Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

To Ανθος / Fiore

26/9/2016, 19:45, Δαναός 1

Η όμορφη και ατίθαση Ντάφνι συλλαμβάνεται για κλοπή και οδηγείται σε φυλακή ανηλίκων, όπου γνωρίζει κι ερωτεύεται τον Τζος. Είναι αρκετά δυνατή η αγάπη τους για να γκρεμίσει τα κάγκελα και τους τέσσερις τοίχους που τους χωρίζουν; Κατευθείαν από το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών των Καννών, ένα τρυφερό, ξεσηκωτικό φιλμ που, αν και από τη γειτονική Ιταλία, θα μπορούσε να είχε γυριστεί από τον Φρανσουά Τριφό.

fiore

H Δάφνη είναι μια έφηβη η οποία περνά τον χρόνο της στη συντροφιά μιας νεανικής συμμορίας που κλέβει κινητά από επιβάτες στο μετρό. Όταν συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω, οδηγείται σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων. Εκεί θα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη συγκρατούμενή της και θα γνωρίσει τον Τζος, τον οποίο και θα ερωτευτεί. Το πρόβλημα είναι πως στο συγκεκριμένο ίδρυμα δεν επιτρέπεται η επικοινωνία ανάμεσα στους τροφίμους από τις πτέρυγες ανδρών και γυναικών, κι έτσι οι δυο τους είναι αναγκασμένοι να επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο με κλεφτά βλέμματα και λαθραία γραπτά μηνύματα. Θα αντέξει ο έρωτάς τους την προσμονή μέχρι την αποφυλάκισή τους;

Φιόρε στα ιταλικά σημαίνει μικρό άνθος. Ένας έρωτας που ανθίζει υπό αντίξοες συνθήκες βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της τρυφερής, ξεσηκωτικής ταινίας του Ιταλού σκηνοθέτη Κλαούντιο Τζοβανέζι, η οποία αποκαλύπτει μια φωτογενή και ταλαντούχα νέα παρουσία στο πρόσωπο της πρωταγωνίστριας Δάφνη Σκότσια. Επίσημη Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών.
Παρουσία της πρωταγωνίστριας Ντάφνι Σκότσια

Σκηνοθεσία: Claudio Giovannesi
Σενάριο: Claudio Giovannesi, Filippo Gravino, Antonella Lattanzi
Φωτογραφία: Daniele Cipri
Μουσική: Claudio Giovannesi, Andrea Moscianese
Μοντάζ: Giuseppe Trepiccione
Ηθοποιοί: Daphne Scoccia, Josciua Algeri, Laura Vasiliu, Valerio Mastandrea, Klea Marku

Ιταλία | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 110' | Ιταλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 15:59:20



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μέρες Ιταλικού Σινεμά

    Μέρες Ιταλικού Σινεμά

    Η Τρελή Χαρά / La Pazza Gioia

    Η Τρελή Χαρά / La Pazza Gioia

    Λουσμένη στο φως της μαγευτικής Τοσκάνης και στολισμένη με χιούμορ και συγκίνηση παραλλαγή του 'Θέλμα και Λουίζ', στην οποία δύο γυναίκες το σκάνε από ψυχιατρική κλινική και ζουν μια απρόβλεπτη περιπέτεια. Με εξαιρετικές ερμηνείες από τις Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και Μικαέλα Ραματσότι, η νέα δημιουργία από τον σκηνοθέτη του 'Ανθρώπινου Κεφαλαίου' είναι ένα απολαυστικό road movie που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.

    Αχώριστες / Indivisibili

    Αχώριστες / Indivisibili

    Λίγο πριν συμπληρώσουν τα δεκαοχτώ τους χρόνια, δύο Ναπολιτάνες σιαμαίες αδελφές που κερδίζουν χρήματα τραγουδώντας πληροφορούνται ότι για πρώτη φορά, μέσω χειρουργικής επέμβασης, μπορούν να χωριστούν. Οι ευαίσθητες ερμηνείες των διδύμων Αντζελα και Μαριάνα Φοντάνα πρωτοστατούν σε αυτό το βαθιά συγκινητικό φιλμ που συμμετείχε στα πρόσφατα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο.

    Η Μεγάλη Αναμονή / L' Attesa

    Η Μεγάλη Αναμονή / L' Attesa

    Η Αννα δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της κοπέλας του γιου της, φροντίζοντας να κρύψει επιμελώς μια κρίσιμη λεπτομέρεια η οποία απειλεί να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Πάνω σε αυτό το παράδοξο εύρημα, το δεξί χέρι του Πάολο Σορεντίνο ('Η Τέλεια Ομορφιά'), Πιέρο Μεσίνα, στηρίζει το δικό του ελπιδοφόρο σκηνοθετικό ντεμπούτο, υφαίνοντας έναν σύνθετο ψυχοσυναισθηματικό ιστό που δίνει στη Ζιλιέτ Μπινός την ευκαιρία για μια συγκλονιστική ερμηνεία.

    Οι Εξομολογήσεις / Le Confessioni

    Οι Εξομολογήσεις / Le Confessioni

    Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου των G8, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου, ο πρόεδρος του ΔΝΤ βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Ο μόνος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη είναι ένας αινιγματικός μοναχός. Πυκνό μυστήριο, αστυνομική ίντριγκα και μεταφυσική χροιά από τον σκηνοθέτη της ταινίας 'Ζήτω η Ελευθερία', με υπέροχη μουσική του Νικόλα Πιοβάνι κι έναν σαρωτικό Τόνι Σερβίλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.