Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Σιωπηλή Δολοφόνος / The Assassin

3/10/2015, 20:00, Odeon Όπερα 1

Μία ιστορία πολεμικών τεχνών του 9ου αιώνα με κεντρική ηρωίδα μία νεαρή δολοφόνο, μετατρέπεται στα χέρια του κορυφαίου auteur του κινεζικού σινεμά σε ένα αισθητικό γεγονός σπάνιας ομορφιάς. Πανηγυρικό Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών και παραληρηματικές κριτικές για μια κινηματογραφική εμπειρία καθαρής μυσταγωγίας.

Στην Κίνα του 9ου αιώνα, την περίοδο της δυναστείας των Τανγκ, ένα νεαρό κορίτσι που απήχθη σε μικρή ηλικία από το σπιτικό του και εκπαιδεύτηκε από μια μοναχή ως δεινός εκτελεστής, έρχεται αντιμέτωπο με ένα μεγάλο δίλημμα: πρέπει να αποφασίσει αν θα εξοντώσει τον κυβερνήτη ενός από τα βασίλεια της χώρας, ο οποίος όχι μόνο είναι εξάδελφός της, αλλά και ο μεγάλος της, ανεκπλήρωτος έρωτας.

Με το Βραβείο Σκηνοθεσίας φρέσκο από το Φεστιβάλ Καννών και με τη διεθνή κριτική να παραληρεί, η ταινία του μέγιστου Ταϊβανέζου δημιουργού, η πρώτη του μετά από επταετή απουσία από τα πλατό, είναι ένα φορμαλιστικό στολίδι που μετατρέπει το παραδοσιακό είδος της ταινίας πολεμικών τεχνών σε εκστατικής δύναμης ποίηση.

Σκηνοθεσία / Director
Hsiao-Hsien Hou
Σενάριο / Screenwriter
Hsiao-Hsien Hou
Φωτογραφία / DoP
Mark Lee Ping Bing
Μουσική / Music
Giong Lim
Μοντάζ / Editor
Ching-Sung Liao, Chih-Chia Huang
Ηθοποιοί / Principal Cast
Qi Shu, Chen Chang, Yun Zhou, Satoshi Tsumabuki, Ching-tian Juan, Hsin-ying Hsieh

Ταϊβάν, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Γαλλία / Taiwan, China, Hong Kong, France
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
105'
Μανδαρινικά / Mandarin



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:25:28



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ