24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας"

Coffy (1973)


Στον ρόλο που την καθιέρωσε σε cult ιέρεια του έγχρωμου σινεμά των seventies, η πιο σέξι από ποτέ Παμ Γκριρ («Τζάκι Μπράουν») εκπέμπει μεγατόνους ηλεκτρισμού υποδυόμενη μια νοσοκόμα που γίνεται οπλισμένος εκδικητής ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών που σπέρνουν τον θάνατο στο γκέτο και έσπρωξαν την αδερφή της σε υπερβολική δόση. Το blaxploitation αποκτά τον πρώτο και καλύτερο θηλυκό ήρωά του, ο Ρόι Έιγερς υπογράφει το φοβερό σάουντρακ, ο θρυλικός Τζακ Χιλ σκηνοθετεί βάζοντας τα γυαλιά σε όλους τους «Superfly» και τους «Shaft» της οθόνης. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Σκηνοθεσία: Jack Hill
Σενάριο: Jack Hill
Φωτογραφία: Paul Lohmann
Μουσική: Roy Ayers
Μοντάζ: Charles McClelland
Ηθοποιοί: Pam Grier, Booker Bradshaw, Robert DoQui, William Elliott

ΗΠΑ, Έγχρωμο
Αγγλικά, 86΄
Format: 35mm


Hollywood Classics Ltd.
Emese Nemeth
Linton House
39/51 Highgate Road
London NW5 1RS
Telephone: 0044 (0) 207 424 7280
Fax: 0044 (0) 207 428 8936
e-mail: [email protected]

Σκηνοθέτης:

JACK HILL

Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1933 στο Λος Άντζελες. Ο πατέρας του ήταν σχεδιαστής για τα στούντιο Disney και Warner. Σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου ήταν συμμαθητής με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Οι περισσότερες από τις ταινίες του αξιολογούνται πια ως cult classics.

Φιλμογραφία
1982 Sorceress
1975 Switchable Sisters
1974 The Swinging Cheerleaders
1974 Foxy Brown
1973 Coffy
1972 The Big Bird Cage
1971 The Big Doll House
1968 Spider Baby or, The Maddest Story Ever Told