ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Ο Στόχος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στηρίζει την ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ποικιλομορφίας και της ποιότητας της.

Βασικές παράμετροι

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα, προέρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη και ανήκουν σε διάφορα είδη, όπως μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, πειραματικό σινεμά, φτάνει να τηρούν τις εξής προϋποθέσεις:

1. Στο πλαίσιο του Διαγωνιστικού Τμήματος, θα γίνουν δεκτές μόνο ταινίες διάρκειας 60’ και άνω.  

2. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που δεν έχουν προβληθεί στο παρελθόν στην Ελλάδα.

3. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που ολοκληρώθηκαν το αργότερο 12 μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

4. Το Τμήμα Προγραμματισμού του Φεστιβάλ δέχεται, για τη διαδικασία επιλογής, screeners ταινιών σε DVD (οποιασδήποτε περιοχής) ή σε οποιαδήποτε online μορφή.

5. Τα screeners θα πρέπει να συνοδεύονται από μια συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής.

6. Ta screeners θα πρέπει να είναι υποτιτλισμένα στα αγγλικά εάν οι πρωτότυποι διάλογοι δεν είναι στην αγγλική ή την ελληνική γλώσσα.

7. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις αρχές Ιουλίου. Οι Υπεύθυνοι Προγραμματισμού δεν είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους ταινίες που θα σταλούν μετά τη λήξη της προθεσμίας.

8. Trailers των ταινιών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν υλικό για τη διαδικασία επιλογής.

9. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες σε τελικό format 35 mm, 16 mm, DCP.

10. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που δεν διατίθενται στο διαδίκτυο. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που δεν έχουν υποβληθεί για συμμετοχή σε παλαιότερες διοργανώσεις του Φεστιβάλ. 

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Ο Στόχος

Το Τμήμα ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας έχει ως στόχο να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την κατανόηση της σημασίας της μουσικής ως μορφής τέχνης στον κινηματογράφο. Επιδίωξή μας είναι να αναπτύξουμε την εκτίμηση της καλλιτεχνικής, της ιστορικής και της εμπορικής αξίας της μουσικής μέσα στο πλαίσιο της κινηματογραφικής και της τηλεοπτικής παραγωγής.

Ο ρόλος του τμήματος ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ είναι να παρουσιάζει και να προωθεί κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά μουσικά έργα παλαιότερων, σύγχρονων και μελλοντικών καλλιτεχνών, και να προάγει την οπτική κουλτούρα όλων των μουσικών ειδών. Μέλημά μας είναι να προβάλλουμε τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με μουσικά θέματα από κάθε γωνιά του κόσμου. Οι ταινίες που απαρτίζουν το τμήμα επιλέγονται με βάση την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται η ευρωπαϊκή ή η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας.

Το Φεστιβάλ πλαισιώνει το Τμήμα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν το έργο των καλλιτεχνών. 

Βασικές Παράμετροι

1. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προσκαλεί για συμμετοχή στο τμήμα ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ ντοκιμαντέρ σχετικά με οποιοδήποτε είδος μουσικής, με διάρκεια όχι μικρότερη από 45’. Ταινίες μυθοπλασίας και ταινίες με διάρκεια μικρότερη των 45’ μπορούν να συμμετάσχουν στο Τμήμα ως ειδικές, εκτός συναγωνισμού, προβολές. 

2. Η τελική επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν στο πλαίσιο του Τμήματος θα γίνει από τους Υπεύθυνους Προγραμματισμού του Φεστιβάλ.

3. Η Επιτροπή που θα κρίνει τις ταινίες θα είναι πενταμελής και θα αποτελείται από εξέχοντες μουσικούς καλλιτέχνες, πρόσωπα της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, και γνωστοί δημοσιογράφοι.

4. Η ταινία που θα βραβευθεί, θα επιλεγεί από την Επιτροπή με κριτήριο την ποιότητα και την πρωτοτυπία της. 

5. Το Τμήμα Προγραμματισμού του Φεστιβάλ δέχεται, για τη διαδικασία επιλογής, screeners ταινιών σε DVD (οποιασδήποτε περιοχής) ή σε οποιαδήποτε online μορφή.

6. Τα screeners θα πρέπει να συνοδεύονται από συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής.

7. Ta screeners θα πρέπει να είναι υποτιτλισμένα στα αγγλικά εάν οι πρωτότυποι διάλογοι δεν είναι στην αγγλική ή την ελληνική γλώσσα.

9. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις αρχές Ιουλίου. Οι Υπεύθυνοι Προγραμματισμού δεν είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους ταινίες που θα σταλούν μετά τη λήξη της προθεσμίας.

10. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που ολοκληρώθηκαν το αργότερο 12 μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

11. Trailers των ταινιών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν υλικό για τη διαδικασία επιλογής.

12. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες σε τελικό format 35 mm, 16 mm, DCP.

13. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που δεν έχουν προβληθεί προηγουμένως στην Ελλάδα.

14. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που δεν διατίθενται στο διαδίκτυο. Δεκτές μπορούν να γίνουν μόνο οι ταινίες που δεν έχουν υποβληθεί για συμμετοχή σε παλαιότερες διοργανώσεις του Φεστιβάλ.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αντιτίθεται σε κάθε μορφή πειρατείας και λαμβάνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία των καλλιτεχνικών έργων. Τα υλικά των ταινιών που υποβάλλονται στο Φεστιβάλ (online links και DVD screeners) τίθενται αποκλειστικά στη διάθεση των μελών του Τμήματος Προγραμματισμού, στον Υπεύθυνο Κίνησης Ταινιών και στο Τμήμα Υποτιτλισμού. Η αντιγραφή και ο δανεισμός δεν επιτρέπονται.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
Μπενάκη 5, 15238, Χαλάνδρι, Αθήνα
t: 210 6061254
e-mail: info@aiff.gr