Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Orange Sunshine

1/10/2016, 18:00, Δαναός 1

Αν ζούσες στα '60s και κυνηγούσες πειραματισμούς με ψυχοτροπικές ουσίες, ένα μικρό πορτοκαλί χάπι υποσχόταν να σου χαρίσει το πιο αξέχαστο παραισθησιογόνο ταξίδι. Οι νεαροί χίπηδες που το παρασκεύασαν το βάφτισαν Orange Sunshine, το διένειμαν στον κόσμο και έγιναν εξαιτίας του στόχοι ενός διεθνούς ανθρωποκυνηγητού με σκοπό τη σύλληψή τους. Σήμερα, μιλούν αφοπλιστικά για τη ρομαντική και επικίνδυνη ουτοπία τους, και γίνονται ξεναγοί ενός αποκαλυπτικού οδοιπορικού πίσω στα ξέφρενα χρόνια του sex, drugs and rock 'n' roll.

Orange Sunshine

Αν ζούσες στα '60s και κυνηγούσες πειραματισμούς με ψυχοτροπικές ουσίες, ένα μικρό πορτοκαλί χάπι υποσχόταν να σου χαρίσει το πιο αξέχαστο «ταξίδι». Οι νεαροί χίπηδες που το ανακάλυψαν το βάφτισαν Orange Sunshine και αμέσως μετά το διένειμαν στον κόσμο, μέσα από ένα δίκτυο που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα επεκτάθηκε σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη. Το όραμά τους ήταν όχι να πλουτίσουν μέσα από το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά να σπείρουν το μήνυμα της διαφώτισης που θεωρούσαν ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εμπειρίας με παραισθησιογόνα. Εγιναν παρ’ όλα αυτά, στόχοι ενός διεθνούς ανθρωποκυνηγητού με σκοπό τη σύλληψή τους.

Σήμερα, τα ηγετικά μέλη της ομάδας αυτής, και όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν στην περιπετειώδη ιστορία τους, λύνουν για πρώτη φορά τη σιωπή τους και μιλούν αφοπλιστικά για τη ρομαντική όσο και επικίνδυνη ουτοπία τους, αναλαμβάνοντας ρόλο ξεναγού σε ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό πίσω στα ξέφρενα χρόνια του sex, drugs and rock 'n' roll. Λ. Κ.

Σκηνοθεσία: William A. Kirkley
Σενάριο: William A. Kirkley
Φωτογραφία: Rudiger Barth
Μουσική: Matt Costa
Μοντάζ: Chris Catanach
Εμφανίζονται: Austin Arnold, Tyler Mauro, Francesca Galassi, Taylor Bottles, Michael Delgado

ΗΠΑ | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 94' | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 19:17:24