Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

26ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου

Η καθηλωτική Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου «Δεν Υπάρχει Κακό» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ, η «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα, ελληνικές μικρού μήκους, το «Gagarine» με σφραγίδα Καννών, το πρωτοποριακό «Κογιανισκάτσι», το απρόσμενο ντεμπούτο του «Make Up», η σπουδαία Ελίζαμπεθ Μος ως «Σίρλεϊ» και η μπεργκμανική «Ώρα του Λύκου» ως φόρος τιμής στον Μαξ φον Σίντοφ, αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (23/9 - 4/10). 

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου. Πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί αποκλειστικά θερινές αίθουσες στο πρόγραμμά του, καθώς και ένα μέρος των ταινιών του σε ψηφιακή πλατφόρμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατεβάστε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Αγοράστε εισιτήρια online στο www.viva.gr/tickets/cinemas/nyxtes-premieras-2020.

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ / THE FOURTH CHARACTER
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Katerina Patroni

Ο κύριος Παύλος διασχίζει την πόλη και αναλογίζεται το παρελθόν και όσα θα άλλαζε. Η Τίνα περιπλανιέται στους δρόμους και αναστοχάζεται το τηλεφώνημα που της καθόρισε τη ζωή. Ο νεαρός Παύλος μαζεύει σκουπίδια και ψέλνει, έχοντας βρει το νόημα της ύπαρξης στο Θεό. Μία πόλη που δέχεται τις ιστορίες των κατοίκων της και τις καθρεφτίζει στις όψεις της, σε ένα ντοκιμαντέρ εξομολογήσεων για την απώλεια, την ενοχή και την αναζήτηση της προσωπικής λύτρωσης. Παρουσία συντελεστών.

26/9/2020, 19:30, ΑΝΕΣΙΣ

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΩΡΑ ΝΤΟΥΡΑΝΤ / IN THE STRANGE PURSUIT OF LAURA DURAND
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dimitris Bavellas

Ο Αντώνης (Μάκης Παπαδημητρίου) και ο Χρήστος (Μιχάλης Σαράντης) είναι δύο άνεργοι φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Εκτός από το σπίτι, οι δυο τους μοιράζονται και έναν πλατωνικό έρωτα για τη Λώρα Ντουράντ (Άννα Καλαϊτζίδου), μια μυθική πορνοστάρ των 90s, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και ξεκινούν προς αναζήτηση της Λώρα, σε μια ροκ εν ρολ Οδύσσεια (με Λωτοφάγους, Κύκλωπες και Πηνελόπες) όπου τα κινηματογραφικά κλισέ σταδιακά παρεμβαίνουν μέχρι, εν τέλει, να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.Απολαυστικοί σε δεύτερους ρόλους οι Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δάνης Κατρανίδης και Υβόννη Μαλτέζου.

26/9/2020, 19:30, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

ΜΕ ΕΝΑΝ ΨΙΘΥΡΟ / IN A WHISPER
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Patricia Pérez Fernández, Heidi Hassan

Δύο κολλητές φίλες γυρίζουν μαζί ταινίες στην Κούβα. Η μία αρπάζει την ευκαιρία και δραπετεύει μόνιμα στην Ευρώπη, αφήνοντας την άλλη πίσω. Η σχέση τους θα συνεχιστεί μέσω μιας συγκλονιστικής βίντεο αλληλογραφίας η οποία θα καταφέρει «με έναν ψίθυρο» να συλλάβει ιδιοφυώς το πένθος του εκπατρισμού, τις νευραλγικές πτυχές της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, τις ρίζες μιας βαθιάς φιλίας και το πάθος για την ελευθερία. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο IDFA για μια συγκινητική υπόκλιση στην ικανότητα του σινεμά να θεραπεύει, να ενώνει και να λυτρώνει. Παρουσία των σκηνοθέτιδων.

26/9/2020, 19:30, ΑΘΗΝΑΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Γ’
Διάρκεια: 90'

Phélia
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Elia Kalogianni

Μια νυχτερινή φύλακας στην Αθήνα προσπαθεί να ξεφύγει από την ασφυκτική ρουτίνα της, μέσα από μία οικεία σχέση στη ζωή της. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως όταν πρόκειται για ανθρώπινη επαφή, η προγραμματισμένη ρουτίνα δεν είναι πάντα η απάντηση.

Silence
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Meletis Miras

Γυρίζει στο σπίτι μετά την δουλειά και βρίσκει τον νεροχύτη γεμάτο με βρώμικα πιάτα.

Η Γυναίκα του Λωτ / Lot's Wife 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 23’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Panagiotis Stergianos

Ένας άνδρας και μια γυναίκα εγκλωβισμένοι σε ένα υπόγειο. Μια λοξή ματιά στο κεφάλαιο 19 της Γένεσης.

Happy Moments
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 14’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Alexandros Zarbis

Στα χρόνια της κατοχής στην Ελλάδα ,ο μικρός Λουκάς  κακοποιείται από τον μπεκρή πατέρα του , από τον χοντρούλη συμμαθητή του και η μητέρα του είναι ανίκανη να του προσφέρει την τρυφερότητα που του λείπει. Το σχέδιο είναι να δολοφονήσει τον χοντρούλη συμμαθητή του , του οποίου ο πατέρας είναι δωσίλογος και να κατηγορήσουν τον δικό του πατέρα και να τον ξεφορτωθεί. Το σχέδιο πετυχαίνει ,άλλα η μητέρα του πεθαίνει από τη στεναχώρια της που έχασε τον άντρα της.

Ο Χριστός γεννήθηκε στο Ροζικλαίρ / Jesus was born at Roziclaire
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 27’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Kostas Dimolitsas

Ένας φόρος τιμής στον λαϊκό κινηματογράφο Ροζικλαίρ της Πατησίων, έναν από τους πιο ιστορικούς αλλά και σκανδαλώδεις κινηματογράφους της Αθήνας, που αποτελούσε καταφύγιο για φιγούρες του περιθωρίου. 

26/09/2020, 19:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΟΓΙΑΝΙΣΚΑΤΣΙ / KOYAANISQATSI
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Godfrey Reggio

«Koyaanisqatsi» στη γλώσσα των ιθαγενών Χόπι σημαίνει ζωή εκτός ισορροπίας, σε ηθική πτώση, χάος. Κι αν υπάρχει μια κινηματογραφική δημιουργία που κατέγραψε τη σύγκρουση του ανθρώπου με τη φύση, την τεχνολογία και τον εαυτό του, αυτή είναι το μνημειώδες επίτευγμα του Γκόντφρεϊ Ρέτζιο. Ένα ψυχεδελικό καλειδοσκόπιο εικόνων, φιλμαρισμένο με πρωτόγνωρα τεχνικά μέσα, ντυμένο μαγευτικά τους μινιμαλιστικούς ήχους του Φίλιπ Γκλας, με το συνειρμικό μοντάζ και τη συγκλονιστική φωτογραφία να εξυψώνουν σε οπτικοακουστικό ποίημα ένα μοναδικό φιλμ που ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ανέλαβε και σύστησε ως παραγωγός, με μεγάλη επιτυχία, σε ολόκληρο τον κόσμο.

26/9/2020, 19:45, ΤΡΙΑΝΟΝ

MAKE UP
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Claire Oakley 

Σε ένα ανεμοδαρμένο παραθαλάσσιο θέρετρο της Κορνουάλης, που μοιάζει στοιχειωμένο, φτάνει μια χειμωνιάτικη νύχτα η νεαρή ηρωίδα προκειμένου να επισκεφτεί τον φίλο της, ο οποίος δουλεύει εκεί. Σημάδια απιστίας του γίνονται αφετηρία για ένα γεμάτο μυστήρια ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού και της σεξουαλικότητας. Ψυχολογικό θρίλερ, απρόσμενο love story, παραισθησιογόνα εξερεύνηση του ανθρώπινου πόθου, υποβλητική ατμόσφαιρα και φωτογραφία, πλανεύτρα σκηνοθεσία σε ένα ορμητικό ντεμπούτο που τοποθετεί την πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργό του αυτομάτως στη ζηλευτή παρέα των Άντρεα Άρνολντ, Λιν Ράμσεϊ και Κλίο Μπάρναρντ.

25/9/2020, 22:15, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

GAGARINE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh 

Ο νεαρός Γιούρι είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση της γενέτειράς του, ενός συγκροτήματος εργατικών κατοικιών το οποίο φέρει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γκαγκάριν. Αναμειγνύοντας θαρραλέα μυθοπλασία και πραγματικότητα, οι πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες παίρνουν επάξια τη σκυτάλη από τους «Άθλιους» του Λατζ Λι για να εκτοξεύσουν τη σκληρή καθημερινότητα των παρισινών προαστίων στη σφαίρα του μαγικού ρεαλισμού. Η ταινία που ξεχώρισε από την επίσημη επιλογή των φετινών Καννών, οδηγώντας τον ίδιο τον διευθυντή του Φεστιβάλ να της πλέξει το εγκώμιο. Προλογίζει η κυρία Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, ιδρύτρια της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

26/9/2020, 21:OO, ΣΤΕΛΛΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΟ / THERE IS NO EVIL
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mohammad Rasoulof

Γύρισε την ταινία κρυφά από ένα καθεστώς που του απαγόρευσε να σκηνοθετεί. Κέρδισε πανηγυρικά τη Χρυσή Άρκτο του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου δίχως να την παραλάβει, εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου του από το Ιράν. Περισσότερο από κάθε πολιτική δήλωση, ο σπουδαίος Μοχάμαντ Ρασούλοφ υπερασπίζεται την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, μέσα από 4 καθηλωτικές βινιέτες αλλά κυρίως με μια ανάσα σινεμά ικανή να σπάει όρια και τείχη.

26/9/2020, 22:30, ΑΝΕΣΙΣ

ΧΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ; / ARE WE LOST FOREVER
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: David Färdmar

Τρία χρόνια μιας παθιασμένης σχέσης σβήνουν μέσα σε λίγη ώρα, όταν ο Άντριαν και ο Χάμπους αποφασίζουν να μη μοιράζονται πια ούτε το ίδιο σπίτι, ούτε το ίδιο κρεβάτι, ούτε την ίδια ζωή. Τι συμβαίνει όμως όταν δυο άνθρωποι διαλέγουν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, αλλά εξακολουθούν να διανύουν επίμονες τροχιές γύρω από την αγάπη και τον πόθο που τους ένωσε εξαρχής; Τις απαντήσεις δίνει ένα αφοπλιστικά ειλικρινές ντεμπούτο, που ξεκινά να διηγείται μια άμεσα αναγνωρίσιμη ερωτική ιστορία και αμέσως μετά βάζει επιδέξια τον θεατή να αναρωτιέται διαρκώς για την έκβασή της.

26/9/2020, 22:30, ΑΘΗΝΑΙΑ

ΜΑΥΡΗ ΑΡΚΟΥΔΑ / BLACK BEAR
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lawrence Michael Levine

Κινηματογραφίστρια σε δημιουργικό αδιέξοδο αναζητά σε ένα ορεινό καταφύγιο παρηγοριά απ’ το ταραχώδες παρελθόν της, μόνο για να διαπιστώσει ότι το δάσος προσκαλεί με κάθε αναπάντεχο τρόπο τους εσωτερικούς της δαίμονες. Καλλιτέχνες που χρειάζονται μούσες, ηθοποιοί που χρειάζονται ρόλους, συγγραφείς που χρειάζονται ξεμπλοκάρισμα και άνθρωποι που χρειάζονται αγάπη, όλοι ξεπηδούν από ένα φιλμ- μπάμπουσκα, με σκοτεινά γαργαλιστικό περιεχόμενο και ένα ανεπανάληπτο σεναριακό twist που ανατρέπει τα πάντα στη μέση. Όμπρι Πλάζα και Κρίστοφερ Άμποτ απογειώνουν ερμηνευτικά ότι πιο meta έχει βγάλει το αμερικανικό σινεμά εδώ και χρόνια.

26/9/2020, 22:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

ΤΖΙΤΖΙΚΙ / CICADA
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Matthew Fifer, Kieran Mulcare

Στη διάρκεια ενός ζεστού καλοκαιριού στη Νέα Υόρκη ένας bisexual νεαρός βάζει άνω τελεία στην οργιώδη σεξουαλική του ζωή όταν γνωρίζει και ερωτεύεται έναν γοητευτικό Αφροαμερικανό. Θα καταφέρει ένα εκκολαπτόμενο διαφυλετικό ειδύλλιο, μεταξύ δυο ανθρώπων που κουβαλούν τις δικές τους προσωπικές τραγωδίες, να επουλώσει τα τραύματα και να καρποφορήσει σε κάτι πιο ουσιαστικό; Εκτός από την εξαιρετική χημεία που επιτυγχάνουν μεταξύ τους, οι δυο πρωταγωνιστές του τρυφερού και σέξι αυτού ρομάντζου υπέγραψαν από κοινού και το σενάριο, μπολιάζοντας με αυτοβιογραφικά στοιχεία ένα πανέμορφο φιλμ, στα χνάρια του «Weekend», που επιχειρεί και κατορθώνει μια συγκινητική δήλωση πίστης στη λυτρωτική δύναμη της αγάπης.

26/9/2020, 22:3O, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΙΡΛΕΪ / SHIRLEY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Josephine Decker

Μια διάσημη και εύθραυστη ψυχολογικά συγγραφέας τρόμου βρίσκει την πολυπόθητη έμπνευση για το επόμενο βιβλίο της όταν με τον σύζυγό της προσκαλούν ένα νεαρό ζευγάρι για να μείνει στο καλαίσθητο σπίτι τους. Η Τζόζεφιν Ντέκερ, σε σκηνοθετικό ντελίριο, υπογράφει ένα ψευδαισθητικό και εξόχως αντισυμβατικό biopic, η σπουδαία Ελίζαμπεθ Μος εντυπωσιάζει με το εύρος της ερμηνευτικής της παλέτας στον ρόλο της Σίρλεϊ Τζάκσον και οι Οντέσα Γιανγκ, Λόγκαν Λέρμαν και Μάικλ Στούλμπαργκ σιγοντάρουν σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που βαδίζει θαρραλέα σε ανεξερεύνητους διαδρόμους του ανθρώπινου μυαλού. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς για μια πρωτοποριακή δημιουργό η οποία εδραιώνεται πλέον ως μια από τις σημαντικότερες auteurs του αμερικανικού σινεμά.

26/9/2020, 22:45, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ / HOUR OF THE WOLF
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ingmar Bergman

Η «Ώρα του Λύκου», σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, είναι η ώρα ανάμεσα στο σκοτάδι και το λυκαυγές, «η ώρα των περισσότερων θανάτων και τον πιο τρομερών εφιαλτών». Τότε είναι που ένας ζωγράφος, απομονωμένος εδώ και καιρό με τη γυναίκα του σε ένα νησί, κυριεύεται από τους δαίμονες και τα σκοτεινά πλάσματα του μυαλού του, χάνοντας ολοένα την επαφή του με την πραγματικότητα. Με ισχυρούς ερμηνευτικούς συμμάχους τον Μαξ φον Σίντοφ και την Λιβ Ούλμαν, ο Μπέργκμαν μεταμορφώνει μια σπουδή πάνω στην αγωνία του καλλιτέχνη και τη φύση της δημιουργίας σε ένα ανατριχιαστικό αμάλγαμα σουρεαλιστικής φαντασίας και γοτθικού τρόμου. Προβολή αφιερωμένη στον Μαξ φον Σίντοφ.

26/9/2020, 22:45, ΡΙΒΙΕΡΑ



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-09-26 12:30:47



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.