επίδειξη της κάρτας τους, εφόσον την ίδια ημέρα της προβολής:
α. Είτε παραλάβουν το μηδενικό τους εισιτήριο από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ στον ΙΑΝΟ από τις 11.00 πμ. έως τις 17.00 (εκτός Κυριακής).
β. Είτε παραλάβουν το μηδενικό εισιτήριο από τον κινηματογράφο προβολής της ταινίας έως και 15’ πριν την έναρξη αυτής, διαφορετικά χάνουν το δικαίωμα εισόδου.

5. Προσκλήσεις για Ανέργους
Το Φεστιβάλ, πιστό στην παράδοση υποστήριξης των ανέργων, προσφέρει και την φετινή διοργάνωση 2.000 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους. 
Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ δικαιούται μέχρι 4 δωρεάν εισιτήρια.
Η διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων για ανέργους θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, Αθήνα - Μετρό Πανεπιστήμιο), από τις 11.00 - 18.00.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των προσκλήσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους είτε μέσω του viva.gr είτε στα φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων (βλ. Σημείο 2).

BONUS: με την επίδειξη της κάρτας ΟΑΕΔ, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση σε κάποιες ειδικές προβολές - έκπληξη του Φεστιβάλ, στις οποίες η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

6. Νικητές Διαγωνισμών
Όλοι οι νικητές Διαγωνισμών πρέπει να παραλαμβάνουν το μηδενικό τους εισιτήριο έως και 15΄πριν την έναρξη της προβολής, διαφορετικά χάνουν την πρόσκλησή τους. 

7. Τιμές Εισιτηρίων
€ 5: Η πρώτη απογευματινή προβολή (ώρα έναρξης έως 19.55)
€ 6: Οι υπόλοιπες προβολές (ώρα έναρξης από 20.00)
*Ολες οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (προβάσιμη σε ΑΜΕΑ) θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας.
**Οι προβολές που φέρουν την ένδειξη P στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ (press screening - δημοσιογραφικές προβολές) είναι ανοιχτές και για το κοινό του Φεστιβάλ, με το αντίστοιχο εισιτήριο ανάλογα την ώρα έναρξης. 

8. Προπώληση:

ΟΠΕΡΑ
Τετάρτη 14-9:          15:00 - 19:00
Πέμπτη 15-9:           15:00 - 20:00
Παρασκευή 16-9:     15:00 - 20:00
Σάββατο 17-9:          11:00 - 15:00
Κυριακή 18-9:    Δεν θα γίνει προπώληση. Το ταμείο θα είναι κλειστό.
Δευτέρα 19-9:        15:00 - 19:00
Τρίτη 20-9:            15:00 - 20:00
Τετάρτη 21-9:         14:00 - 21:00

ΔΑΝΑΟΣ
Τετάρτη 14-9 μέχρι Τετάρτη 21 - 9 16:00 – 22:00 

IDEAL
Τετάρτη 14-9 μέχρι Τετάρτη 21 - 9 15:00 – 22:00