23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Day #2

22/09/2017

H δεύτερη μέρα της φετινής διοργάνωσης τα είχε όλα! Μεταξύ άλλων. προβλήθηκε η μουσική ταινία «Tραγούδια που μου έμαθε ο τόπος μου», παρουσία του σκηνοθέτη Πολ Φίγκαν, καθώς και η μουσική ταινία (σε β' προβολή) «Βαδίζοντας σε αντίθετη κατεύθυνση», παρουσία του σκηνοθέτη Μαρκ Γουόλτμαν. Ακόμα, εγκαινιάστηκε η συνεργασία των Νυχτών Πρεμιέρας με το Athens Ethnographic Film Festival, με την προβολή της ταινίας «Το Κυνήγι του Λιονταριού με Τόξο» του Ζαν Ρους. Την προβολή προλόγισε ο ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης. Στην προβολή της ταινίας «Ο Ακύλλας Καραζήσης συναντά τον Χόρβατ με Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα» παρεβρέθηκαν οι σκηνοθέτες Αποστολία Παπαϊωάννου και Ηλίας Γιαννακάκης και συνομίλησαν με το κοινό.

Επίσης, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε την Βανέσα Ρέντγκρεϊβ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για την προβολή της ταινίας «Sea Sorrow». Ακολούθησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με πάνελ αποτελούμενο από την ίδια, τον Λόρδο Άλφρεντ Νταμπς, τον Κάρλο Νέρο, τη Μιμή Ντενίση και μέλη των οργανώσεων Safe Passsage και Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, συνεχίστηκε και το Αφιέρωμα «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς» σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας τρόμου «Το Αυτό» .

Η δεύτερη μέρα των 23ων Νυχτών Πρεμιέρας έκλεισε με το TGIF Party - Thank God it's Festival Party στα T.G.I. Friday's Kolonaki!