Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Γκάι Λοτζ (Πρόεδρος)

O Guy Lodge είναι ο Άγγλος κριτικός κινηματογράφου για το διεθνές έντυπο-βίβλο του χώρου, Variety, σταθερός αρθρογράφος των εφημερίδων Guardian και Observer και συν-εκδότης του ιστότοπου κριτικών Film of the Week. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νότιο Αφρική και τώρα ζει στο Λονδίνο.

Poka-Yio

Είναι εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων, καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ιδρυτικός διευθυντής της Μπιενάλε της Αθήνας. Είναι συνιδρυτής του Σταθμού Άλφα-Αθηναϊκό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Η πρακτική του περιλαμβάνει ζωγραφική, περφόρμανς, θέατρο, ταινίες και την καλλιτεχνική διεύθυνση, καθώς και επιμέλεια μεγάλης κλίμακας καλλιτεχνικών πρότζεκτ σχεδιασμένων ως gesamtkunstwerk, ένα ολικό έργο τέχνης.

Αναΐς Εμερί

Διευθύντρια του GIFF από το 2021. Υπήρξε διευθύντρια του NIFFF από το 2006 έως το 2020. Το 2017 ολοκλήρωσε DAS ψηφιακής επικοινωνίας, εκτός από τις σπουδές της στην ιστορία και αισθητική του κινηματογράφου. Το 2017 ξεκίνησε το FutureStoryworlds@CERN workshop. Επιπλέον είναι μέλος του Foundation for Digital Creation.

Κριστέλ Γιούνες

Συνιδρύτρια της Bee On Set Productions στην Βηρυτό, είναι παραγωγός της μεγάλου μήκους ταινίας Death of a Virgin and the Sin of Not Living η οποία είχε την πρεμιέρα της στο Panorama της Berlinale όπου απέσπασε 7 διεθνή βραβεία. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσει τρεις ταινίες μεγάλου μήκους που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας το 2025.

Σιαμάκ Ετεμάντι

Γεννημένος στην Τεχεράνη, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Σιαμάκ Ετεμάντι ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1995. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Pari, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale το 2020 και ήταν επίσης υποψήφια για 8 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Κάριν Ρίβκιντ Σεγκάλ

H Κάριν Ρίβκιντ Σεγκάλ είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Docaviv FF. Έχει τελέσει ως μέλος κριτικής επιτροπής σε φεστιβάλ κινηματογράφου και διαγωνισμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στεφάν Καντέα

Είναι συντονιστής των δημοσιογραφικών και τεχνολογικών πρότζεκτ του European Investigative Collaborations, μιας συμφωνίας δικτύου μεταξύ ευρωπαϊκών οργανώσεων μέσων επικοινωνίας που έχει συν-ιδρύσει. Το δημοσιογραφικό του ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις καταχρήσεις εξουσίας και αυτή τη στιγμή μελετά την διεπιστημονική έρευνα και τις  προσεγγίσεις διαπλατφορμικών δημοσιεύσεων.

Αποστολία Παπαϊωάννου

Έχει κάνει σπουδές Κινηματογράφου και Ψυχολογίας. Έχει εργαστεί στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση - στην κρατική και την ιδιωτική - με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, ως σκηνοθέτις, παραγωγός, μοντέζ, σύμβουλος και επιμελήτρια σεναρίων, σε ταινίες μυθοπλασίες μικρού και μεγάλου μήκους, δημιουργικά ντοκιμαντέρ, σειρές ντοκιμαντέρ και σειρές μυθοπλασίας.

Σοφία Παπαϊωάννου

Η Σοφία Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «365 Στιγμές» στην ΕΡΤ1 και ιδρύτρια του έργου www.istorima.org. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, Ιστορία στο Deree και κατέχει Master στην τηλεοπτική δημοσιογραφία από το NYU. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρυμμένο στο Αιγαίο».

Γιαν Ρόφκαμπ

Ο Γιαν Ρόφκαμπ ίδρυσε την Films Transit το 1982 και από τότε ασχολείται με την παραγωγή και τις πωλήσεις ποιοτικών ντοκιμαντέρ. Σήμερα, περισσότερο ως σύμβουλος και παραγωγός, συμμετέχει σε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και συμβουλεύει εκατοντάδες παραγωγούς και κινηματογραφιστές.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Άγγελος Φραντζής (Πρόεδρος της Επιτροπής)

Eίναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κινηματογράφο στην INSAS στις Βρυξέλλες. Οι ταινίες του (Polaroid, Το όνειρο του σκύλου, Μέσα στο δάσος, Σύμπτωμα, Ακίνητο ποτάμι, Ευτυχία) έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με την κινηματογραφική κριτική καθώς και με έργα μικτών τεχνικών. 

Ορφέας Αυγουστίδης

Φοίτησε στην δραματική σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά και στο τμήμα σκηνοθεσίας κινηματογράφου του New York college. Aπό το 2009 είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Από το 2005 εργάζεται ως ηθοποιός σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, έχοντας καταγράψει συνεργασίες με σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες της χώρας. 

Πόλυ Λυκούργου

Σπούδασε Κοινωνιολογία για να σώσει τον κόσμο. Οταν της είπαν ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο σινεμά, σπούδασε και σινεμά. Από το 1998 είναι κριτικός κινηματογράφου. Το 2011, με τρεις φίλους, γέννησε το πρώτο της παιδί: το flix.gr. Τελικά, δεν έσωσε ποτέ τον κόσμο, αλλά ο κόσμος του σινεμά σίγουρα έσωσε εκείνη.

Μαριλένα Καραμολέγκου

Σπούδασε Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό. Εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος και στη συνέχεια ως κειμενογράφος στο δημιουργικό τμήμα διαφημιστικών εταιρειών και σε εταιρείες media. Το 2015 ανέλαβε το τμήμα marketing και επικοινωνίας πανεπιστημιακού εκδοτικού οίκου. Το 2017, συνίδρυσε μαζί με τον Θάνο Σαμαρτζή τις εκδόσεις ΔΩΜΑ, τον εκδοτικό οίκο που συνδιοικεί μέχρι σήμερα.

Βίκυ Μίχα

Έχει εργαστεί ως παραγωγός σε ταινίες που έχουν προβληθεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος με περισσότερες από 120 εταιρείες διεθνώς. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακαδημίας, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα ως Producer on the Move στο Φεστιβάλ Καννών του 2023.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2023-09-20 14:44:14