23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Κοιμώμενος Γίγαντας / Sleeping Giant

30/9/2015,11:00,ODEON Οπερα 1 (Δημοσιογραφική Προβολή) 1/10/2015,20:15,ODEON Οπερα 1 2/10/2015,20:30,Δαναός 2

Δυο ατίθασοι 15χρονοι δέχονται στην παρέα τους ένα συνομήλικό τους αγόρι, βάζουν σε δοκιμασία όλες τις απαγορεύσεις των μεγάλων, προκαλούν τα όριά τους, καπνίζουν «χόρτο» και κοιτάζουν κατάματα τον κίνδυνο του θανάτου, ακόμη κι όταν αυτός τους βάζει συνεχείς τρικλοποδιές. Προκλητική και ανατριχιαστική μελέτη της εφηβικής ψυχής που συνεπήρε την Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

Ο Άνταμ περνά μάλλον αδιάφορα τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί τους γονείς του, με φόντο την πλούσια φύση του Οντάριο. Τη ρουτίνα θα σπάσει η γνωριμία με τον Ράιλι και τον Νέιτ, δύο ξαδέρφια που περνούν τον καιρό τους ανάμεσα στην κραιπάλη και τις παράτολμες βουτιές από πανύψηλα βράχια στα νερά της λίμνης Σουπίριορ. Ωστόσο, η αποκάλυψη ενός οδυνηρού οικογενειακού μυστικού θα οδηγήσει τον Άνταμ και τους νέους του φίλους σε γεγονότα που, στη δίνη της εφηβικής ηλικίας, καταλήγουν να είναι χωρίς επιστροφή.

Εκκινώντας από το ομώνυμο μικρού μήκους φιλμ του, ο πρωτοεμφανιζόμενος Καναδός σκηνοθέτης Άντριου Τσιβιντίνο γυρνά στον τόπο των παιδικών του αναμνήσεων για να παραδώσει μια τριπλή ιστορία πρόωρης ενηλικίωσης, το ίδιο τραχιά, κοχλάζουσα και αδυσώπητη όσο και οι συγκυρίες που τη συν-διαμορφώνουν. Όρια, αδρεναλίνη και ένας συναισθηματικός κόσμος σε αναβρασμό είναι το μείγμα που ωθούν τον κεντρικό ήρωα και την παρέα του στην αντάμωση με τον πραγματικό τους εαυτό. Εκείνον που τους περιμένει όταν φτάσουν -όπως θα φτάσουν- στο νερό, βουτώντας ανεπιστρεπτί από το βατήρα της παιδικής ανεμελιάς.

Σκηνοθεσία / Director
Andrew Cividino
Σενάριο / Screenwriter
Andrew Cividino, Aaron Yeger, Blain Watters
Φωτογραφία / DoP
James Klopko
Μουσική / Music
Chris Thornborrow, Bruce Peninsula
Μοντάζ / Editor
James Vandewater
Ηθοποιοί / Principal Cast
Jackson Martin, Reece Moffett
Nick Serino, David Disher
Katelyn McKerracher

Καναδάς / Canada
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
89'
Αγγλικά / English