Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

When Animals Dream

Όλοι στην παραθαλάσσια πόλη διατηρούν αποστάσεις από τη νεαρή Μαρί. Η φοβική αντιμετώπιση των άλλων, ωστόσο, δεν είναι η σημαντικότερη έγνοια της, ούτε καν η καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μητέρα της, που πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια. Είναι το σώμα της που αρχίζει να αλλάζει ξαφνικά.

Όλοι στην παραθαλάσσια πόλη διατηρούν αποστάσεις από τη νεαρή Μαρί. Η φοβική αντιμετώπιση των άλλων, ωστόσο, δεν είναι η σημαντικότερη έγνοια της, ούτε καν η καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μητέρα της, που πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια.

Είναι το σώμα της που αρχίζει να αλλάζει ξαφνικά, καθώς τρίχες φυτρώνουν στο στήθος και στην πλάτη της, κάτι που την αναστατώνει, οδηγώντας τη να ψάξει στο σκιώδες οικογενειακό παρελθόν της τα αίτια αυτής της μεταμόρφωσης. Φυσικά, κάτι τέτοιο έχει σοβαρές συνέπειες για την ίδια και τους γύρω της.

Το ντεμπούτο του Γιόνας Αλεξάντερ Αρνμπι δεν είναι ακόμα ένα φιλμ για λυκανθρώπους, ούτε μία ιστορία που εναποθέτει τη δυναμική της στη σχεδόν νομοτελειακή κλιμάκωση των παραδοσιακών ταινιών τρόμου.

Ακολουθώντας το αταξινόμητο μονοπάτι του Τόμας Άλφρεντσον στο αριστουργηματικό «Άσε το Κακό να Μπει», ο πρωτοεμφανιζόμενος Δανός κέρδισε τις εντυπώσεις στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών. Γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η ταινία του είναι μία τραυματική ιστορία ενηλικίωσης και μαζί η πιστοποίηση πως οι σκανδιναβικές χώρες ορίζουν το δρόμο στο σύγχρονο σινεμά τρόμου. Ν.Σ.


when animals dream - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Nar Dyrene Drommer

Σκηνοθεσία / Director
Jonas Alexander Arnby

Σενάριο / Screenwriter
Rasmus Birch

Φωτογραφία / DoP
Niels Thastum

Μουσική / Music
Mikkel Hess

Μοντάζ / Editor
Peter Brandt, Liv Lynge Ηθοποιοί / Principal Cast
Lars Mikkelsen, Sonja Richter Sonia Suhl, Jakob Oftebro Mads Riisom, Esben Dahlgaard

Δανία / Denmark
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
84'
Δανικά / Danish



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Xenia

    Xenia

    Το «Xenia» είναι ένα παραμυθένιο road movie για τον 21ο αιώνα, μία πληθωρική περιπέτεια με χιούμορ, αγωνία, μαγικό ρεαλισμό, συγκίνηση, ιταλικά τραγούδια του ’60 και μια αμετακίνητα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

    Ο Θεός Μαζί της

    Ο Θεός Μαζί της

    Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του «αρχηγού» των Belle and Sebastian, Στούαρτ Μέρντοκ, είναι μια ιστορία που ξεκίνησε σαν άλμπουμ αλλά έγινε ταινία, ένα εναλλακτικό indie μιούζικαλ με φόντο ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι στη Γλασκώβη.

    Nymphomaniac Director's Cut, Μέρος I & II

    Nymphomaniac Director's Cut, Μέρος I & II

    Η ιστορία της νυμφομανούς Τζο ξετυλίγεται μπροστά μας για πρώτη φορά με τα δυο της σκέλη ενωμένα και «αλογόκριτα», όπως ακριβώς τα οραματίστηκε ένα από τα πλέον ιδιοφυή και ανήσυχα μυαλά του σινεμά.

    Δύο Ανάσες

    Δύο Ανάσες

    Η Τσάρλι και η Σάρα είναι δύο έφηβες που γίνονται στενές φίλες. Όμως η αρχική χαρά της νέας φιλίας - και μιας υπόγειας ερωτικής έλξης - θα μεταμορφωθεί σε δηλητηριασμένη κτητικότητα και ζήλια και ένα σκληρό ψυχολογικό παιχνίδι.

    Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι: Εκείνος / Εκείνη

    Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι: Εκείνος / Εκείνη

    Ένα τολμηρό και φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα με κλασάτη κινηματογράφηση και ιδιαίτερη δομή, που φέρνει νέα ανάσα σε ένα ταλαιπωρημένο είδος.

    Τα Θαύματα

    Τα Θαύματα

    Μία ταινία ενηλικίωσης με φόντο τις αλλαγές των εποχών, των καιρών και των ηθών, τα «Θαύματα» αντλούν έμπνευση από τον Φρανσουά Τριφό και το «Πνεύμα του Μελισσιού», για να προσφέρουν μια από τις ωραιότερες και πιο αφοπλιστικά λιτές κινηματογραφικές καταθέσεις πάνω στην παιδική ηλικία και σε έναν ολόκληρο κόσμο ανθρώπων και συνηθειών που χάνονται.