23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Ευτυχισμένη μου Οικογένεια / My Happy Family

21/9/2017, 19:45, Δαναός 1 (P)
23/9/2017, 20:30, Δαναός 2
27/9/2017, 17:15, Δαναός 2

Μια μέρα μετά τα 52α γενέθλιά της, μια γυναίκα εγκαταλείπει το σπίτι της. Σύζυγο, παιδιά, πεθερικά. Επιχειρεί να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή, μόνο που η οικογένεια μοιάζει με τον μοναδικό ακλόνητο δεσμό από τον οποίο δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει. Λογική και συναίσθημα, παλιό και καινούργιο, γίνονται συνδαιτυμόνες σε ένα αφοπλιστικά ειλικρινές και γλυκόπικρο δράμα γεμάτο ανθρωπιά και ευεργετικές ενέσεις χιούμορ.

My Happy Family

Τρεις γενιές μιας γεωργιανής οικογένειας συγκατοικούν κάτω από την ίδια στέγη. Το ζευγάρι, τα παιδιά, τα πεθερικά, όλοι δημιουργούν τις συνθήκες για ένα πολύβουο σπιτικό όπου κάθε υποψία ηρεμίας χάνεται μέσα στις φωνές, τα τραγούδια και τη φασαρία. Μια μέρα μετά τον εορτασμό των 52ων γενεθλίων της, η μητέρα αποφασίζει να εγκαταλείψει τους πάντες. Νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην άλλη άκρη της πόλης και επιχειρεί να εγκαινιάσει εκ νέου τη ζωή της. Μόνο που η οικογένεια μοιάζει με τον μοναδικό ακλόνητο δεσμό από τον οποίο ποτέ δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει.

Κι αυτό είναι το γλυκόπικρο αστείο που μετατρέπουν σε θαυμάσια ταινία οι δύο σκηνοθέτες, μεταφράζοντας μια καθημερινότητα όχι πολύ μακριά από τη δική μας σε ένα ανεπιτήδευτο μάθημα νατουραλιστικού σινεμά, οξυδερκούς παρατήρησης, συγκρατημένου δράματος και ευεργετικών ενέσεων χιούμορ.

Σκηνοθεσία: Nana Ekvtimishvili, Simon Gross
Σενάριο: Nana Ekvtimishvili
Φωτογραφία: Tudor Vladimir Panduru
Μοντάζ: Stefan Stabenow
Ηθοποιοί: Ia Shugliashvili, Merab Ninidze, Berta Khapava, Tsisia Qumsashvili, Giorgi Tabidze, Giorgi Khurtsilava

Γερμανία, Γεωργία, Γαλλία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 119' | Γεωργιανά