Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Θ’

Διάρκεια: 109'


Ομπρέλα / Umbrella
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Amerissa Basta

Ένα ηλιόλουστο φθινοπωρινό πρωινό ένα ζευγάρι 70άρηδων, ο Αλέκος και η Τασία ξεκινούν για να επικεφθούν την κόρη τους. Ο Αλέκος θέλει να πάρει μαζί του την ομπρέλα του.

Shapes of Mine
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Giorgos Kapsanakis

Στο μέλλον, η ψηφιακή εφαρμογή SOMA έχει δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες της, να αλλάζουν την εικόνα τους κατά βούληση, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εντωμεταξύ, η Αλις προσπαθεί να πείσει τον αδιάφορο σύζυγό της να φάει το δείπνο που του ετοίμασε, ενώ αυτός τηρεί σιγή ιχθύος…

Hippo
Διάρκεια / Duration: 24’ Σκηνοθεσία / Director: Theofylaktos Argyrou

Ο Σωτήρης ένας εύσωμος μαθητής με ιδιαίτερο ταλέντο στο σχέδιο, δέχεται καθημερινή ψυχολογική και σωματική βία. Η παρέα με έναν από τους μεγαλύτερους ταραχοποιούς του σχολείου, θα τον βγάλει από το καβούκι του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα υποκύψει στα πιο ζωώδη ένστικτά του.    

Η Γυναίκα στο Δωμάτιο / The Woman in the Room
Διάρκεια / Duration: 17’ Σκηνοθεσία / Director: Romanos Papaioannou

Η προσπάθεια ενός άντρα που βρίσκεται σε συναισθηματικό αδιέξοδο να πάρει μια απόφαση. Αυτή η απόφαση είναι να κάνει ευθανασία στην μητέρα του που πλήττεται από μια ανίατη ασθένεια που καταβάλει το μυαλό και το σώμα της.    

Κιόκου Πριν Έρθει το Καλοκαίρι / Kioku Before Summer Comes
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Kostis Charamountanis

Δύο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος και η Έλσα αναπολούν το καλοκαίρι μέσα από γρήγορα πλάνα με ήχους από ζώα και άλλα για να δείξουμε τι είναι ζωή και μη.

Νάρκη / Torpor (Εκτός Διαγωνιστικού)
Διάρκεια / Duration: 22’ Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Tsalapatis

Ο Αλέξανδρος είναι ένας 16χρονος που ζει με τον πατέρα και τη μάνα του σε ένα σπίτι στα Μεσόγεια Αττικής. Στις γειτονιές του φόβου, οι κάτοικοι ψάχνουν τους δικούς τους «ήρωες». Τα σώματα πειθαρχούνται, οι επιθυμίες καταστέλλονται και ο Αλέξανδρος παραμένει ένα παιδί της ηλικίας του, κόντρα στις επιταγές των καιρών, της κοινωνίας και - κυρίως - του πατέρα του. 



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό