Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Mistaken for Strangers

Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν η ζωή σου αν ο αδερφός σου ήταν ροκ σταρ; Θα άντεχες να τον βλέπεις περικυκλωμένο από αμέτρητους αμετανόητους θαυμαστές, ενώ εσύ είσαι απλώς ο roadie στην περιοδεία του;

Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν η ζωή σου αν ο αδερφός σου ήταν ροκ σταρ; Θα άντεχες να τον βλέπεις περικυκλωμένο από αμέτρητους αμετανόητους θαυμαστές, ενώ εσύ είσαι απλώς ο roadie στην περιοδεία του; Θα είχες την υπομονή να περάσεις μήνες ολόκληρους στον δρόμο, συνοδεύοντας τις εξαντλητικές περιοδείες και τις παρασκηνιακές εντάσεις του συγκροτήματός του;

Σε όλα τα παραπάνω, και σε πολλά άλλα, αναλαμβάνει να ρίξει φως το «Mistaken for Strangers», το συναρπαστικό μουσικό ντοκιμαντέρ για τους ακαταμάχητους δανδήδες της indie rock που κρύβονται πίσω από το όνομα Τhe National, σκηνοθετημένο από τον Τομ Μπέρνινγκερ, μικρότερο αδερφό του τραγουδιστή της μπάντας, Ματ.

Το «Mistaken for Strangers» μπορεί να είναι ένα φιλμ γεμάτο από τις μελωδίες και τον παλμό της νεοϋορκέζικης πεντάδας που ξεκίνησε απ’ το Σινσινάτι για να κατακτήσει τον κόσμο, παράλληλα, όμως, συνιστά και την εξιλεωτική αυτοπροσωπογραφία του δημιουργού του, μια άκρως ειλικρινή ματιά στη ζωή ενός άνδρα που παρακολουθεί τους τριγύρω του να κατακτούν την επιτυχία καθώς ο ίδιος φλερτάρει κάθε στιγμή με την αποτυχία σε όλα τα επίπεδα. Κ.Θ.


mistaken for strangers - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Tom Berninger

Μουσική / Music: Aaron Dessner, Bryce Dessner The National

Μοντάζ / Editor: Tom Berninger, Carin Besser

Εμφανίζονται / Featuring: Matt Berninger, Aaron Dessner, Bryce Dessner, Bryan Devendorf, Scott Devendorf, Brandon Reid

ΗΠΑ / USA
2013
75'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 22 Σεπτεμβρίου, τις 27 Σεπτεμβρίου και τις 28 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-08-10 00:00:50



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Pussy Riot: Μια Πανκ Προσευχή

    Pussy Riot: Μια Πανκ Προσευχή

    Κλείνοντας έναν χρόνο ακριβώς από την πολύκροτη φυλάκιση του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot και το κύμα αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε παγκοσμίως, το ντοκιμαντέρ των Μάικ Λέρνερ και Μαξίμ Ποζντορόφκιν καταγράφει την ιστορία της Νάντια, της Μάσα και της Κάτια, των τριών νεαρών κοριτσιών που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για 'βλασφημία', στη θρησκόληπτη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Ηλεκτρικά Κύματα

    Ηλεκτρικά Κύματα

    Προετοιμαστείτε, καθώς τα 'Ηλεκτρικά Κύματα' έρχονται για να σας αποκαλύψουν ένα συναρπαστικό όσο και άγνωστο κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας και συνάμα το ιδανικότερο πάντρεμα μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινου παράγοντα.

    Το Βινύλιό Μας Ζυγίζει Ένα Τόνο

    Το Βινύλιό Μας Ζυγίζει Ένα Τόνο

    Αν ανήκεις στους θαυμαστές της χιπ χοπ, τότε θα γνωρίζεις μάλλον ότι μια ταινία για τη δημιουργία και την πλούσια συνεισφορά της εταιρείας Stones Throw στην ποπ κουλτούρα δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστική, πόσω μάλλον όταν συνοδεύεται από ένα χρυσωρυχείο συνεντεύξεων, αρχειακού υλικού, ακουσμάτων και ανέκδοτων διηγήσεων που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.

    The Stone Roses: Made of Stone

    The Stone Roses: Made of Stone

    Υπήρξαν ένα από τα πιο επιδραστικά πανκ συγκροτήματα για το κίνημα Madchester, που καθόρισε την παγκόσμια μουσική σκηνή, και τεράστιοι ροκ σταρ στην εποχή τους. Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά άλμπουμ στην Ιστορία. Οι Stone Roses επιστρέφουν στην ενεργό δράση και ο Σέιν Μέντοουζ καταγράφει το ταξίδι τους.

    Λίγα Μέτρα από τη Διασημότητα

    Λίγα Μέτρα από τη Διασημότητα

    Μετρούν καριέρες δεκαετιών, τραγούδια στα οποία συμμετείχαν έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου, έχουν ερμηνεύσει μπροστά από πολυπληθή ακροατήρια, στο βιογραφικό τους μετρούν συνεργασίες με ιερά τέρατα της ποπ, ροκ και σόουλ μουσικής και οι φωνές τους ουδέποτε ζήλεψαν κάτι από τις επιδόσεις φτασμένων καλλιτεχνών.