Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ Κ. / DAYS AND NIGHTS OF DIMITRA K.

Η Δήμητρα είναι εργάτρια του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου της. Αγαπάει τη δουλειά της και υπήρξε ιδιοκτήτρια ενός από τα παλιότερα σπίτια της Αθήνας, γνωστό ως «Το μπορντέλο της Έλλης». Η ταινία αποτελεί το πορτρέτο της Δήμητρας καθώς η κάμερα την ακολουθεί στην καθημερινότητά της, πριν και μετά το κλείσιμο του πορνείου, το 2014. Μέσα από τη συνάντηση μαζί της ερχόμαστε αντιμέτωποι με ερωτήματα που αφορούν την επιθυμία, την εκμετάλλευση, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, την πολιτική ορθότητα. H ταινία θα προβληθεί ως work in progress. Παρουσία συντελεστών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τίτλο «Εργαζόμεν@ στο σεξ: η ελληνική πραγματικότητα». Συμμετέχουν η Διευθύντρια του Red Umbrella Athens, Άννα Κουρουπού, και ο Διδάκτωρ Νομικής - Δικηγόρος, Βαγγέλης Μάλλιος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Οικονομάκου


ΕΛΛΑΔΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 66' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

Η Δήμητρα είναι εργάτρια του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου της. Αγαπάει τη δουλειά της και υπήρξε ιδιοκτήτρια ενός από τα παλιότερα σπίτια της Αθήνας, γνωστό ως «Το μπορντέλο της Έλλης». Η ταινία αποτελεί το πορτρέτο της Δήμητρας καθώς η κάμερα την ακολουθεί στην καθημερινότητά της, πριν και μετά το κλείσιμο του πορνείου, το 2014. Μέσα από τη συνάντηση μαζί της ερχόμαστε αντιμέτωποι με ερωτήματα που αφορούν την επιθυμία, την εκμετάλλευση, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την πολιτική ορθότητα.

Η ταινία θα προβληθεί ως work in progress.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Eva Stefani
ΣΕΝΑΡΙΟ: Eva Stefani
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eva Stefani
ΜΟΝΤΑΖ: Yiorgos Kravaritis
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Amanda Livanou
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Neda Film / ERT

ΕΥΑ ΣΤΕΦΑΝΗ
Σκηνοθέτις, σεναριογράφος και φωτογράφος, γεννημένη το 1964. Σπούδασε Κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο. Ειδικεύτηκε στο ντοκιμαντέρ. Είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ)
2020
Days and Nights of Dimitra K.
2012 Dimitris Papaioannou
2008 Bathers
2001 Acropolis

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ