Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Closet Monster

23/9/2016, 20:00, Odeon Όπερα 1 24/9/2016, 21:30, Odeon Όπερα 2 (P) 29/9/2016, 19:30, Odeon Όπερα 2

Ενας ντροπαλός νεαρός που ανακαλύπτει ότι του αρέσουν τα αγόρια, ένα σοφό χάμστερ που μιλά με τη φωνή της Ιζαμπέλα Ροσελίνι, μια νύχτα που υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα, μια ιστορία ενηλικίωσης που περνά υποχρεωτικά μέσα από τη σεξουαλική αφύπνιση. Κι όλα αυτά, από έναν ταλαντούχο 26χρονο σκηνοθέτη ο οποίος ορκίζεται, στο ονειρικό και πανέμορφο ντεμπούτο του, να μην συμβιβαστεί με μια ακόμη τυπική περίπτωση νεανικής γκέι ταινίας. Βραβείο καλύτερου καναδικού φιλμ στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

ClosetMonster

Ο Οσκαρ είναι ένας μαθητής λυκείου που ενδιαφέρεται περισσότερο για το μακιγιάζ και τα οπτικά εφέ παρά για τα μαθήματά του. Είναι επίσης ομοφυλόφιλος και βασανίζεται από οράματα πιθανών φρικιαστικών εξελίξεων που μπορεί να έχει η αποκάλυψη των σεξουαλικών του προτιμήσεων στον οξύθυμο πατέρα του. Ασφυκτιά στην επαρχιακή πόλη όπου ζει κι έχει μοναδική παρηγοριά του τη φίλη του, Τζέμα, και το χάμστερ του, που του μιλά με τη φωνή της Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Θα αλλάξουν όλα, όμως, όταν γνωρίζει και ερωτεύεται τον Γουάιλντερ.

Το coming-out δράμα και το ξύπνημα του έρωτα παντρεύονται με τη νεανική φαντασία και τον ψυχοσωματικό τρόμο, σε ένα συστηματικά ευρηματικό και αβίαστα συναισθηματικό ντεμπούτο από τον Καναδό Στίβεν Νταν, το οποίο απέσπασε το βραβείο καλύτερης καναδικής ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο και έκανε τη διεθνή κριτική να μιλά για ένα νέο μεγάλο ταλέντο. Γ. Β.

Σκηνοθεσία: Stephen Dunn
Σενάριο: Stephen Dunn
Φωτογραφία: Bobby Shore
Μουσική: Maya Postepski, Todor Kobakov
Μοντάζ: Bryan Atkinson
Ηθοποιοί: Connor Jessup, Aaron Abrams, Joanne Kelly, Aliocha Schneider, Mary Walst, Isabella Rossellini

Καναδάς | 2015 | Έγχρωμο | DCP | 90' | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 11:07:16



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Διεθνές Διαγωνιστικό

    Διεθνές Διαγωνιστικό

    Εξέλιξη / Evolution

    Εξέλιξη / Evolution

    Μια απομακρυσμένη νησιωτική τοποθεσία που κατοικείται μυστηριωδώς μονάχα από νεαρά αγόρια και γυναίκες κρύβει αποτρόπαια μυστικά για το πεπρωμένο τους. Οι μακάβριες απαντήσεις περιμένουν στην άλλη άκρη της πόλης. Η επιστημονική φαντασία, το γοτθικό παραμύθι και ο τρόμος βυθίζονται σε έναν παραισθησιογόνο ωκεανό εικόνων, τον οποίο η σκηνοθέτιδα-φαινόμενο του στοιχειωτικού 'Innocence' κινηματογραφεί σαν έναν αλλόκοτα γοητευτικό εφιάλτη από τον οποίο δεν θέλεις να ξυπνήσεις. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

    Η Ιστορία του Χέντι / Inhebek Hedi

    Η Ιστορία του Χέντι / Inhebek Hedi

    Τελευταία στιγμή πριν παντρευτεί μια άγνωστή του κοπέλα που διάλεξαν οι δικοί του, ο Χέντι γνωρίζει και ερωτεύεται την απελευθερωμένη Ριμ, κάτι που θα αλλάξει ριζικά όσα πίστευε μέχρι πρότινος για τη ζωή. Μια αφοπλιστική ιστορία ερωτικής και προσωπικής επανάστασης, η οποία τιμήθηκε δικαίως με Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας και Αργυρή Αρκτο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

    Αγανάκτηση / Indignation

    Αγανάκτηση / Indignation

    Ο υποψήφιος για Oσκαρ σεναριογράφος του 'Brokeback Mountain' και του 'Τίγρης και Δράκος' περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για να παραδώσει την καλύτερη κινηματογραφική διασκευή σε βιβλίο του καταξιωμένου Φίλιπ Ροθ μέχρι σήμερα. Ενας νεαρός 'ξυπνά' απότομα στην υπερσυντηρητική Αμερική των '50s, καθώς συγκρούεται με το αμείλικτο σύστημα του πανεπιστημίου στο οποίο σπουδάζει, και ο Λόγκαν Λέρμαν του 'The Perks of Being a Wallflower' συμπυκνώνει τη μετεωρική πορεία του σε μια συναισθηματικά αφοπλιστική ερμηνεία.

    Η Κόκκινη Χελώνα / La Tortue Rouge

    Η Κόκκινη Χελώνα / La Tortue Rouge

    Οταν ο βραβευμένος με Οσκαρ Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ αποφάσισε να συνεργαστεί με το θρυλικό ιαπωνικό στούντιο κινουμένων σχεδίων Ghibli, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να αποδειχτεί μαγικό. Σε αυτή τη φαντασμαγορική δημιουργία που θα έκανε περήφανο τον Χαγιάο Μιγιαζάκι, ένας ναυαγός σε ερημικό νησί παίρνει μαθήματα αγάπης από μια θαλάσσια χελώνα. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα 'Ενα Κάποιο Βλέμμα' του Φεστιβάλ Καννών.