Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Και Ένα …και Δύο …Οικογενειακοί Ρυθμοί / Yi Yi: A One and a Two…

20/09/19, 20:30, ASTOR

Ξεκινά με ένα γάμο, τελειώνει με μια κηδεία και στο ενδιάμεσο καλύπτει έναν καθοριστικό χρόνο στη ζωή τριών γενεών μιας μεσοαστικής φαμίλιας. Το κύκνειο άσμα του Έντουαρντ Γιανγκ είναι ένας υπέροχος μεγεθυντικός φακός ταινίας που καταφέρνει και μετατρέπει το μικροσκοπικό σε επικό. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και για πολλούς κριτικούς ένα αριστούργημα για το (μέχρι τώρα) σινεμά του 21ου αιώνα. Παρουσία της συνθέτριας και συντρόφου εν ζωή του Έντουαρντ Γιανγκ, Κάιλι Πενγκ

ΤΑΪΒΑΝ, ΙΑΠΩΝΙΑ | 2000 | ΕΓΧΡΩΜΟ | 35mm |173' | ΜΑΝΔΑΡΙΝΙΚΑ, ΤΑΪΒΑΝΕΖΙΚΑ, ΙΑΠΩΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

Ξεκινά με έναν γάμο, τελειώνει με μια κηδεία και στο ενδιάμεσο καλύπτει έναν καθοριστικό χρόνο στη ζωή τριών γενεών μιας μεσοαστικής φαμίλιας στη σημερινή Ταϊπέι, επικεφαλής της οποίας είναι ένας μεσήλικας στο κατώφλι συνειδησιακής κρίσης. Σαν να ξεφυλλίζει ευλαβικά ένα πληθωρικό άλμπουμ οικογενειακών στιγμών, ο Έντουαρντ Γιανγκ παραδίδει με το κύκνειο άσμα του έναν υπέροχο μεγεθυντικό φακό ταινίας που μετατρέπει το μικροσκοπικό σε επικό και το οποίο ξέρει πώς να ανακαλύπτει στον θεατή ένα ολόκληρο μικρό σύμπαν κάτω από τις πιο ασήμαντες φαινομενι κά λεπτομέρειες.

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, μια θέση ανάμεσα στις δέκα καλύτερες ταινίες της δεκαετίας των '00s από αξιοσέβαστα έντυπα (New York Times, Village Voice, Sight and Sound) και για πολλούς κριτικούς ένα αριστούργημα για το (μέχρι τώρα) σινεμά του 21ου αιώνα. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Edward Yang
ΣΕΝΑΡΙΟ: Edward Yang
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Wei-han Yang
ΜΟΥΣΙΚΗ: Kai-Li Peng
ΜΟΝΤΑΖ: Po-Wen Chen
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Wu Nien-jen, Elaise Jin, Issey Ogata, Kelly Lee, Jonathan Chang, Hsi-Sheng Chen, Su-Yun Ko, Lawrence Ko



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-09-08 16:41:28