Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Α’

Διάρκεια: 74'


Χουχού / HouHou
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 6’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Zoie Sgourou

Το «Χουχού» είναι η οπτικοποίηση του παιδικού ποιήματος «Ο Φακής» του Βασίλη Ρώτα. Η ταινία μελετά την λεπτή γραμμή που χωρίζει το καθήκον από το έγκλημα, τον ηρωισμό από τον φόβο και το παρελθόν από το παρόν, βουτώντας βαθιά στον μυαλό ενός στρατιώτη.

Milkyway
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 12’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Lefteris Giannakoudakis

Νύχτα. Ένα αγόρι κλέβει ένα αυτοκίνητο το οποίο σταματάει έξω από ένα φαρμακείο. Στο πίσω κάθισμα, σκεπασμένο μ’ ένα λευκό σεντόνι, βρίσκεται ένα κορίτσι. Το αγόρι και το κορίτσι πραγματοποιούν μία ονειρική διαδρομή με στόχο το MILKYWAY.

All You Can Eat
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 4’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Dimitris Armenakis

Μια φυλή καρτούν αποσπάται με τη βία από το φυσικό της περιβάλλον, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Το «πράσινο» και το «κόκκινο» είναι ερωτευμένα, αλλά είναι τα συναισθήματά τους ισχυρότερα από τη πραγματικότητα;

Utopia
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Kosta Nikas

Ένας άντρας επιστρέφει στην χώρα του για να βρει μια κοινωνία όπου οι πολίτες αστυνομεύονται μεταξύ τους με τα κινητά τους τηλέφωνα. Απελπισμένος, μα ανίκανος να ξεφύγει, θα δει πως η γενναία πράξη μιας γυναίκας θα του δώσει την ελευθερία του.

Οι Πλαστικοθεριστές / The Harvester Generation
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Minos Papas

Τοξικά νανοπλαστικά σωματίδια έχουν μολύνει τo νερό και τα τρόφιμα. Το προσδόκιμο ζωής δεν υπερβαίνει τα 35. Το φιλτράρισμα νερού είναι απαραίτητο για την επιβίωση. Η νέα γενιά είναι καταδικασμένη σε ισόβια καθαριότητα του περιβάλλοντος. Ονομάζεται η γενιά των «πλαστικοθεριστών».

Αδελφές Ψυχές / Soulmates
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Vassilis Loules & Team of pupils of the Greek School Stuttgart-Vaihingen

Στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, τρεις παλιοί μετανάστες από διαφορετικές χώρες, μια Γερμανίδα και μια έφηβη Σύρια πρόσφυγας, αφηγούνται τη ζωή με το αγαπημένο τους ζώο: μια αγκαλιά μέσα στην οποία όλα τα πλάσματα του κόσμου αποκτούν, τελικά, μια κοινή πατρίδα.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό