Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Η’

Διάρκεια: 63'


Ενδιάμεσα / In Between 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 6’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Effie Pappa

Τρεις χαρακτήρες στους φρενήρης ρυθμούς της ίδιας καθημερινότητας. Ο χρόνος κυλά γρήγορα, και οι χαρακτήρες ακόμα πιο βιαστικά. Μέχρι που ξαφνικά όλα σταματούν! Μια μικρή σάτιρα, απόρροια της ενδοσκόπησης κατα την εποχή της πανδημίας και των lockdowns.

Η Αξιότιμη Κυρία Λιέν Μουρλέν / The Incredible Mrs Lien Mourlen
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 7’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Eleni Xoupa

Μία γυναίκα λαμβάνει ένα γράμμα και πάει να συναντήσει το πλοίο που λόγω κακοκαιρίας δεν έρχεται. Αφήνοντας το γράμμα να το πάρει ο αέρας ένα άλλο ταξίδι ξεκινά που τα αλλάζει όλα…Μία ασυνήθιστη ιστορία πολύ συνηθισμένων ανθρώπων.

Ροζ Βουνό / Pink Mountain
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thomas Künstler

Ιωάννινα, Ελλάδα, 1809. Ο Αλή Πασάς προσπαθεί να ευχαριστήσει τη νεαρή του σύζυγο Βασιλική, προσφέροντάς της πολύτιμα κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Το µόνο ωστόσο που τη χαροποιεί είναι τα ροζ λουλούδια που καλλιεργεί ειδικά για εκείνη ο ανθοκόμος της αυλής. Ένας ανταγωνισμός ξεκινά ανάμεσα στους δύο άντρες, για τα µάτια της Βασιλικής. Στο τέλος, θα είναι αμφίβολο ποιος είναι ο πραγματικός νικητής.

Καναρίνι / Canary
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 6’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Chrysoula Korovesi - Marios Gampierakis

Ένα καναρίνι γεννιέται σε αιχμαλωσία ανάμεσα σε στοιβαγμένα κλουβιά με πουλιά. Ένας ανθρακωρύχος βιώνει την σκληρότητα της εργασίας. Μια σχέση συντροφικότητας αναπτύσσεται μεταξύ τους, μέχρι που ένα βίαιο επεισόδιο θα διακόψει την ρουτίνα τους και θα τους ξυπνήσει.

Μία Ευχή Πέρα από τον Θάνατο / A Wish Beyond Death
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 5’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Anna-Maria Leventi

Ένας μυστηριώδης θάνατος γίνεται το επίκεντρο μιας συνέντευξης ενός ταπεινού ταχυδρόμου, καθώς ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε το πτώμα.

Μια Νύχτα στο Νεκροταφείο / A Night at the Cemetery
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 11’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Stelios Polychronakis

Η κυρά Μαρία, μια μικροκαμωμένη και χαρωπή γιαγιά από την Κρήτη, πηγαίνει όπως κάθε εβδομάδα στο νεκροταφείο για να φροντίσει τον τάφο του αγαπημένου της κυρ-Γιάννη. Ομως το λεωφορείο που την γυρίζει πίσω θα πάθει βλάβη, και η κυρά Μαρία θα αναγκαστεί να περάσει μια ολόκληρη μια νύχτα στο νεκροταφείο!

Happy New Year, Jim
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Andrea Gatopoulos

Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Τζιμ και ο Μόρτεν παίζουν βιντεοπαιχνίδια όλη τη νύχτα, όπως κάθε μέρα. Αλλά ο Μόρτεν απόψε είναι λίγο άβολος.

Ο Τυφλός Συγγραφέας / The Blind Writer 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Georges Sifianos

Όλα τα σχέδια της ταινίας έγιναν στα τυφλά, δηλαδή χωρίς να κοιτάζει κανείς το χαρτί σχεδιάζοντας, αλλά χρησιμοποιώντας μόνο απτικές πληροφορίες. Μια τεχνική πρόκληση που δίνει φόρμα στην αμηχανία του συγγραφέα μπροστά στις βεβαιότητες των ιδεολογιών : σ'ένα κόσμο «επικοινωνίας» τι σημαίνει βλέπω;



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό