Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Palo Alto

Το ερωτικό ενδιαφέρον μιας ντροπαλή έφηβης (Εμα Ρόμπερτς) διχάζεται ανάμεσα στον προπονητή της (Τζέιμς Φράνκο) και έναν συνομήλικο (Τζακ Κίλμερ), την ώρα που μία σεξουαλικά περπατημένη συμμαθήτριά της την ανταγωνίζεται.

Το ερωτικό ενδιαφέρον μιας ντροπαλή έφηβης (Εμα Ρόμπερτς) διχάζεται ανάμεσα στον προπονητή της (Τζέιμς Φράνκο) και έναν συνομήλικο (Τζακ Κίλμερ), την ώρα που μία σεξουαλικά περπατημένη συμμαθήτριά της την ανταγωνίζεται. Μεταξύ των ατελείωτων πάρτι, η μάχη ανάμεσα στην εφηβική λαγνεία και τη βαρεμάρα κρίνεται στο νήμα που υφαίνει το φλερτ με την αυτοκαταστροφή.

Το νεότερο μέλος της δυναστείας των Κόπολα, εγγονή του μεγάλου Φράνσις Φορντ, επιχειρεί το δικό της κινηματογραφικό άνοιγμα, βασισμένο σε διηγήματα του Φράνκο. Το ελπιδοφόρο ντεμπούτο της έκανε πέρασμα από πολλά μεγάλα φεστιβάλ και χαιρετίστηκε για την αμεσότητα με την οποία προσεγγίζει τα αδιέξοδα της σύγχρονης εφηβείας. Ν.Σ.


palo alto - trailer από NyxtesPremieras
 

Σκηνοθεσία / Director
Gia Coppola

Σενάριο / Screenwriter
Gia Coppola

Φωτογραφία / DoP
Autumn Durald

Μοντάζ / Editor
Leo Scott

Ηθοποιοί / Principal Cast
Emma Roberts, James Franco, Jack Kilmer, Nat Wolff, Zoe Levin, Val Kilmer

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
DCP
100'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Xenia

    Xenia

    Το «Xenia» είναι ένα παραμυθένιο road movie για τον 21ο αιώνα, μία πληθωρική περιπέτεια με χιούμορ, αγωνία, μαγικό ρεαλισμό, συγκίνηση, ιταλικά τραγούδια του ’60 και μια αμετακίνητα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

    Ο Θεός Μαζί της

    Ο Θεός Μαζί της

    Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του «αρχηγού» των Belle and Sebastian, Στούαρτ Μέρντοκ, είναι μια ιστορία που ξεκίνησε σαν άλμπουμ αλλά έγινε ταινία, ένα εναλλακτικό indie μιούζικαλ με φόντο ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι στη Γλασκώβη.

    Nymphomaniac Director's Cut, Μέρος I & II

    Nymphomaniac Director's Cut, Μέρος I & II

    Η ιστορία της νυμφομανούς Τζο ξετυλίγεται μπροστά μας για πρώτη φορά με τα δυο της σκέλη ενωμένα και «αλογόκριτα», όπως ακριβώς τα οραματίστηκε ένα από τα πλέον ιδιοφυή και ανήσυχα μυαλά του σινεμά.

    Δύο Ανάσες

    Δύο Ανάσες

    Η Τσάρλι και η Σάρα είναι δύο έφηβες που γίνονται στενές φίλες. Όμως η αρχική χαρά της νέας φιλίας - και μιας υπόγειας ερωτικής έλξης - θα μεταμορφωθεί σε δηλητηριασμένη κτητικότητα και ζήλια και ένα σκληρό ψυχολογικό παιχνίδι.

    Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι: Εκείνος / Εκείνη

    Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι: Εκείνος / Εκείνη

    Ένα τολμηρό και φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα με κλασάτη κινηματογράφηση και ιδιαίτερη δομή, που φέρνει νέα ανάσα σε ένα ταλαιπωρημένο είδος.

    Τα Θαύματα

    Τα Θαύματα

    Μία ταινία ενηλικίωσης με φόντο τις αλλαγές των εποχών, των καιρών και των ηθών, τα «Θαύματα» αντλούν έμπνευση από τον Φρανσουά Τριφό και το «Πνεύμα του Μελισσιού», για να προσφέρουν μια από τις ωραιότερες και πιο αφοπλιστικά λιτές κινηματογραφικές καταθέσεις πάνω στην παιδική ηλικία και σε έναν ολόκληρο κόσμο ανθρώπων και συνηθειών που χάνονται.