Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Γκάρι Νιούμαν: Ένα Ανδροειδές στη Γη της Επαγγελίας / Gary Numan: Android in La La Land

27/9/2016, 21:30, Odeon Όπερα 2 28/9/2016, 21:00, Odeon Όπερα 2 (P) 1/10/2016, 21:00, Δαναός 2

Μία αφοπλιστικά ειλικρινής και διεισδυτική καταγραφή του ποπ φαινομένου Γκάρι Νιούμαν: του άλιεν - επίγονου του Μπόουι που έβαλε τα συνθεσάιζερ στην ατζέντα των charts. Συγχρόνως με την επιστροφή του στην επικαιρότητα, χάρη στο άλμπουμ «Splinter» του 2014, ετοιμαστείτε για ένα επικό flashback στο προκλητικό ταλέντο του, αλλά και στην τεθλασμένη γραμμή της καριέρας του.

GARY NUMAN ANDROID IN LA LA LAND PROMO 1

Ο Ρομπ Αλεξάντερ και ο Στιβ Ριντ καταγράφουν την επιστροφή του Γκάρι Νιούμαν στη φόρμα, έπειτα από χρόνια απομόνωσης για την ηχογράφηση του άλμπουμ του, «Splinter», του 2014. Με κεντρικό άξονα τη μετακόμισή του από την αγγλική εξοχή στο Λος Άντζελες, η ταινία παρακολουθεί την οικογένεια Νιούμαν (Γκάρι, Γκέμα και τρεις κόρες) να βρίσκει μια καινούργια ταυτότητα στην Αμερική. Ταυτόχρονα, μέσα από την προσωπική αφήγηση του Γκάρι Νιούμαν, ο θεατής ταξιδεύει στο χρόνο και ανακαλύπτει τα συστατικά μιας ακραίας προσωπικότητας: το σύνδρομο Ασπεργκερ των παιδικών χρόνων του, την ανάπτυξη της αγάπης του για τις μηχανές, τη σεισμική επιτυχία του («Are Friends Electric?», «Cars») που άνοιξε το δρόμο στα συνθεσάιζερ προς τη νεορομαντική εποχή της ποπ, το μόνιμο και άσβεστο μίσος των κριτικών, τις στρατιές των θαυμαστών του (οι ένδοξοι numanoids), τους γονείς του στο πλάι του (με τον μάνατζερ πατέρα), την αμφισβήτηση, την κατάθλιψη, την ανακήρυξή του σε cult φαινόμενο από τους επιγόνους του και την αναγέννησή του μέσα από τις στάχτες του για το άλμπουμ «Splinter». Μ. Φ.

Σκηνοθεσία: Steve Read,Rob Alexander
Φωτογραφία: Steve Read
Μουσική: Gary Numan
Μοντάζ: Ollie Huddleston
Εμφανίζονται: Gary Numan, Gemma Webb

Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 85' | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 11:39:16



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μουσική & Φιλμ

    Μουσική & Φιλμ

    Μπερτ Μπερνς: Ο Άνθρωπος Πίσω από τα Χιτάκια / Bang! The Bert Berns Story

    Μπερτ Μπερνς: Ο Άνθρωπος Πίσω από τα Χιτάκια / Bang! The Bert Berns Story

    Γνωρίζετε, ασφαλώς, τα θρυλικά τραγούδια 'Twist and Shout', 'Piece of My Heart' και 'Brown Eyed Girl'. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι τον εμπνευστή τους: έναν από τους σπουδαιότερους δισκογράφους της δεκαετίας του '60, ο οποίος μέσα σε μόλις επτά χρόνια πρόλαβε να υπογράψει 51 επιτυχίες διεθνούς ακτινοβολίας. Εστω κι αν η καλλιτεχνική πορεία του στάθηκε ακόμη πιο άτυχη κι από εκείνη του Σίξτο 'Sugarman' Ροντρίγκεζ, τώρα ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τον Μπερτ Μπερνς και την περιπετειώδη ζωή του, όπως συμπυκνώνεται μαζί με την ιστορία της αμερικανικής ποπ, ροκ και σόουλ μουσικής μέσα σε μιάμιση συναρπαστική ώρα.

    Βιρτουόζοι Προς Ενοικίαση / Hired Gun

    Βιρτουόζοι Προς Ενοικίαση / Hired Gun

    Οι session μουσικοί που είναι υπεύθυνοι για το 80% των δίσκων που κυκλοφορούν στην Αμερική βγαίνουν επιτέλους από τη σκιά και στέκονται περήφανα μπροστά στους προβολείς. Μεταξύ καταιγιστικών σόλο και γκρουβάτων ρυθμών, μάθετε πώς δημιουργήθηκαν ύμνοι όπως το 'Beat It' του Μάικλ Τζάκσον, ακούστε τι συνέβη στον Οζι Οσμπορν και τους μουσικούς του μετά τον θάνατο του τεράστιου Ράντι Ρόουντς και ταξιδέψτε πίσω στις μέρες που μεσολάβησαν από τον τραγικό θάνατο του θρυλικού Κλιφ Μπάρτον των Metallica. Με τους Αλις Κούπερ, Τζέισον Νιούστεντ, Πινκ, Στιβ Βάι, Ρομπ Ζόμπι κ.α.

    Strike a Pose

    Strike a Pose

    Τι ακριβώς συνέβη 'Στο Κρεβάτι με τη Μαντόνα'; Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη θρυλική Blond Ambition Tour, που δίδαξε στον κόσμο τι θα πει Vogue, οι χορευτές της Ποπ Βασίλισσας ξαναπαίζουν 'θάρρος ή αλήθεια', αυτή τη φορά με το κοινό. Μυστικά και αποκαλύψεις για το Material Girl, ψιθυρισμένα από τα 'ορφανά' παιδιά της Μαντόνα.

    Βγάλε τον Σκασμό: Ο Φρανκ Ζάπα με Δικά του Λόγια / Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words

    Βγάλε τον Σκασμό: Ο Φρανκ Ζάπα με Δικά του Λόγια / Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words

    Θεωρούσε τον εαυτό του 'έναν φυσιολογικό τύπο με γυναίκα, παιδιά και πολλούς απλήρωτους λογαριασμούς'. Ολοι εμείς ξέρουμε, ωστόσο, ότι ο Φρανκ Ζάππα υπήρξε μια από τις πιο αναρχικές και επαναστατικές φιγούρες της μοντέρνας μουσικής, κι αυτή είναι η ταινία που του αξίζει: ένα ατίθασο οπτικοακουστικό κολάζ, φτιαγμένο από πολλά χιλιόμετρα αρχειακού υλικού και οκτώ ολόκληρα χρόνια έρευνας, το οποίο κατορθώνει να χωρέσει σε μόλις μιάμιση ιλιγγιώδη ώρα τα εντυπωσιακά θραύσματα ζωής και καριέρας ενός αμετανόητου ταραξία της ποπ κουλτούρας.