Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Δυο Καρδιές / Reparer les Vivants

30/9/2016, 22:30, Ιντεάλ

Ενα δυστύχημα ενώνει τις ζωές τριών διαφορετικών ανθρώπων, σπρώχνοντάς τους σε αναπάντεχα μεταφυσικά μονοπάτια. Η σκηνοθέτιδα του "Suzanne" διασκευάζει το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Μαϊλίς Ντε Κερανγκάλ, μετατρέποντάς το σε ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό δράμα πάνω στις αντοχές του σώματος και της ανθρώπινης ψυχής. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο διαπρέπει ο Ταχάρ Ραχίμ του "Προφήτη", ενώ τη μουσική υπογράφει ο ελληνικής καταγωγής οσκαρικός συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Heal the Living 4

Ολα ξεκινούν ένα ξημέρωμα όταν τρεις νεαροί σέρφερ επισκέπτονται μια παραλία για να δαμάσουν τα κύματα. Στο δρόμο της επιστροφής εμπλέκονται σε ένα τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα και ο 17χρονος Σιμόν μεταφέρεται σε ένα νοσοκομείο της Χάβρης όπου μένει κλινικά νεκρός. Εκεί οι γιατροί θα δώσουν μάχη για να πείσουν τους αναστατωμένους γονείς του να δωρίσουν τα όργανά του. Εντωμεταξύ στο Παρίσι μια μεσήλικη μητέρα δύο παιδιών μπαίνει στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καθώς η καρδιά της πάσχει από μια πολύ σοβαρή εκφυλιστική νόσο.

Η σκηνοθέτιδα του "Suzanne" διασκευάζει το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Μαϊλίς Ντε Κερανγκάλ, μετατρέποντάς το σε ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό δράμα πάνω στις αντοχές του σώματος και της ανθρώπινης ψυχής. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο διαπρέπει ο Ταχάρ Ραχίμ του "Προφήτη", ενώ τη μουσική υπογράφει ο ελληνικής καταγωγής οσκαρικός συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά. Κ.Θ.

Σκηνοθεσία: Katell Quillevere
Σενάριο: Katell Quillevere, Gilles Taurand (based on the novel by Maylis de Kerangal)
Φωτογραφία: Tom Harari
Μουσική: Alexandre Desplat
Μοντάζ: Thomas Marchand
Ηθοποιοί: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval, Bouli Lanners, Karim Leklou, Kool Shen

Γαλλία, Βέλγιο| 2016 | Έγχρωμο | DCP | 104' | Γαλλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 05:36:08



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings

    Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings

    Julieta (ταινία έναρξης)

    Julieta (ταινία έναρξης)

    Η τυχαία συνάντηση μιας 50χρονης καθηγήτριας με μια παλιά της γνώριμο θα την σπρώξει να βάλει σε τάξη αξεδιάλυτα μυστήρια, ανοιχτά τραύματα και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον άντρα που αγάπησε, την κόρη που έφερε στη ζωή, τους δικούς της γονείς και τον ίδιο της τον εαυτό. Ενας ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σκηνοθέτη που ανέκαθεν αποθέωνε στο σινεμά του τις θηλυκές υπάρξεις της ζωής και του μυαλού του.

    Εκείνη / Elle (ταινία λήξης)

    Εκείνη / Elle (ταινία λήξης)

    Επειτα από τη βίαιη επίθεση που δέχεται από έναν άγνωστο, μια δυναμική γυναίκα εφευρίσκει απρόσμενους τρόπους προκειμένου να πάρει το Νόμο στα χέρια της και από θύμα να μετατραπεί σε θύτης. Η σκανδαλιάρικη και αρκούντως kinky επιστροφή του Πολ Βερχόφεν στη σκηνοθεσία αποτελεί το συναρπαστικό απόσταγμα της συνεργασίας ενός δημιουργού που δεν εκφοβίζεται εύκολα, μιας ηθοποιού που δεν διστάζει απέναντι στις προκλήσεις (Ιζαμπέλ Ιπέρ) και μιας απολαυστικά αμοραλιστικής ιστορίας που διασκεδάζει να φέρνει το κοινό της σε άβολη θέση.

    Όλες οι Άγρυπνες Νύχτες Μας / All These Sleepless Nights

    Όλες οι Άγρυπνες Νύχτες Μας / All These Sleepless Nights

    Δύο φοιτητές ξεχύνονται στην ατέλειωτη νύχτα της Βαρσοβίας για να βυθιστούν στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον έρωτα. Μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η κάμερα τούς ακολουθεί από πάρτι σε πάρτι, με φόντο μια μητρόπολη που αλλάζει ταυτότητα και μια νεότητα που αναζητά εναγωνίως την επόμενη συγκίνησή της. Νύχτες όπου ο χρόνος διαστέλλεται, έρωτες που κρατούν όσο ένα τσιγάρο και εξαιρετικό ηλεκτρονικό σάουντρακ.

    Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid

    Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid

    Μπορεί ο σκηνοθέτης του "Cashback", μιας από τις πιο ανανεωτικές ρομαντικές κομεντί της δεκαετίας, να σηκώσει το βάρος ενός δραματικού θρίλερ με θέμα το αληθινό σχέδιο δολοφονίας του Ραίνχαρντ Χάιντριχ, ενός διαβόητου Ναζί αξιωματικού; Η απάντηση δεν είναι απλώς καταφατική, αλλά μία καθηλωτική εμπειρία στην οποία ο Κίλιαν Μέρφι ("Peaky Blinders") καταθέτει για άλλη μια φορά δείγμα του σπάνιου ταλέντου του.

    Η Αποφοίτηση / Bacalaureat

    Η Αποφοίτηση / Bacalaureat

    Αριστη μαθήτρια πέφτει παρ' ολίγον θύμα βιασμού, μια ανάσα πριν από τις εξετάσεις που θα καθορίσουν αν θα γίνει δεκτή στο πανεπιστήμιο. Κόντρα στη θέλησή της και αγνοώντας τις συνέπειες, ο πατέρας της αναλαμβάνει να διασφαλίσει την εύνοια των εξεταστών. Ο επιφανέστερος εκπρόσωπος του νέου ρουμανικού σινεμά (Χρυσός Φοίνικας για το "4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες") καταβυθίζεται με εντυπωσιακή ωριμότητα στις γκρίζες ζώνες της ηθικής και του δικαίου. Βραβείο σκηνοθεσίας και υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.