Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Έλα στον Μπαμπά / Come to Daddy

28/09/19, 23:00, IDEAL

Ο Ελάιζα Γουντ υποδύεται έναν hipster μουσικό παραγωγό που καταφθάνει στην απομονωμένη παράκτια κατοικία του πατέρα του, τον οποίο έχει να συναντήσει 30 χρόνια. Το οικογενειακό reunion που ακολουθεί, πρόκειται να του επιφυλάξει -τουλάχιστον- δύο εξαιρετικά δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα φιλμ a priori παραδομένο στο νοσηρό κυνισμό, ξεκινά παντρεύοντας Σαίξπηρ και Μπιγιονσέ, συνεχίζει με κατάμαυρα χιουμοριστικά γκαγκς μέχρι την στιγμή που εκρήγνυται βίαια σε ένα άνευ προηγουμένου μακελειό. Μια ταινία για την οποία όσα λιγότερα γνωρίζεις εκ των προτέρων, τόσο το καλύτερο.

ΗΠΑ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 93΄ | ΑΓΓΛΙΚΑ

O ανασφαλής χίπστερ Νόρβαλ δέχεται ένα γράμμα από τον χρόνια απομακρυσμένο πατέρα του. Σ’ ένα σπίτι «σαν UFO του ‘60», πάνω σε μια παραμυθένια έρημη παραλία μετά από πυκνό δάσος, μπαμπάς και γιος θα ξανασυναντηθούν μετά από χρόνια. Ή μήπως όχι έτσι ακριβώς; Ο Νεοζηλανδός Άντ Τίμσον, ξεκινά το έργο παντρεύοντας Σαίξπηρ και Μπεγιονσέ κι έπειτα, εξίσου αναρχικά κι αδέσποτα, φτιάχνει ένα έργο-παραγγελία για τις μεταμεσονύκτιες Νύχτες που θα φθονούσε ακόμα κι ο πρώιμος Πίτερ Τζάκσον!

Άψογο χτίσιμο, ειδυλλιακά ένοχο τοπίο, τέλεια σκηνογραφία αλλά κι ένας μπαλτάς, μια πένα, ένας αντίχειρας, μια πηρούνα, κάμποσο χαρτί υγείας, μια βελόνα και διάφορα άλλα καλούδια, θα συστήσουν ένα χορταστικό b γκροτέσκ με στόχο την αποδόμηση, το ξόρκισμα και την γονεϊκή υπέρβαση υπό τους ήχους (τι άλλο;!…) ταϋλανδέζικου ροκ των Paradise Bangkok Molam International. Είστε προειδοποιημένοι. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ant Timpson
ΣΕΝΑΡΙΟ: Toby Harvard
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Daniel Katz
ΜΟΥΣΙΚΗ: Karl Steven
ΜΟΝΤΑΖ: Dan Kircher
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Elijah Wood, Stephen McHattie, Martin Donovan, Michael Smiley, Madeleine Sami, Simon Chin

ΑΝΤ ΤΙΜΣΟΝ
Γεννήθηκε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και μεγάλωσε βλέποντας ταινίες. Αφ’ ότου αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο χρημάτισε από παγωτατζής μέχρι παραγωγός. Το αρχείο του σε 35άρια φιλμ είναι το μεγαλύτερο προσωπικό του Νοτίου Ημισφαιρίου. Έφτιαξε το «Απίστευτα Παράξενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου», που αποτελεί μέρος του διεθνούς φεστιβάλ της χώρας. Αυτή είναι η πρώτη του ταινία.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2019 Come to Daddy



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-09-07 15:10:20