Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Συμβόλαια Θανάτου

Εμπνευσμένος από μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία, ο Ερικ Ματί πλέκει έναν δαιδαλώδη ιστό διαφθοράς, επαγγελματικών φιλοδοξιών και αθέμιτων μέσων επιβίωσης με φόντο τη ζούγκλα των φυλακών και τους κακόφημους δρόμους της Μητροπολιτικής Μανίλα.

Κατά τη διάρκεια ανεπίσημων εξόδων τους, δύο κρατούμενοι αναλαμβάνουν εκτελέσεις που τους ανατίθενται με άκρα μυστικότητα από αξιωματούχους των φυλακών. Την ίδια στιγμή, δύο εκπρόσωποι του νόμου διερευνούν μια σειρά δολοφονιών που μοιάζουν να κατευθύνονται από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο χώρο της πολιτικής.

Μοιραία, οι πορείες τους θα διασταυρωθούν και οι τέσσερις άνδρες θα συγκρουστούν βίαια, μη γνωρίζοντας πως αποτελούν απλά πιόνια σε έναν αδίστακτο μηχανισμό που θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εμπνευσμένος από μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία, ο Ερικ Ματί πλέκει έναν δαιδαλώδη ιστό διαφθοράς, επαγγελματικών φιλοδοξιών και αθέμιτων μέσων επιβίωσης με φόντο τη ζούγκλα των φυλακών και τους κακόφημους δρόμους της Μητροπολιτικής Μανίλα.

Αριστοτεχνικές σκηνές δράσης, αμείωτο σασπένς και ατμόσφαιρα που σχεδόν αναδίδει τη μυρωδιά του ιδρώτα και του αίματος συνθέτουν ένα αδυσώπητα κυνικό, «βρώμικο» και σκληροτράχηλο θρίλερ που κάνει τους θεατές μάρτυρες σε έναν ατέρμονο κύκλο βίας χωρίς νικητές και ηττημένους. Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. Θ.Π.


on the job / συμβόλαια θανάτου - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: On the Job

Σκηνοθεσία / Director: Erik Matti

Σενάριο / Screenwriters: Erik Matti, Michiko Yamamoto

Φωτογραφία / DoP: Ricardo Buhay III

Μουσική / Music: Erwin Romulo

Μοντάζ / Editor: Jay Halili

Ηθοποιοί / Principal Cast: Piolo Pascual, Gerald Anderson, Joel Torre, Joey Marquez, Angel Aquino, Michael De Mesa

Φιλιππίνες / Philippines
2013
Εγχρωμο / Color
121’
Φιλιππινέζικα / Filipino

* Προβάλλεται στις 29 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    India Blues

    India Blues

    Η σχέση δύο διαφορετικών μεταξύ τους ανδρών περνά μέσα από την εξερεύνηση οκτώ δομικών συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνουν: πόνος, πόθος, ευτυχία, ζήλια, έλξη, γαλήνη, αγάπη και θυμός.

    Πολύ Κακό για το Τίποτα

    Πολύ Κακό για το Τίποτα

    Τι δουλειά έχει ο σκηνοθέτης των 'Εκδικητών' σε μια ανεξάρτητη ρομαντική κομεντί εμπνευσμένη από το 'Πολύ Κακό για το Τίποτα' του Γουίλιαμ Σαίξπηρ;

    Spring Breakers

    Spring Breakers

    Το νέο προκλητικό πόνημα του Χάρμονι Κορίν αποτελεί χωρίς υπερβολή την πιο ένοχη απόλαυση της κινηματογραφικής σεζόν, παρακολουθώντας τις βίαια και σεξουαλικά ξέφρενες πορείες ενός κουαρτέτου νεαρών κοριτσιών.

    Happy Slapping

    Happy Slapping

    Μία ομάδα πλούσιων νεαρών βρίσκουν διέξοδο από την βαριεστημένη απάθειά τους, εξορμώντας στους δρόμους της πόλης για μια νύχτα τυχαίας και ασυνείδητης βίας. Οι επιθέσεις τους καταγράφονται με τα κινητά τους τηλέφωνα, γνωστό και ως το φαινόμενο 'happy slapping', την απρόκλητη επίθεση σε αγνώστους με μοναδικό σκοπό να καταγραφεί η αντίδρασή τους σε βίντεο που στη συνέχεια κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

    Αποξένωση

    Αποξένωση

    Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μίλκο Λαζάροφ από τη Βουλγαρία διαθέτει ένα δυνατό κόνσεπτ και εξαιρετικό καστ, στο οποίο προεξάρχων είναι ο δικός μας Χρήστος Στέργιογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.