Μικρές Ιστορίες Β'

22/9/2017, 17:15, Odeon Όπερα 1
26/9/2017, 17:30, Odeon Όπερα 2

Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς.

whole sky

Y Todo El Cielo Cupo En El Ojo De La Vaca Muerta / And the Whole Sky Fit in the Dead Cow's Eye
Διάρκεια / Duration: 19' Χώρα Παραγωγής / Country: Χιλή / Chile
Σκηνοθεσία / Director: Francisca Alegria

Σε κάποιο χωριό της Χιλής, μια ηλικιωμένη σαστίζει από την επίσκεψη του αφεντικού της, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Εκείνη πιστεύει πως ήρθε για να την οδηγήσει στον άλλο κόσμο, όμως τα σχέδιά του είναι πολύ χειρότερα.

A Drowning Man
Διάρκεια / Duration: 15' Χώρα Παραγωγής / Country: Δανία, Ην. Βασίλειο, Ελλάδα / Denmark, UK, Greece Σκηνοθεσία / Director: Mahdi Fleifel

Έχοντας γλιτώσει από τα κύματα του πελάγους, ένας νεαρός μετανάστης περιφέρεται στην πόλη, πεινασμένος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων, αναζητώντας τρόπους να βγάλει τη μέρα.

Pepe le Morse
Διάρκεια / Duration: 15’ Χώρα Παραγωγής / Country: Γαλλία | France
Σκηνοθεσία / Director: Lucrèce Andreae

Στην θυελλώδη και συννεφιασμένη παραλία, η γιαγιά προσεύχεται, η μαμά φωνάζει, οι αδελφές δεν νοιάζονται, ο Λούκας είναι μόνος. Ο παππούς ήταν ένας παράξενος τύπος, τώρα είναι νεκρός. Συμμετοχή στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

A Gentle Night
Διάρκεια / Duration: 15’ Χώρα Παραγωγής / Country: Κίνα | China
Σκηνοθεσία / Director: Yang Qiu
Σε μία άγνωστη πόλη της Κίνας, μία μητέρα που η κόρη της έχει εξαφανιστεί, αρνείται να εγκαταλείψει τις έρευνες, αυτή τη νύχτα. Χρυσός Φοίνικας Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Deer Boy
Διάρκεια / Duration: 15' Χώρα Παραγωγής / Country: Βέλγιο, Κροατία, Πολωνία / Belgium, Croatia, Poland Σκηνοθεσία / Director: Katarzyna Gondek

Ένα αγόρι γεννιέται με κέρατα ελαφιού στο κεφάλι και μαθαίνει να μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια κυνηγών, προσπαθώντας καθημερινά να αντιπαλέψει αυτό που πραγματικά είναι.

Katto / The Ceiling
Διάρκεια / Duration: 15' Χώρα Παραγωγής / Country: Φινλανδία / Finland
Σκηνοθεσία / Director: Teppo Airaksinen

Στο κατώφλι του διαζυγίου, ο Όλαβι αποσύρεται για λίγες μέρες στο εξοχικό του δίπλα στη λίμνη. Εκεί ωστόσο ανακαλύπτει πως το ταβάνι έχει ξαφνικά χαμηλώσει, εμποδίζοντάς τον ακόμα και από το να σταθεί όρθιος.