• Μαύρο Κήτος

  'Χρειαζόμαστε τον σερίφη! Μία φάλαινα έφαγε μία από τους εκπαιδευτές!' Τέτοιες οδυνηρές στιγμές αφθονούν στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Γκαμπριέλα Καουπερθγουέιτ, το οποίο, επιστρατεύοντας το σασπένς ενός ψυχολογικού θρίλερ, καταφέρνει ένα σφοδρό χτύπημα ενάντια στα θαλάσσια πάρκα Seaworld αλλά και τη νοοτροπία της φυλάκισης των τεράστιων θηλαστικών για την ψυχαγωγία μας.

 • Φωνές από το Υπόγειο

  Πρόκειται για ένα ιδιότυπο κινηματογραφικό κολάζ, που αποτελείται από μαρτυρίες σχετικά με την άντεργκραουντ ελληνική σκηνή των δεκαετιών του '60 και του '70, την ψυχεδέλεια στα εικαστικά και τον κινηματογράφο, καθώς επίσης τα λογοτεχνικά πειράματα που προέκυψαν μέσα από τη μίξη μπιτ και σουρεαλισμού στην ποίηση.

 • Παρακαλώ Γυρίστε την Ταινία Στην Αρχή

  Μία στρατιά από παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μανιώδεις συλλέκτες και ιδιοκτήτες βιντεοκλάμπ αφήνουν αχαλίνωτη τη νοσταλγία τους για το VHS και γυρίζουν πίσω την κασέτα της πορείας αυτού του ιστορικού format.

 • Γκορ Βιντάλ: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμνησίας

  Ιδιοφυής, ισχυρογνώμων και δεινός (συν)ομιλητής, ο Γκορ Βιντάλ στάθηκε για δεκαετίες η ενοχλητική φωνή της συνείδησης των ΗΠΑ ενάντια στο κατεστημένο.

 • Εγώ, η Ντιβάιν

  Tο ακαταμάχητο πορτρέτο μιας αντισυμβατικής προσωπικότητας, που εξερευνά κάθε πτυχή της ζωής της, από το διστακτικό ξεκίνημα μέχρι την ανάδειξή της σε αδιαφιλονίκητη μούσα του Τζον Γουότερς και αναρχικό σύμβολο της εναλλακτικής ποπ κουλτούρας.

 • Μουμία: Επαναστάτης Χωρίς Τέλος

  Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ κατηγορήθηκε για την δολοφονία αστυνομικού και καταδικάστηκε σε θάνατο. Περίμενε μέσα σε ένα κελί την εκτέλεσή του για 30 ολόκληρα χρόνια και έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα των New York Times, 'ο πιο διάσημος θανατοποινίτης του κόσμου'

 • 12 o'Clock Boys

  Το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ καταγράφει με τον διεισδυτικό φακό του έναν αθέατο τρόπο ζωής, που σπάνια εκπροσωπείται στο σινεμά μυθοπλασίας. Ταυτόχρονα, ιχνηλατεί μια ιστορία ενηλικίωσης, μοντέρνας μητροπολιτικής πραγματικότητας και τέλους της αθωότητας, πλαισιώνοντάς την με ειλικρίνεια και ανθρωπιά.

 • Μποξέρ

  Ένα ντοκιμαντέρ-πορτρέτο για ένα παρεξηγημένο άθλημα, αλλά και μια ειλικρινής κατάδυση στον κόσμο των πυγμάχων.

 • Ταξίδι στη Χώρα των Λοκρών

  Ο Γιάννης, ο Χρήστος κι ο Λουκάς είναι τρεις εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άνδρες, από 40 έως 60 ετών, που συγκατοικούν σε ένα προστατευμένο διαμέρισμα στην Αμφισσα - μια πόλη με παρελθόν τόσο παλιό όσο και οι πρώτοι Ελληνες, οι Λοκροί.