• Η Χαρά των Ανθρώπινων Πόθων

  Ο Καναδός σκηνοθέτης Ντενί Κοτέ (του εξαίρετου και βραβευμένου «Η Βικ και η Φλο Είδαν Μια Αρκούδα») έχει αποδείξει την αγάπη του στην κινηματογραφική έκθεση μιας παράλογης, αλλά κοντινής μας, καθημερινότητας. Κι αυτή τη φορά το κάνει ντοκιμαντέρ.

 • Μοναχικά Κτήρια

  Στη συνοικία Μπανιολέ, βορειοανατολικά του Παρισιού, βρίσκονται δύο κτήρια που εμπνέονται αρχιτεκτονικά από τους δίδυμους πύργους. Το ένα ονομάζεται 'Ανατολή', το άλλο 'Δύση', και μαζί είναι γνωστά ως 'Mercuriales'. Εκεί, ένας σεκιουριτάς επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις για την πρώτη του νύχτα στη δουλειά. Παράλληλα, δύο φίλες, μία Μολδαβή και μία Γαλλίδα, περιπλανιούνται στη βιομηχανική ερημιά, την ίδια που περιβάλλει και τους ερειπωμένους πύργους.

 • Ταξίδι στη Δύση

  Εμπνευσμένος από τη ζωή του Κουανζάνγκ, ενός βουδιστή μοναχού του 7ου αιώνα, ο Τσάι Μινγκ-Λιανγκ δημιουργεί ένα ποίημα αποτελούμενο από 14 εξαιρετικές λήψεις.

 • The Laboratory Diaries: A Study on Human Adjustment - Αφιέρωμα στον Γιώργο Δρίβα

  Πρόκειται για έργα που έχουν γυριστεί σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις και περιγράφουν την πορεία αναζήτησης μίας γλώσσας αφαίρεσης στην αφηγηματική κινούμενη (ή μη) εικόνα, τόσο σε επίπεδο φόρμας όσο και σε επίπεδο θεματολογίας και αισθητικής.