Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Σχολική Ζωή / School Life

22/09/19, 18:00, DANAOS 2

Με επίκεντρο τον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας ενός ζευγαριού καθηγητών σε ένα εσωτερικό σχολείο της Ιρλανδίας, ερχόμαστε σε επαφή με ένα συγκινητικό σχόλιο για τον κύκλο της ζωής στα θρανία και τη θέση εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου σε αυτή. Προλογίζουν οι εκπαιδεύτριες ειδικής αγωγής, Δάφνη Σαμαρά και Βιργινία Τσίτα. Είσοδος Ελεύθερη

ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ | 2016 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 100' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών λίγο πριν τη σύνταξη υποδέχονται μια καινούργια φουρνιά μαθητών στο εναλλακτικό εσωτερικό τους σχολείο. Αποφεύγοντας κάθε είδους διδακτισμό οι δημιουργοί σε παρασύρουν σε ένα συγκινητικό σχόλιο για τον κύκλο της ζωής και τη θέση εκπαιδευτή/εκπαιδευόμενου σ' αυτόν, πετυχαίνοντας πολύ περισσότερα από ένα τυπικό ντοκιμαντέρ για τα οφέλη της εναλλακτικής εκμάθησης σε ένα σύγχρονο κοινωνικό πλαίσιο.

Η σύγχιση και η ανυπομονησία ενός καινούργιου ξεκινήματος, οι μικροί θρίαμβοι κι οι συντριβές της καθημερινότητας, οι φιλίες που κρατάνε μέχρι την έλευση του θέρους και στο φινάλε ένα δάκρυ πριν τον αποχαιρετισμό, που για κάποιους που στέκονταν κάθε μέρα μαζί σου στο προαύλιο, θα είναι ο τελευταίος. Ένα από τα κορυφαία ντοκιμαντέρ του 21ου αιώνα. Θ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νeasa Ni Chianáin, David Rane
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Neasa Ní Chianáin
ΜΟΥΣΙΚΗ: Eryck Abecassis
ΜΟΝΤΑΖ: Mirjam Strugalla

ΝΑΣΑ ΝΙ ΧΙΝΑΝ
Ιρλανδή ντοκιμαντερίστα, γεννημένη το 1975. Σπούδασε στο Εθνικό Κολλέγιο Τέχνης και Σχεδίου. Εργάστηκε σε πληθώρα ιρλανδικών ταινιών για το σινεμά και την τηλεόραση. Είναι συνδιευθύντρια του ΔΦΝ της Guth Gafa μαζί με τον σύντροφό της Ντέιβιντ Ρέιν.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΡΕΪΝ
Σκηνοθέτης και παραγωγός, βραβευμένος με BAFTA. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Στην τελευταία 20ετία έχει παράγει animation και μικρού μήκους μέσω της εταιρείας παραγωγής του, Soilsiú Films. Ιδρυτής και διευθυντής του ΔΦΝ της Guth Gafa.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ)
2016 School Life



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-09-08 02:53:12