Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

26ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου

Κέιτ Γουίνσλετ και Σίρσα Ρόναν στο απαγορευμένο ρομάντσο του «Ammonite», η Χρυσή Αθηνά στο «Αυτό Δεν Είναι Ταφή, Είναι Ανάσταση» και οι βραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους του Φεστιβάλ, η νέα(!) ταινία του Όσον Γουέλς, η «Αθωότητα» της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς, το «Enter the Void» του Γκασπάρ Νοέ και η αντισυμβατική «Σίρλεϊ» με την Ελίζαμπεθ Μος αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος της Κυριακής 4 Οκτωβρίου του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (23/9 - 4/10).

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου. Πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί αποκλειστικά θερινές αίθουσες στο πρόγραμμά του, καθώς και ένα μέρος των ταινιών του σε ψηφιακή πλατφόρμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατεβάστε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Αγοράστε εισιτήρια online στο www.viva.gr/tickets/cinemas/nyxtes-premieras-2020.

ΧΟΠΕΡ/ΓΟΥΕΛΣ / HOPPER/WELLES
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles 

Μια βραδιά του 1970, δυο αυθεντικοί επαναστάτες του Χόλιγουντ συναντήθηκαν με αφορμή ένα δείπνο και με απρόσμενη κατάληξη μια εκ βαθέων εξομολόγηση του πρώτου στον δεύτερο. Μπροστά από την κάμερα βρέθηκε ο Ντένις Χόπερ, φρέσκος από τον θρίαμβο του «Ξένοιαστου Καβαλλάρη». Πίσω από την κάμερα, ένας αθέατος (και μακιαβελικός) Όρσον Γουέλς τον ανακρίνει για τη ζωή και την τέχνη, σε μια προσπάθεια να του κλέψει την ψυχή. Πενήντα χρόνια αργότερα, η ανορθόδοξη αυτή συνομιλία έρχεται για πρώτη φορά στο φως, σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον Γουέλς, και γίνεται αυτομάτως ένα από τα κορυφαία κινηματογραφικά γεγονότα του 2020. Παρουσία του παραγωγού.

4/10/2020, 19:30, ΑΝΕΣΙΣ

ΑΜΜΩΝΙΤΗΣ / AMMONITE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Francis Lee

Στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα, η παλαιοντολόγος Μαίρη Άνινγκ δέχεται απρόθυμα για βοηθό της μια πλούσια νεαρή, όμως σύντομα η αναγκαστική συνύπαρξη των δύο γυναικών θα γεννήσει μια έλξη ικανή να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Στην πολυαναμενόμενη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας του, ο βραβευμένος σκηνοθέτης του «God's Own Country» τοποθετεί τις Κέιτ Γουίνσλετ και Σίρσα Ρόναν πρωταγωνίστριες στην καρδιά ενός πανίσχυρου ρομάντζου το οποίο υπήρξε επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Καννών 2020, προβάλλεται στη χώρα μας αμέσως μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο Φεστιβάλ του Τορόντο και θεωρείται ήδη ένα από τα βέβαια φαβορί των επερχόμενων Όσκαρ.

4/10/2020, 19:30, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

ΚΟΓΙΑΝΙΣΚΑΤΣΙ / KOYAANISQATSI
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Godfrey Reggio

«Koyaanisqatsi» στη γλώσσα των ιθαγενών Χόπι σημαίνει ζωή εκτός ισορροπίας, σε ηθική πτώση, χάος. Κι αν υπάρχει μια κινηματογραφική δημιουργία που κατέγραψε τη σύγκρουση του ανθρώπου με τη φύση, την τεχνολογία και τον εαυτό του, αυτή είναι το μνημειώδες επίτευγμα του Γκόντφρεϊ Ρέτζιο. Ένα ψυχεδελικό καλειδοσκόπιο εικόνων, φιλμαρισμένο με πρωτόγνωρα τεχνικά μέσα, ντυμένο μαγευτικά τους μινιμαλιστικούς ήχους του Φίλιπ Γκλας, με το συνειρμικό μοντάζ και τη συγκλονιστική φωτογραφία να εξυψώνουν σε οπτικοακουστικό ποίημα ένα μοναδικό φιλμ που ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ανέλαβε και σύστησε ως παραγωγός, με μεγάλη επιτυχία, σε ολόκληρο τον κόσμο.

4/10/2020, 19:30, ΑΘΗΝΑΙΑ

Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ / PANDORA AND THE FLYING DUTCHMAN
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Albert Lewin

Το εισιτήριο για έναν τεχνικολόρ παράδεισο. Σε αυτόν μοναχικοί θαλασσοπόροι αναζητούν στο διηνεκές τη χαμένη τους αγάπη, ένα παραθαλάσσιο τοπίο στην Καταλονία γίνεται το πέρασμα δυο εραστών στην αιωνιότητα και δυο άνθρωποι νικούν τον χρόνο και τον θάνατο, σφραγίζοντας ένα από τα ωραιότερα ρομάντζα του ένδοξου Χόλιγουντ. Έργο τέχνης η σαγηνευτική φωτογραφία του μάγου Τζακ Κάρντιφ, ομορφότερη από ποτέ η Άβα Γκάρντνερ, σπουδαίος παρτενέρ της ο Τζέιμς Μέισον και μια φαντασιόπληκτη σκηνοθεσία, που μεταμορφώνει την εξιστόρηση ενός amour fou σε ένα απαστράπτον όνειρο ταινίας.

4/10/2020, 19:45, ΤΡΙΑΝΟΝ

ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ! / SAVE YOURSELVES
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alex Huston Fischer, Eleanor Wilson

Ένα ζευγάρι χίπστερ απ’ το Μπρούκλιν αποσυνδέουν κινητά και λάπτοπ και ταξιδεύουν σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος όπου ευελπιστούν να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους. Αποκομμένοι από τις συσκευές, δεν μαθαίνουν ποτέ ότι ο πλανήτης δέχεται ξαφνικά επίθεση. Μια ξεκαρδιστική σεναριακή ιδέα, ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο με φανταστική χημεία και οι πιο cute εξωγήινοι που θα μπορούσες ποτέ να συναντήσεις μετατρέπουν ένα low budget sci fi για το τέλος του κόσμου σε μια σλάπστικ κωμωδία επιβίωσης αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια γενιά απολύτως εξαρτημένη από το ίντερνετ.

4/10/2020, 19:45, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

DINNER IN AMERICA
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Adam Carter Rehmeier

Αθυρόστομος μασκοφόρος τραγουδιστής σε πανκ μπάντα, κυνηγημένος από τους μπάτσους για τα ναρκωτικά που σπρώχνει, συναντά αφελή πιτσιρίκα, τρελαμένη με την περσόνα του και μαζί ξεκινούν μία σειρά από μικρές προσωπικές επαναστάσεις στην παντελώς βαλτωμένη αμερικανική suburbia. Εγκάρδιος φόρος τιμής στο σινεμά του Άλεξ Κοξ και του Τοντ Σολόντζ, πρωταγωνιστικό δίδυμο-δυναμίτης και ξεγυρισμένες μουσικές γκαζιές σε ένα γνήσιο πανκ ρομάντζο που πετάει στα σκουπίδια τις ξαναζεσταμένες συνταγές του είδους.

4/10/2020, 19:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

ENTER THE VOID
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gaspar Noé

Με ένα οπτικοακουστικό σφυροκόπημα, που ο ίδιος περιέγραψε ως «ψυχεδελικό μελόδραμα», και με μια αχαλίνωτη διάθεση να σπρώξει τα όρια του σινεμά ως εμπειρία όσο πιο μακριά γίνεται, το τρομερό παιδί του σύγχρονου γαλλικού σινεμά ενορχηστρώνει μια σφοδρή επίθεση στις αισθήσεις. Θεαματική διαδρομή ζωής και θανάτου ενός νεαρού Αμερικανού στη νυχτερινή clubland του Τόκιο, επίδειξη σκηνοθετικής δεξιοτεχνίας επηρεασμένη πρωτίστως από το «2001» του Κιούμπρικ, κινηματογραφικό αντίστοιχο ενός παραισθησιογόνου τριπ, επίτευγμα όπως κι αν το δει κανείς.

4/10/2020, 21:00, ΣΤΕΛΛΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ / THIS IS NOT A BURIAL, IT'S A RESURRECTION
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lemohang Jeremiah Mosese 

Βραβείο Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας
Βραβείο Europa Film Festivals

Σε έναν ορεινό οικισμό του αφρικανικού Nότου, μια ηλικιωμένη χήρα, η οποία ζει ολομόναχη πλέον στον κόσμο, δίνει μέχρις εσχάτων μάχη προκειμένου να προστατέψει τη γενέτειρά της κόντρα στα σχέδια κατασκευής ενός φράγματος που θα οδηγήσει τον τόπο σε αφανισμό και τους κατοίκους σε ξεριζωμό. Η σύγκρουση του παλιού με το καινούργιο, η έννοια της ταυτότητας και της κοινότητας ως απαραίτητες πυξίδες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν και η ανθρώπινη θέληση ως δύναμη της φύσης χρωματίζουν ένα εκθαμβωτικά σκηνοθετημένο και θεσπέσια ποιητικό φιλμ, που ανάγει μια απλή παραβολή σε πραγματικό κομψοτέχνημα.

4/10/2020, 22:15, ΑΘΗΝΑΙΑ

Αναλυτικά τα βραβεία του τμήματος εδώ.

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Οι βραβευμένες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών μικρού μήκους ταινιών, συγκεντρωμένες σε μία προβολή.

Nespresso Talents
«Sportex» των Θάνου Λυμπερόπουλου & Στέλλας Μελετίου
«Coffee & Flowers» του Αντώνη Κιτσίκη
«Unlocked» του Αλέξανδρου Τσιλιφώνη

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
«Οταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου» του Ντάνιελ Μπόλντα

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
«Mare Nostrum» του Δημήτρη Αναγνώστου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

«Πρώτος Έρωτας» του Χάρη Ραφτογιάννη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
«Το Νόημα του Αυγούστου» του Μάνου Παπαδάκη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

«Bella» της Θέλγιας Πετράκη

ΑΡΓΥΡΗ ΑΘΗΝΑ
«Goads» της Ίριδας Μπαγλανέα

ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ
«Το Τέλος του Πόνου (Μία Πρόταση)» της Ζακλίν Λέντζου

4/10/2020, 22:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναλυτικά τα βραβεία του τμήματος εδώ.

ΜΑΥΡΗ ΑΡΚΟΥΔΑ / BLACK BEAR
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lawrence Michael Levine

Κινηματογραφίστρια σε δημιουργικό αδιέξοδο αναζητά σε ένα ορεινό καταφύγιο παρηγοριά απ’ το ταραχώδες παρελθόν της, μόνο για να διαπιστώσει ότι το δάσος προσκαλεί με κάθε αναπάντεχο τρόπο τους εσωτερικούς της δαίμονες. Καλλιτέχνες που χρειάζονται μούσες, ηθοποιοί που χρειάζονται ρόλους, συγγραφείς που χρειάζονται ξεμπλοκάρισμα και άνθρωποι που χρειάζονται αγάπη, όλοι ξεπηδούν από ένα φιλμ- μπάμπουσκα, με σκοτεινά γαργαλιστικό περιεχόμενο και ένα ανεπανάληπτο σεναριακό twist που ανατρέπει τα πάντα στη μέση. Όμπρι Πλάζα και Κρίστοφερ Άμποτ απογειώνουν ερμηνευτικά ότι πιο meta έχει βγάλει το αμερικανικό σινεμά εδώ και χρόνια.

4/10/2020, 22:45, ΑΝΕΣΙΣ

ΑΘΩΟΤΗΤΑ / INNOCENCE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lucile Hadžihalilović

Στην καρδιά ενός πυκνού δάσους, περιτριγυρισμένο από έναν πανύψηλο τοίχο, βρίσκεται ένα απομονωμένο οικοτροφείο θηλέων. Άντρες δεν υπάρχουν πουθενά, μόλις δύο είναι οι καθηγήτριές του (τη μία υποδύεται η Μαριόν Κοτιγιάρ) και στις ανήλικες μαθήτριες απαγορεύεται αυστηρά να φύγουν προτού ολοκληρώσουν την παράξενη εκπαίδευσή τους, η οποία τις προορίζει για ένα μυστηριώδες μέλλον. Σκοτεινό παραμύθι για μεγάλα παιδιά, τοποθετημένο ανάμεσα στη «Σουσπίρια» και το «Μυστικό του Βράχου των Κρεμασμένων», αλαφροΐσκιωτη αλληγορία για τη διαδικασία της ενηλικίωσης, ονειρική καταβύθιση σε έναν κόσμο στοιχειωμένο από αινίγματα και κινδύνους, ένα από τα πιο μαγευτικά σκηνοθετικά ντεμπούτα των τελευταίων 20 ετών.

4/10/2020, 22:45, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ

ΣΙΡΛΕΪ / SHIRLEY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Josephine Decker

Μια διάσημη και εύθραυστη ψυχολογικά συγγραφέας τρόμου βρίσκει την πολυπόθητη έμπνευση για το επόμενο βιβλίο της όταν με τον σύζυγό της προσκαλούν ένα νεαρό ζευγάρι για να μείνει στο καλαίσθητο σπίτι τους. Η Τζόζεφιν Ντέκερ, σε σκηνοθετικό ντελίριο, υπογράφει ένα ψευδαισθητικό και εξόχως αντισυμβατικό biopic, η σπουδαία Ελίζαμπεθ Μος εντυπωσιάζει με το εύρος της ερμηνευτικής της παλέτας στον ρόλο της Σίρλεϊ Τζάκσον και οι Οντέσα Γιανγκ, Λόγκαν Λέρμαν και Μάικλ Στούλμπαργκ σιγοντάρουν σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που βαδίζει θαρραλέα σε ανεξερεύνητους διαδρόμους του ανθρώπινου μυαλού. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς για μια πρωτοποριακή δημιουργό η οποία εδραιώνεται πλέον ως μια από τις σημαντικότερες auteurs του αμερικανικού σινεμά.

4/10/2020, 22:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

ΜΙΑ ΑΠ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ / ONE OF THESE DAYS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bastian Günther

Είκοσι συμμετέχοντες ενός σαδιστικού διαγωνισμού στο Τέξας αγωνίζονται να αποκτήσουν ένα ολοκαίνουργιο φορτηγάκι. Το μόνο που απαιτείται είναι να κρατούν το χέρι τους διαρκώς ακουμπισμένο πάνω του, χωρίς δικαίωμα ξεκούρασης, φαγητού και ύπνου, μέχρι νικητής να αναδειχθεί όποιος αντέξει όρθιος μέχρι τέλους. Ένα παράλογο τεστ αντοχής, βασισμένο σε αληθινά περιστατικά, μετατρέπεται σε σε κωμικοτραγικό τσίρκο της ανθρώπινης κατάστασης, σε μια αμείλικτη αλληγορία πάνω στο απεγνωσμένο κυνήγι του Αμερικανικού Ονείρου και, εν τέλει, σε πανίσχυρο δράμα, με αγωνία προδιαγραφών θρίλερ.

4/10/2020, 23:00, ΤΡΙΑΝΟΝ



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-10-04 13:27:56



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.