Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Α'

Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς

Η Αδεια / On Leave / La Permission

Γαλλία / France, 17', Σκηνοθεσία / Director: Joyce A. Nashawati

Mία σκοτεινή νύχτα σε ένα λιμάνι της Μεσογείου, ένας Γάλλος λεγεωνάριος παρασύρεται και περνά την τελευταία βραδιά της άδειάς του σε ένα αποκριάτικο πάρτι. Πόσο πρόθυμος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, του οποίου η ζωή υπαγορεύεται από διαταγές, να παρασυρθεί από την εξωτική διάθεση και τις ερωτικές προκλήσεις; Π.Γ.

Επετηρίδα / Yearbook

ΗΠΑ, Βραζιλία / USA, Brazil, 6', Σκηνοθεσία / Director: Bernardo Britto

 

Τι θα γίνει με την ιστορική παρακαταθήκη μας όταν έρθει το τέλος του κόσμου; Ενας υπάλληλος προσλαμβάνεται για να καταρτίσει την απόλυτη ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης, λίγο πριν ο πλανήτης ανατιναχθεί. Σχέδιο στο χέρι και πρωτότυπη αφήγηση για μια ταινία που βραβεύτηκε στο Sundance. Π.Γ.

Και ο Θεός Περπάτησε στο Κενό / And God Stepped Out On Space / I Boh Zrobyv Krok U Porozhechu

Ουκρανία / Ukraine, 30', Σκηνοθεσία / Director: Zaza Buadze

 

Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων ζει χώρια σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό. Εξαιτίας των παλιών τους καυγάδων αποφασίζουν να ανταλλάζουν μηνύματα μεταξύ τους μέσω ενός βραστήρα πάνω σε ένα σύρμα. Ο σεναριογράφος του «Absurdistan», θα σας συγκινήσει με ένα ανατρεπτικό φινάλε. Π.Γ.

Η Ζωή είναι Σκύλα / Life’s a Bitch / Toutes Des Connes

Καναδάς / Canada, 6', Σκηνοθεσία / Director: François Jaros

 

Ενας άντρας ερωτεύεται, καλοπερνά, καυγαδίζει και χωρίζει μέσα από ενενήντα πέντε κοφτές σκηνές που συναποτελούν αυτή τη μικρού μήκους ταινία. Ο ερωτικός ενθουσιασμός- και παράλληλα η ερωτική απογοήτευση - μέσα από την αντρική ματιά, δοσμένα με στακάτο χιούμορ. Π.Γ.



Κολάζ / Patch

Ελβετία, Γερμανία / Switzerland, Germany, 3', Σκηνοθεσία / Director: Gerd Gockell

 

Σχήματα και χρώματα συνθέτουν ένα κολάζ που χρησιμοποιείται για να τεστάρει την αντίληψη του θεατή στις έννοιες του αφηρημένου και του αναγνωρίσιμου. Μία ευρηματική ταινία που κέρδισε το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο φετινό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Annecy. Π.Γ.



Πρόσωπο με Πρόσωπο / Person to Person

ΗΠΑ / USA, 18', Σκηνοθεσία / Director: Dustin Guy Defa

 

Ξυπνώντας το πρωί μετά από ένα πάρτι, ένας μοναχικός άντρας ανακαλύπτει πως μία άγνωστη κοπέλα κοιμήθηκε στο πάτωμά του. Αποφασίζει να περάσει όλη την επόμενη μέρα προσπαθώντας να την πείσει να φύγει. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στο SXSW. Π.Γ.


Ναι, Αγαπάμε / Yes We Love / Ja Vi Elsker

Νορβηγία / Norway, 15', Σκηνοθεσία / Director: Hallvar Witzø

 

Διαφορετικές γενιές σε κρίση, σε τέσσερα διαφορετικά μέρη της Νορβηγίας, την ημέρα της εθνικής τους γιορτής. Ενα δεκάχρονο αγόρι μισεί την παρέλαση, ενας ήρωας πολέμου βαριέται ακόμα μία ομιλία, μια νεαρή κοπέλα χωρίζει και ένας ερημίτης γνωρίζει τα όριά του. Ρεαλισμός και χιούμορ σε ισόποσες δόσεις. Ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Καννών. Π.Γ.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ