Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

Όταν ο ετεροθαλής αδερφός του διαβόητου δικτάτορα της Βόρειας Κορέας δολοφονείται στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, τον Φλεβάρη του 2017, δυο νεαρές γυναίκες συλλαμβάνονται ευθύς για τον φόνο και αναμένεται να καταδικαστούν σε θάνατο. Όπως αποδεικνύεται όμως, με τον πλέον αποστομωτικό τρόπο, οι δυο κατηγορούμενες πρωταγωνίστησαν άθελά τους στην εκτέλεση ενός διαβολικού σχεδίου εξόντωσης. Με πλοκή που μοιάζει να ξεπήδησε από την πιο διεστραμμένη σεναριακή φαντασία, στηρίζεται παρόλα αυτά σε πραγματικά συμβάντα, το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα, προσφέροντας αφήγηση αντάξια του πιο αγωνιώδους θρίλερ συνωμοσίας και ταυτόχρονα μια ανατριχιαστική απόδειξη των ασύλληπτων σκοτεινών μηχανισμών που απειλούν ανά πάσα στιγμή να καταστρέψουν ζωές.


ΗΠΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 104' | ΑΓΓΛΙΚΑ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΑ, ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΑ, ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΑ 

Ζούμε στην εποχή που η τέχνη μιμείται τη ζωή, που τα πιο προφητικά σενάρια ξεπεράστηκαν και η φαντασία υλοποιείται αδίστακτα παντού γύρω μας. Άλλη μια απόδειξη; Η ιστορία του «Assassins». Περιγράφει τα περιστατικά της προς τριετίας δολοφονίας του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και την καταδίκη δύο (απίθανων) γυναικών, ενώ αμφότερες θεωρούσαν πως εκτελούσαν μια φάρσα για το YouTube!...

Στημένο με τον αγωνιώδη τρόπο μιας ταινίας πολιτικής συνωμοσίας, που θα ζήλευε ακόμα και το «JFK» του Όλιβερ Στόουν, το «Assassins» σε φέρνει στην άκρη του καθίσματος αλλά σου αφήνει και την στυφή γεύση ενός οριστικά άνισου, άρρωστου κόσμου. Όπως θα έλεγε κι ο Ντίλαν «είσαι μόνο ένα πιόνι στο παιχνίδι τους». Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ryan White
​ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: John Benam
ΜΟΥΣΙΚΗ: Blake Neely
ΜΟΝΤΑΖ: Helen Kearns

ΡΑΪΑΝ ΓΟΥΑΪΤ
Αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει προταθεί δύο φορές για Emmy κι έχει κερδίσει βραβείο Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2020 Assassins
2019 Ask Dr. Ruth
2016 Serena
2014 The Case Against 8
2013 Good Ol'Freda
2010 Pelada

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        CRASH

        CRASH

        3/10/2020, 23:00, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ