Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Η Ώρα του Λύκου / The Wolf Hour

29/09/19, 22:00, ODEON OPERA 1

Το καλοκαίρι του 1977, καθώς η Νέα Υόρκη βιώνει το μεγαλύτερο καύσωνα της δεκαετίας και ένας serial killer τρομοκρατεί την πόλη, μια συγγραφέας κλείνεται στο διαμέρισμά της και έρχεται αντιμέτωπη με δικούς της δαίμονες και με τις απειλές που καιροφυλακτούν εκεί έξω. Ο Χίτσκοκ, ο Πολάνσκι και τα κλασικά κλειστοφοβικά θρίλερ του σινεμά σιγοντάρουν τον ασφυκτικό εφιάλτη που η Ναόμι Γουότς βιώνει ως ένα αποστομωτικό one woman show.

ΗΠΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 99' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Νέα Υόρκη, καλοκαίρι ‘77. Η Τζουν, συγγραφέας-σύμβολο της αντιπατριαρχικής κουλτούρας των τελών του ‘60, μένει πια χρόνια κλεισμένη σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στο νότιο Μπρονξ. Έξω ταραχές, λεηλασίες, φυλετική βία, συλλήψεις. Το περίφημο καυτό «Καλοκαίρι του Σαμ» είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο διαβόητος serial killer Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς μαίνεται. Κι ένας διατρητικός ήχος κουδουνιού σπάει διαρκώς την τρομαγμένη της ησυχία…

Με πυρηνικό όπλο την Ναόμι Γουάτς σε μια ηγεμονική παρουσία κάθε στιγμής του έργου, η ταινία του Γκρίφιν οικοδομεί δεξιοτεχνικά τον ψυχισμό όπως άλλοι εξωτερικούς κόσμους. Οι ψηφίδες που εξηγούν, όσο ελλειπτικά χρειάζεται, προστίθενται προσεκτικά μία-μία, ενώ μέχρι να φτάσει η ιστορική στιγμή του μπλακάουτ της 13ης Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, ένα ασφυκτικό, κάθιδρο, λίγο βικτωριανό-λίγο πολανσκικό θρίλερ δωματίου θα έχει ξετυλίξει αποτελεσματικά τα νοήματα και τις εντάσεις του. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alistair Banks Griffin
ΣΕΝΑΡΙΟ: Alistair Banks Griffin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khalid Mohtaseb
ΜΟΥΣΙΚΗ: Saunder Jurriaans, Danny Bensi
ΜΟΝΤΑΖ: Robert Mead
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Naomi Watts, Emory Cohen, Jennifer Ehle, Kelvin Harrison Jr., Jeremy Bobb, Brennan Brown

ΑΛΙΣΤEΡ ΜΠΑΝΚΣ ΓΚΡΙΦΙΝ
41χρονος σεναριογράφος, σκηνοθέτης γεννημένος στην Αγγλία και μεγαλωμένος στη Νέα Ορλεάνη. Έχει κάνει τρεις ταινίες μικρού μήκους ενώ τούτο είναι δεύτερη του μεγάλου μήκους μυθοπλασία.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2019 The Wolf Hour
2009 Two Gates of Sleep



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-09-07 15:51:50