Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Όλα για τον Υβ / All About Yves

27/09/19, 23:00, ODEON OPERA 1

Στη ζωή ενός αποτυχημένου ράπερ εισβάλλουν μια γοητευτική γυναίκα και ένα ψυγείο με τεχνητή νοημοσύνη. To θεοπάλαβο ρομάντσο που ξεκινά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων rap battles, διαγωνισμό Eurovision και εξωφρενικές σκηνές ομαδικού σεξ με οικιακές συσκευές, αλλά κυρίως διαθέτει ένα ξεδιάντροπα κιτς ταμπεραμέντο που θα έκανε περήφανο μέχρι και τον Τζον Γουότερς. Αδιανόητη ταινία λήξης στο ∆εκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

ΓΑΛΛΙΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 107' | ΓΑΛΛΙΚΑ 

Άεργος λευκός ράπερ, τεμπελχανάς κλάσεως, παραλαμβάνει δοκιμαστικά μια «έξυπνη» συσκευή που του αλλάζει τη ζωή. Με πρωταγωνιστή έναν loser που κάνει τον Λεμπόφσκι να μοιάζει ισόβιος πρωταθλητής, ήρωα ένα…ψυγείο τεχνητής νοημοσύνης και μια Eurovision που δεν έχετε ξαναδεί, το «Όλα για τον Yβ» είναι μια δικαιωματική είσοδος στις μεταμεσονύκτιες προβολές μας. Πρόκειται βεβαίως περί παλαβής σάτιρας του καταναλωτισμού και της αναντίστοιχης εξέλιξης με τις ανθρώπινες δυνατότητες απορρόφησης. Όχι μόνο όμως.

Μαζί σκάει και μια βομβίδα εναντίον της τεχνολογίας στην ψυχαγωγία που αντικαθιστά την έμπνευση με τον αυτοματισμό της τεχνητής ευφυΐας. Ταυτόχρονα, σαν ανίερη συνάντηση του HAL 9000, της λευκής ραπ, του σεξισμού κι ενός φουτουριστικού διδάγματος από την «Ζώνη του Λυκόφωτος», παίρνεις και μια αποτελεσματική ρομαντική κομεντί με το πιο παράδοξο far out φινάλε που θα περίμενες ποτέ. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Benoît Forgeard
ΣΕΝΑΡΙΟ: Benoît Forgeard
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thomas Favel, Yannig Willmann
ΜΟΥΣΙΚΗ: Bertrand Burgalat, MIM
ΜΟΝΤΑΖ: Maryline Monthieux
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Doria Tillier, William Lebghil, Antoine Gouy, Philippe Katerine, Alka Balbier, Darius

ΜΠΕΝΟΥΑ ΦΟΡΖΑΡ
Γάλλος σκηνοθέτης και ηθοποιός, γεννημένος το 1977. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση και σε σειρά ταινιών μικρού μήκους. Έχει επίσης αρθρογραφήσει για σειρά Γάλλων σκηνοθετών (Πιαλά, Ρομέρ, Μπεσόν, Ταβερνιέ). Αυτή είναι η δεύτερη ταινία του και παρουσιάστηκε στο κλείσιμο του 15ημέρου των Σκηνοθετών στις Κάννες.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2019 All About Yves
2015 Gaz de France
2012 Réussir sa vie



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-09-07 16:02:37