Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤ ΜΠΑΡΕΤ ΚΑΙ ΤΩΝ PINK FLOYD | HAVE YOU GOT IT YET? THE STORY OF SYD BARRETT AND PINK FLOYD

07/10/2023, 20:00, ΙΝΤΕΑΛ


UK | 2023 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 94’ | ΑΓΓΛΙΚΑ

Ακόμη και για όσους γνωρίζουν την ιστορία των Pink Floyd και του Σιντ Μπάρετ, αυτή είναι η πρώτη φορά που λέγεται με τέτοια λεπτομέρεια, πόσω μάλλον από τους ανθρώπους που έζησαν στην αυτοκαταστροφική δίνη του μεγαλύτερου ίσως αινίγματος της ροκ. Ο Ντέιβιντ Γκίλμορ, ο Ρότζερ Γουότερς κι ο Νικ Μέισον προσπαθούν να δώσουν μέσα από αφηγήσεις και ακυκλοφόρητα ντοκουμέντα τη δική τους εξήγηση. Τον περιγράφουν ως τον «επιθετικά έξυπνο» ηγέτη μιας υπόγειας επανάστασης, σαν το φως που τους οδηγούσε στην άβυσσο, σαν το πιο σπάνιο διαμάντι που οδηγήθηκε σταδιακά στην παράνοια. Το μόνο που καταφέρνουν, όμως, είναι να γιγαντώσουν κι άλλο το μύθο του πιο λαμπερού απ' τους διάττοντες αστέρες της ψυχεδέλειας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Roddy Bogawa, Storm Thorgerson
ΣΕΝΑΡΙΟ: Roddy Bogawa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Rupert Truman
ΜΟΝΤΑΖ: Karen Skloss

ΡΟΝΤΙ ΜΠΟΓΚΑΟΥΑ & ΣΤΟΡΜ ΘΟΡΓΚΕΡΣΟΝ (1944-2013)
O Μπογκάουα είναι νεοϋορκέζος δημιουργός που πήρε το MFA στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και εν συνεχεία παρακολούθησε Ανεξάρτητο Πρόγραμμα Σπουδών στο Μουσείο Whitney της Αμερικανικής Τέχνης. Δουλειές του έχουν προβληθεί και εκτεθεί σε διεθνή φεστιβάλ και εκθέσεις.

Ο Στορμ Θόργκερσον είναι ίσως ο θρυλικότερος γραφίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής, παιδικός φίλος των Μπάρετ, Γουότερς και Γκίλμουρ και ιδρυτής της Hipgnosis. Η έμπνευση και τα ευρήματα του παρόντος ντοκιμαντέρ δεν θα ήταν εφικτά δίχως αυτόν.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ  (ΚΟΙΝΗ)
2023 Have You Got It Yet? The Story of Syd Barrett and Pink Floyd


        ONLINE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσική & Φιλμ