Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Οι Απέναντι / A Foolish Love

Φοιτητής αναπτύσσει ερωτική εμμονή με μια άγνωστη που μένει στην απέναντι πολυκατοικία την οποία παρακολουθεί κάθε μέρα με τηλεσκόπιο. Το αθηναϊκό καλοκαίρι, η νεανική κουλτούρα του ‘80, μια πόλη χτισμένη πάνω σε ανώνυμα πάθη, ο έρωτας ως πορεία αυτογνωσίας, σε μια ταινία ορόσημο και φετίχ του ελληνικού σινεμά. 


ΕΛΛΑΔΑ | 1981 | ΕΓΧΡΩΜΟ | Ψηφιακό Αρχείο | 106' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ένας μοναχικός φοιτητής αναπτύσσει ερωτική εμμονή με μια άγνωστη παντρεμένη γυναίκα η οποία ζει σε διαμέρισμα της απέναντι πολυκατοικίας. Καθώς η επαφή τους περνά προοδευτικά από το τηλεσκόπιο στην τηλεφωνική γραμμή πριν κολλήσει στο σχεδόν αγεφύρωτο χάσμα που τους χωρίζει, ο Γιώργος Πανουσόπουλος βρίσκει την ευκαιρία να τρυπώσει, εξίσου ηδονοβλεπτικά με τον ήρωά του, στην αθηναϊκή πραγματικότητα της δεκαετίας του ΄80.

Ένα από τα καλύτερα και πιο οικουμενικά δείγματα γραφής που έδωσε ποτέ το ελληνικό σινεμά, οι «Απέναντι» στοχάζονται πάνω στους τρόπους με τους οποίους το αστικό τοπίο ορθώνει αδιέξοδα στο δρόμο της επιθυμίας, υποκαθιστώντας την ηδονοβλεπτικά με την απόλαυση της εικόνας. Άρης Ρέτσος και Μπέτυ Λιβανού είναι εξαιρετικοί σε ρόλους που συγκαταλέγονται στους καλύτερους της κινηματογραφικής τους διαδρομής. Ν.Σ.

Υπότιτλοι για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες [SDH - Subtitles for the Deaf and hard of Hearing].
Επιμέλεια και πιστοποίηση προσβασιμότητας:
Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών - DisArtMove
Στην παρουσίαση της ταινίας, όπου θα παρευρίσκονται οι συντελεστές, θα υπάρχει ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).​

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Filippos Drakontaedis, Giorgos Panousopoulos, Petros Tatsopoulos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Aris Stavrou
ΜΟΥΣΙΚΗ: Stavros Logarides, Manolis Logiadis
ΜΟΝΤΑΖ: Giorgos Panousopoulos
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Aris Retsos, Betty Livanou, Dora Volanaki, Dimitris Poulikakos, Themis Manesis, Sofia Aliberti, Konstantinos Tzoumas, Giorgos Siskos



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο