23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση καρτών και εισιτηρίων του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας καθώς και τι ισχύει για τους δικαιούχους καρτών, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων.

1. Κάρτες Διαρκείας
2. Έκδοση Εισιτηρίων
3. Kάρτες ΑμεΑ
4. Διαπιστεύσεις
5. Εισιτήρια για την προβολή του ντοκιμαντέρ Sea Sorrow («Τα Δεινά της Θάλασσας»)
6. Προσκλήσεις για Ανέργους
7. Νικητές Διαγωνισμών
8. Τιμές Εισιτηρίων 

1. Κάρτες Διαρκείας 

α. Είδη Καρτών 
Για τους θεατές διατίθενται κάρτες διαρκείας των 5, 10 και 20 προβολών αξίας 20€, 35€ και 60€ αντίστοιχα.

*BONUS για τις 20άρες Κάρτες Διαρκείας (60 €): 
Με την επίδειξη της κάρτας αυτής, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

β. Προπώληση 
Από την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. 

Διαδικτυακά, στο Viva.gr και στο Δίκτυο Καταστημάτων Viva (με κάρτα και μετρητά): EKO, ΒP, METRO & My Market, Shell, SEVEN SPOTS, RELOAD, MEDIA MARKT, Ευριπίδης. Δείτε περισσότερα σημεία Viva εδώ.
 
γ. Πώληση 
Από την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων καρτών

- στο Γραφείο Τύπου και Υποδοχής του Φεστιβάλ, στο Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο), μόνο με χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, από τις 11.00 έως και τις 18.00 

- Διαδικτυακά, στο Viva.gr και στο Δίκτυο Καταστημάτων Viva (με κάρτα και μετρητά): EKO, ΒP, METRO & My Market, Shell, SEVEN SPOTS, RELOAD, MEDIA MARKT, Ευριπίδης. Δείτε περισσότερα σημεία Viva εδώ.

*Σε όσους αγοράσουν κάρτα διαρκείας δίνεται η δυνατότητα με την επίδειξη της απόδειξης συναλλαγής (κωδικού) να τυπωθεί πλαστική κάρτα του φεστιβάλ με το όνομά τους, μόνο από το Γραφείο Τύπου και Υποδοχής του Φεστιβάλ στο Aegean Omiros College, τις ώρες λειτουργίας του. 

2. Έκδοση Εισιτηρίων

α. Ηλεκτρονική
Εύκολα, γρήγορα και απλά, από το σπίτι, το γραφείο ή έξω από τις αίθουσες οι θεατές των Νυχτών Πρεμιέρας μπορούν να εκδώσουν το εισιτήριό τους για τις προβολές της επιλογής τους. Οι θεατές μπορούν με την πιστωτική/χρεωστική τους κάρτα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, από την ιστοσελίδα viva.gr από την αντίστοιχη εφαρμογή (app) viva.gr, επιλέγοντας το θέαμα Νύχτες Πρεμιέρας και τις προβολές που επιθυμούν. Στη συνέχεια, μπορούν να τα εκτυπώσουν ή να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το κινητό τους.

β. Φυσικά Σημεία Πώλησης
Από την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 

- στο Γραφείο Τύπου και Υποδοχής του Φεστιβάλ, στο Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο), μόνο με χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, από τις 11.00 έως και τις 18.00

- στις συνεργαζόμενες αίθουσες του Φεστιβάλ, με μετρητά και χρέωση κάρτας.

Δαναός 1 & 2 (Κηφισίας και Πανόρμου)
Ωράριο:13/9 - 20/9 : 17:00 - 20:00 και 21/9 - 1/10: 16:00 - 22:30 

Όπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57)
Ωράριο:18/9 -20/9: 16:00 - 20:00 και 21/9 - 1/10: 16:30 - 22:30 

Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46)
Ωράριο: 13/9 - 1/10: 17:00 - 22:00 

3. Kάρτες ΑμεΑ 
Σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με την προμήθεια σχετικής κάρτας διαρκείας 5 προβολών (μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου αριθμού καρτών), ενώ και οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι. 

Στείλτε στο accreditations@aiff.gr στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, e-mail) για την έκδοση της σχετικής κάρτας διαρκείας 5 προβολών.

Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται στο Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ, (Aegean Omiros College, Πανεπιστημίου 17, ισόγειο) από την Πέμπτη 21/9 μέχρι την Πέμπτη 28/09 και ώρες 11.00-18.00 
με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω: 

-κάρτα πολιτισμού AμεΑ (Υπ. Πολιτισμού), 
-κάρτα ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ (ΟΑΣΑ), 
-κάρτα ανεργίας ΑμεΑ (ΟΑΕΔ), 
-κάρτα σωματείου κωφών/βαρήκοων ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο. 

Η κάρτα διαρκείας είναι αυστηρά προσωπική και δίνει τη δυνατότητα στον/στην κάτοχο να προμηθευτεί ένα μηδενικό εισιτήριο ανά προβολή για οποιεσδήποτε 5 προβολές (εξαιρείται η Ταινία Έναρξης), καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων. 

Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου.

4. Διαπιστεύσεις 
Όλες οι διαπιστεύσεις για την φετινή διοργάνωση, παραλαμβάνονται από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ που λειτουργεί στο Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των διαπιστεύσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο ΜΟΝΟ την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους.

Επαγγελματικές/ Δημοσιογραφικές Διαπιστεύσεις: Κάρτα με μοναδικό κωδικό κατόχου που αντιστοιχεί σε 10 προβολές του Φεστιβάλ (κατόπιν έκδοσης μηδενικού εισιτηρίου, όχι με ελεύθερη είσοδο). 

Με την χρήση του μοναδικού κωδικού, ο κάτοχος της διαπίστευσης μπορεί να εκδίδει τα εισιτήρια για τις προβολές της επιλογής του τόσο ηλεκτρονικά, μέσω του viva.gr όσο και σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης.

Δημοσιογραφικές Προβολές: οι δημοσιογραφικές προβολές του Φεστιβάλ, θα φέρουν την ένδειξη P (Press Screening) στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις δημοσιογραφικές προβολές, χωρίς να κάνουν χρήση των κωδικών τους, μόνο με την επίδειξη της κάρτας τους, εφόσον την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη μέρα από την προβολή:

α. Έχουν παραλάβει το μηδενικό τους εισιτήριο από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ στο Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο) από τις 11.00 πμ. έως τις 17.00 (εκτός Κυριακής), ή

β. Έχουν παραλάβει το μηδενικό εισιτήριο από τον κινηματογράφο προβολής της ταινίας έως και 15’ πριν την έναρξη αυτής, διαφορετικά χάνουν το δικαίωμα εισόδου.

5. Εισιτήρια για την προβολή του ντοκιμαντέρ Sea Sorrow («Τα Δεινά της Θάλασσας»)

Ημέρα: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 
Ώρα: 20:00
Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Τριάντη), Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων:  6 €, 12 € & 20 €*

Για τη συγκεκριμένη προβολή απαιτείται η προαγορά των εισιτηρίων από τα διαθέσιμα φυσικά και διαδικτυακά σημεία πώλησης του Φεστιβάλ. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται διαδικτυακά, στο Viva.gr και στα παρακάτω σημεία πώλησης:

- στις συνεργαζόμενες Aίθουσες του Φεστιβάλ, με μετρητά και χρέωση κάρτας
Δαναός 1 & 2 (Κηφισίας και Πανόρμου)
Όπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57)

- στο Γραφείο Τύπου και Υποδοχής του Φεστιβάλ, στο Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο), μόνο με χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, από τις 11.00 έως και τις 18.00

Προσοχή! Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ΔΕΝ θα διατίθενται εισιτήρια

*Όλα τα έσοδα αυτής της προβολής θα ενισχύσουν τις ανθρωπιστικές οργανώσεις «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και «Safe Passage» 

6. Προσκλήσεις για Ανέργους
Το Φεστιβάλ, πιστό στην παράδοση υποστήριξης των ανέργων, προσφέρει και στην φετινή διοργάνωση 2.000 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους. Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ δικαιούται 1 κάρτα με 3 κωδικούς που αντιστοιχούν σε 3 δωρεάν εισιτήρια.

Η διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων για ανέργους θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, Αθήνα - Μετρό Πανεπιστήμιο), από τις 11.00 έως τις 18.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοχοι των προσκλήσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους είτε μέσω του viva.gr είτε στα φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων (βλ. Σημείο 1).

7. Νικητές Διαγωνισμών 
Όλοι οι νικητές Διαγωνισμών πρέπει να παραλαμβάνουν το μηδενικό τους εισιτήριο έως και 15’ πριν την έναρξη της προβολής, διαφορετικά χάνουν την πρόσκλησή τους. 

8. Τιμές Εισιτηρίων 
€ 5: Η πρώτη απογευματινή προβολή (ώρα έναρξης έως 18.55)
€ 6: Οι υπόλοιπες προβολές (ώρα έναρξης από 19.00)

* Όλες οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (προβάσιμη σε ΑΜΕΑ) θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας. Δελτία εισόδου θα διατίθενται μία ώρα πριν την έναρξη κάθε προβολής.

** Οι προβολές που φέρουν την ένδειξη P στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ (Press Screening - δημοσιογραφικές προβολές) είναι ανοιχτές και για το κοινό του Φεστιβάλ, με το αντίστοιχης αξίας εισιτήριο, ανάλογα με την ώρα έναρξης.