Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

26ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου

Η Αργυρή Άρκτος Σεναρίου της Μπερλινάλε «Παραμύθια με Άσχημο Τέλος», ντοκιμαντέρ για τον Μάρκο Βαμβακάρη, την ομάδα μπάσκετ του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων «Μαρούσι», το στούντιο Ρόκφιλντ και τα αγαπημενα «Σκυλιά του Διαστήματος», ελληνικές μικρού μήκους, η τεχνικολόρ «Πανδώρα και ο Ιπτάμενος Ολλανδός» , το τρυφερό «Μεταξύ Ανδρών» και δυο αγωνιώδη θρίλερ αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (23/9 - 4/10).

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου. Πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί αποκλειστικά θερινές αίθουσες στο πρόγραμμά του, καθώς και ένα μέρος των ταινιών του σε ψηφιακή πλατφόρμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατεβάστε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Αγοράστε εισιτήρια online στο www.viva.gr/tickets/cinemas/nyxtes-premieras-2020.

ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ / SPACE DOGS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Elsa Kremser, Levin Peter 

Ο θρύλος θέλει τη Λάικα, το πρώτο έμβιο ον που έστειλε ο άνθρωπος στο διάστημα, να επιστρέφει στη Γη σαν κομήτης για να συνεχίσει να τριγυρνά στους δρόμους της Μόσχας. Εκεί αναζητούν σήμερα οι Έλσα Κρέμσερ και Λέβιν Πίτερ τους απογόνους της διάσημης σκυλίτσας, με ποιητική διάθεση και ρετρό σφήνες ανέκδοτου αρχειακού υλικού από το σοβιετικό διαστημικό πρόγραμμα. Και ό,τι παραδίδουν, είναι ένα πανέμορφο γράμμα αγάπης στα πλάσματα τα οποία, ανεξαρτήτως του πού τα φέρνει κάθε φορά η ανθρώπινη σκοπιμότητα, εκείνα μοιάζουν προορισμένα να περιπλανώνται αδιάκοπα. Από τη Γη ως το διάστημα.

28/9/2020, 19:30, ΑΝΕΣΙΣ

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΡΟΚΦΙΛΝΤ / ROCKFIELD: THE STUDIO IN THE FARM
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Hannah Berryman

Δύο τρελαμένα με το ροκ εν ρολ αγροτόπαιδα από την Ουαλία, μετά την απόρριψή τους από τον θρυλικό παραγωγό των Beatles, Τζορτζ Μάρτιν, αποφασίζουν να μετατρέψουν την οικογενειακή φάρμα τους στο πρώτο στούντιο-πανδοχείο στον κόσμο. Και για όσους απορούν ποιος σοβαρός μουσικός θα δεχόταν να ηχογραφήσει πλάι σε άλογα και αγελάδες, ακούστε τον Ozzy, τον Ρόμπερτ Πλαντ, τους Simple Minds, τους Stone Roses, τους Oasis, τους Hawkwind, τους Coldplay, τους Manic Street Preachers, τους Charlatans και άλλους να σας διηγούνται την απίστευτη διαδρομή ενός στούντιο που για περισσότερα από 50 χρόνια συνέδεσε το όνομά του με εμβληματικά τραγούδια και άλμπουμ της σύγχρονης μουσικής.

28/9/2020, 19:30, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

ΜΑΡΚΟΣ / MARKOS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nikos Skarentzos

Mια παρέα μουσικών ταξιδεύει στη Σύρο για να συμμετάσχει σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Μάρκου Βαμβακάρη. Παράλληλα με αυτό το ταξίδι, συνθέτες, μουσικολόγοι και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αναδεικνύουν τη σημαντική κληρονομιά του μουσικού στον 21ο αιώνα. Ένα ντοκιμαντέρ για την επιρροή του Μάρκου στο σύγχρονο ηχοτοπίο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

28/9/2020, 19:30, ΑΘΗΝΑΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Ε’
Διάρκεια: 96'

Χάνσελ / Hansel
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Vivian Papageorgiou

Ένα μικρό αγόρι βρίσκεται παγιδευμένο σ’ ένα Ζαχαρόσπιτο που κρύβει ένα ζοφερό κόσμο ενώ η μητέρα του προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει την πύλη που θα το βγάλει από εκεί.

Ηρώ /he.ro:/ / Iro /he.roː/
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Alexis Koukias-Pantelis

Σήμερα είναι Τρίτη αλλά η Ηρώ δεν είναι στο σχολείο. Είναι στο σπίτι της και είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα ταξίδι, μαζί με την μητέρα της και έναν Σούπερ Ήρωα, με προορισμό την λίμνη Στυμφαλία.

Φυσαρμόνικα Μαν / Harmonica Man
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Alexandros Skouras

Ένας πατέρας έχει απαγάγει την κόρη του. Χωρίς αρκετά χρήματα, ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο προσπαθώντας να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

Otranto
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 25’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Jonian Bisai, Sotiris Tsiganos

Τέσσερις γυναικείες φωνές υφαίνουν μια πολυφωνική αφήγηση της τραγικής ιστορίας του σκάφους «Katër i Radës», που βυθίστηκε το 1997 εξαιτίας του ναυτικού αποκλεισμού που είχε επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στα μεταναστευτικά ρεύματα από την Αλβανία.

Dear Joel
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 19’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thanasis Trouboukis

Δύο αδέρφια χωρίζονται κατά τη φυγή τους από την Αφρική στην Ευρώπη. Παρόλο που ζουν σε απόσταση, τους συνδέει μια κοινή μοίρα.

28/09/2020, 19:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ / ONLY THE ANIMALS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dominik Moll

Η εξαφάνιση μιας γυναίκας στο επιβλητικό χειμωνιάτικο τοπίο της Νότιας Γαλλίας γίνεται η αφορμή για την καταστροφική σύγκλιση στις τροχιές πέντε διαφορετικών και εντελώς ξένων μεταξύ τους χαρακτήρων. O Ντομινίκ Μολ («Χάρι, ο Καλύτερος Φίλος του Ανθρώπου») επιστρέφει στο στοιχείο του κι έχοντας ως οδηγό μια περίτεχνη αφήγηση και δυνατές ερμηνείες από ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών (ανάμεσά τους η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι), προσεγγίζει μεθοδικά το σκοτεινό πυρήνα της ανθρώπινης φύσης. Ένα συναρπαστικό θρίλερ που υφαίνεται σαν ιστός αράχνης με άξονες την ερωτική εμμονή και την ανάγκη για επαφή, έχοντας στο κέντρο του μια χούφτα απελπισμένα μοναχικές υπάρξεις.

28/9/2020, 19:30, ΡΙΒΙΕΡΑ

NO HEROES
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Yorgos Vitsaropoulos

Για την σεζόν 2018-19 η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) Μαρούσι επιτρέπει σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο να ακολουθήσει τις προπονήσεις, τους αγώνες και τις μετακινήσεις της. Τα μέλη της φροντίζουν, μέσα από συνεντεύξεις, να μας διαφωτίσουν σχετικά με το άθλημα, τις συνθήκες διεξαγωγής του στην Ελλάδα και την διάδραση τους με το αμαξίδιο, σε ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης των δυναμικών σχέσεων μεταξύ χώρου, σώματος και τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ειδικής αθλητικής συνθήκης του μπάσκετ.

28/9/2020, 19:45, ΤΡΙΑΝΟΝ

ΜΙΑ ΑΠ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ / ONE OF THESE DAYS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bastian Günther

Είκοσι συμμετέχοντες ενός σαδιστικού διαγωνισμού στο Τέξας αγωνίζονται να αποκτήσουν ένα ολοκαίνουργιο φορτηγάκι. Το μόνο που απαιτείται είναι να κρατούν το χέρι τους διαρκώς ακουμπισμένο πάνω του, χωρίς δικαίωμα ξεκούρασης, φαγητού και ύπνου, μέχρι νικητής να αναδειχθεί όποιος αντέξει όρθιος μέχρι τέλους. Ένα παράλογο τεστ αντοχής, βασισμένο σε αληθινά περιστατικά, μετατρέπεται σε σε κωμικοτραγικό τσίρκο της ανθρώπινης κατάστασης, σε μια αμείλικτη αλληγορία πάνω στο απεγνωσμένο κυνήγι του Αμερικανικού Ονείρου και, εν τέλει, σε πανίσχυρο δράμα, με αγωνία προδιαγραφών θρίλερ.

28/9/2020, 21:00, ΣΤΕΛΛΑ

Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ / PANDORA AND THE FLYING DUTCHMAN
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Albert Lewin

Το εισιτήριο για έναν τεχνικολόρ παράδεισο. Σε αυτόν μοναχικοί θαλασσοπόροι αναζητούν στο διηνεκές τη χαμένη τους αγάπη, ένα παραθαλάσσιο τοπίο στην Καταλονία γίνεται το πέρασμα δυο εραστών στην αιωνιότητα και δυο άνθρωποι νικούν τον χρόνο και τον θάνατο, σφραγίζοντας ένα από τα ωραιότερα ρομάντζα του ένδοξου Χόλιγουντ. Έργο τέχνης η σαγηνευτική φωτογραφία του μάγου Τζακ Κάρντιφ, ομορφότερη από ποτέ η Άβα Γκάρντνερ, σπουδαίος παρτενέρ της ο Τζέιμς Μέισον και μια φαντασιόπληκτη σκηνοθεσία, που μεταμορφώνει την εξιστόρηση ενός amour fou σε ένα απαστράπτον όνειρο ταινίας.

28/9/2020, 22:15, ΑΝΕΣΙΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ / BAD TALES
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Fabio D'Innocenzo, Damiano D'Innocenzo 

Ένα καυτό και μοιραίο καλοκαίρι σε ένα προάστιο της Ρώμης βρίσκει τέσσερα παιδιά να ασφυκτιούν προσπαθώντας να προσαρμοστούν στην αποχαύνωση του κόσμου των γονιών τους. Όταν, όμως, οι ενήλικες είναι αποδεδειγμένα επιρρεπείς σε βίαιες εκρήξεις και ψυχαναγκαστικές παρορμήσεις, τότε απ’ τα παιδιά τους μπορείς να περιμένεις τα πάντα. Τίποτα αθώο δεν υπάρχει στο νέο φιλμ των αδελφών Ντ’Ινοσέντσο, οι οποίοι σε μια αυθεντική έκρηξη ταλέντου συνθέτουν γκροτέσκες βινιέτες οι οποίες αποκαλύπτουν την ηθική παρακμή πίσω από τη γυαλιστερή βιτρίνα της ευδαιμονίας των απανταχού νοικοκυραίων. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στην φετινή Μπερλινάλε.

28/9/2020, 22:15, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ / MINYAN
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Eric Steel

Νέα Υόρκη των 80s. Ο 17χρονος Ντέιβιντ ανακαλύπτει την σεξουαλικότητά του στην queer σκηνή του East Village ενώ παράλληλα αρχίζει να αμφισβητεί τους αυστηρούς κανόνες της ρωσο-εβραϊκής κοινότητας στην οποία ανήκει. Στο πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του, ο Έρικ Στιλ σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός νεαρού άνδρα, διχασμένου ανάμεσα σε δύο μειονότητες, χαρτογραφώντας με τρυφερότητα μια βαθιά προσωπική αναζήτηση ταυτότητας σε έναν κόσμο ποικιλόμορφης διαφορετικότητας, με φόντο τον υπόκωφο τρόμο του AIDS, τα γραπτά του Τζέιμς Μπόλντουϊν και την μαγνητική έλξη του «απαγορευμένου».

28/9/2020, 22:30, ΑΘΗΝΑΙΑ

ΣΕ ΚΟΥΒΑΛΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ / I CARRY YOU WITH ME
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Heidi Ewing 

 

Υποψήφια για Όσκαρ με το «Jesus Camp» (2006), μια από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου αμερικανικού ντοκιμαντέρ περνάει στη μυθοπλασία με μια επική ιστορία αγάπης. Η Χάιντι Γιούινγκ ακολουθεί έναν επίδοξο σεφ κι έναν νεαρό καθηγητή πανεπιστημίου από τη στιγμή της γνωριμίας τους, στο Μεξικό των 80s, μέχρι τη Νέα Υόρκη του σήμερα, κινηματογραφώντας τη σχέση τους σαν νυχτερινό ψίθυρο, σαν ένα γοητευτικό παραμύθι. Μέχρι τη στιγμή που η πραγματικότητα εισβάλει στην πλοκή και διαλύει τα πάντα, σε ένα απρόσμενα λυτρωτικό φινάλε. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς για την queer ταινία της χρονιάς. 

 

28/9/2020, 22:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ / THE NIGHT OF THE BEAST
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mauricio Leiva-Cock 

Την ημέρα της πρώτης στα χρονικά συναυλίας των Iron Maiden στην Κολομβία, δύο πιτσιρικάδες metalheads περιπλανούνται στα σοκάκια της Μπογκοτά. Λίγες ώρες πριν το όνειρό τους γίνει πραγματικότητα, μια συμμορία τους κλέβει ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουν: τα εισιτήρια για να δουν το αγαπημένο τους συγκρότημα. Από το ασταμάτητο headbanging μέχρι τις κοπάνες απ’ το σχολείο και από τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα μέχρι τη γλυκιά μελαγχολία της εφηβείας, το ντεμπούτο του Μαουρίσιο Λέιβα Κοκ αποτελεί ένα συστημένο γράμμα αγάπης στα παιδικά χρόνια κάθε μεταλά που κάποια στιγμή τραγούδησε αλαφιασμένος «live to fly, fly to live, aces high».

28/9/2020, 22:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

 

ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ! / SAVE YOURSELVES!
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alex Huston Fischer, Eleanor Wilson

Ένα ζευγάρι χίπστερ απ’ το Μπρούκλιν αποσυνδέουν κινητά και λάπτοπ και ταξιδεύουν σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος όπου ευελπιστούν να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους. Αποκομμένοι από τις συσκευές, δεν μαθαίνουν ποτέ ότι ο πλανήτης δέχεται ξαφνικά επίθεση. Μια ξεκαρδιστική σεναριακή ιδέα, ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο με φανταστική χημεία και οι πιο cute εξωγήινοι που θα μπορούσες ποτέ να συναντήσεις μετατρέπουν ένα low budget sci fi για το τέλος του κόσμου σε μια σλάπστικ κωμωδία επιβίωσης αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια γενιά απολύτως εξαρτημένη από το ίντερνετ.

28/9/2020, 23:00, ΤΡΙΑΝΟΝ



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-09-28 16:05:05



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μετακομίζει στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ τις sold out προβολές που γίνονταν μέχρι πρότινος στο ΙΝΤΕΑΛ και εγκαινιάζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του για το 2024 με τη 'Χαμένη Λεωφόρο'. Το θρυλικό νουάρ θρίλερ του Ντέιβιντ Λιντς θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ψηφιακή επεξεργασία που πρόσφατα επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

    Αντίο ΙΝΤΕΑΛ μας: 25 στιγμιότυπα από τη νύχτα που πέθανε το σινεμά

    Αντίο ΙΝΤΕΑΛ μας: 25 στιγμιότυπα από τη νύχτα που πέθανε το σινεμά

    Με μια μνημειώδη εκδήλωση ανυπολόγιστης συγκίνησης, που σηματοδοτεί ένα άδικο τέλος εποχής για την πιο αγαπημένη αίθουσα της Αθήνας: Έτσι έσβησε το ΙΝΤΕΑΛ ενώπιον περισσότερων από 800 θεατές, με δάκρυα στα μάτια, σαρωτικά χειροκροτήματα και την πεποίθηση όσων βρέθηκαν εκεί ότι συμμετείχαν σε μια ιστορική βραδιά. Το cinemagazine.gr σας μεταφέρει όσα συνέβησαν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προβολής που έγινε ποτέ στο (πλέον) αξέχαστο σινεμά της οδού Πανεπιστημίου 46.