Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΜακΚουιν / McQueen

Enfant terrible κι επαναστάτης της σύγχρονης μόδας, γνήσιος καλλιτέχνης με όπλο του την αισθητική και την υπέρβαση των ορίων, βασανισμένη ιδιοφυία και τραγικός αυτόχειρας. Από τα εμβληματικά ντεφιλέ μέχρι τις αθέατες στιγμές της ιδιωτικής του διαδρομής, ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο βιτριολικής φινέτσας και ελκυστικής αυτοκαταστροφής για τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν, που ντύνει μουσικά ο σπουδαίος Μάικλ Νάιμαν.


ΗΝ . ΒΑΣΙΛΕΙΟ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 111' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Enfant terrible και γνήσιος οραματιστής της μόδας, αναρχικός προβοκάτορας της πασαρέλας, ένα δειλό παιδί από εργατική οικογένεια του Λονδίνου που κατάφερε να πυρπολήσει τον κόσμο της υψηλής ραπτικής με τις φλογερές δημιουργίες του, τραγικός αυτόχειρας. Αν υπήρχε τρόπος να συνοψίσει κανείς έστω και ελάχιστο από το δαιμόνιο ταλέντο, τον άγρια όμορφο κόσμο και τη μετεωρική πορεία ζωής, τέχνης και θανάτου που πρόλαβε να χαράξει ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν στον σύντομο βίο του, τον εφευρίσκει αυτό το ντοκιμαντέρ.

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τα φαντασμαγορικά σόου του σχεδιαστή, μια πλειάδα επωνύμων, συνεργατών και φίλων που μιλούν αποκαλυπτικά για εκείνον, αισθητική αντίληψη που αντλεί από τις γκραν γκινιόλ εξτρα- βαγκάνζες του και η θεσπέσια μουσική του Μάικλ Νάιμαν γίνονται τα πολύτιμα συστατικά μιας ταινίας που συνεπαίρνει το βλέμμα, ενώ δουλεύει υπογείως ώστε να σου ραγίσει την καρδιά. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui
ΣΕΝΑΡΙΟ: Peter Ettedgui
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Will Pugh
ΜΟΥΣΙΚΗ: Michael Nyman
ΜΟΝΤΑΖ: Cinzia Baldessari
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Alexander McQueen, Kate Moss, Jodie Kidd, Katy England, Bernard, Arnault, Naomi Campbell, Grace Jones (uncredited)

IAN BONHÔTE, PETER ETTEDGUI
Ο Ίαν Μπονότ είναι βραβευμένος παραγωγός/ σκηνοθέτης με καριέρα γεμάτη διαφημιστικά, βιντεοκλίπ και ταινίες μικρού μήκους. Ο Πίτερ Ετεντγκί είναι σεναριογράφος, γνωστός για τα Listen to me Marlon (2015) και Onegin (1999).

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ)
2018 McQueen



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: ICONS