Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Δ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

25/9/2016, 17:30, Ιντεάλ

Διάρκεια: 89'

04

Γενέθλια / Birthday
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Katsimiris

Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει με την μητέρα του στο σπίτι τους, τον θείο του, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλια του. Ο ερχόμος του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Helga Ar I Lund / Helga Ιs Ιn Lund
Διάρκεια / Duration: 20’ Σκηνοθεσία / Director: Thelyia Petraki

Μια Γυναίκα, o ψυχίατρός της, ενας μαθητής πιάνου, ένας άντρας, η σύζυγός του και μια γάτα. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Τι τους χωρίζει; Ποιά είναι η Χέλγκα; Που είναι το Λούντ;

Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. / Young Fish
Διάρκεια / Duration: 19’ Σκηνοθεσία / Director: Chrisanthos Margonis

Η πρώτη μέρα στην δουλειά ενός νέου χωροφύλακα παίρνει μια αναπάντεχη τροπή. Τοποθετείται σε ένα νησί χωρίς καμμία εντολή και ξεκινά την αναζήτηση διεξόδου διαφυγής.

Κύβος / Cube
Διάρκεια / Duration: 22’ Σκηνοθεσία / Director: Alexandros Skouras

Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Ummi
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Niko Avgoustidi

Ο εξάχρονος Μοχάμεντ είναι μόνος του σε μια πολυσύχναστη παραλία του Αιγαίου. Κρυμμένος πίσω από έναν βράχο, παρακολουθεί τους λουόμενους και περιμένει τη μητέρα του να έρθει. Την έχασε στη θάλασσα, και τώρα πρέπει να τη βρει ξανά, για να συνεχίσουν μαζί το μεγάλο ταξίδι προς τη Δύση. UMMI σημαίνει ''μητέρα μου'' στα αραβικά.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 10:38:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ