23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Day #5

25/09/2017

Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Βραβείων για τους Πρωτοεμφανιζόμενους Σκηνοθέτες και Ηθοποιούς στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1. Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τη Μαρία Χατζάκου, τη Χριστίνα Μουμούρη, τον Έκτορα Λυγίζο, τον Κωστή Μαραβέγια και τη Μαρίνα Τσικλητήρα, αποφάσισε να απονείμει το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στη Σοφία Εξάρχου για την ταινία «PARK»! Ο Θανάσης Πετρόπουλος πήρε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για το ρόλο του στο «Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ και η Δήμητρα Βλαγκοπούλου το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού για το ρόλο της στην ταινία «PARK». Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Κωνσταντίνος Τζούμας, Ηθοποιός Εξ Ιδιοσυγκρασίας», παρουσία του κ. Τζούμα και του σκηνοθέτη, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η προβολή της μουσικής ταινίας «Tangerine Dream: Ο Ήχος του Μέλλοντος», παρουσία της σκηνοθέτιδας, Μαργκαρέτε Κρόιτσερ, η οποία παρουσίασε την ταινία της και συνομίλησε με τους θεατές. Εγκαινιάστηκε, ακόμα, η φετινή συνεργασία με το Animasyros International Animation Festival + Agora, με την προβολή του εξαιρετικού animation «Το Σχολείο μου Βουλιάζει στη Θάλασσα». Στην sold-out προβολή της ταινίας «The Florida Project», ο σκηνοθέτης Σον Μπέικερ απέδωσε «χαιρετισμό» μέσω βίντεο και ευχαρίστησε το Φεστιβάλ που τον τίμησε.

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά, με το καθιερωμένο Πάρτι του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μεταλλουργείο, όπου παρουσιάστηκαν τα τρέιλερ των ελληνικών ταινιών της ερχόμενης σεζόν, με dj set από την Κατερίνα Καραλή!