Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Ζ’

Διάρκεια: 93'

Αγοράστε εισιτήρια για την προβολή εδώ.


Βουτιά / Dive
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 4’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thimios Bakatakis

Η περιπλάνηση ενός αγοριού στη σύγχρονη φύση της Άνδρου το οδηγεί σε ένα διαφορετικό κόσμο που του δημιουργεί ερωτήματα.

Pashka
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 22’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Oltjon Lipe

Πατέρας και γιος οδηγούν προς τα σύνορα. Ο δρόμος είναι στρωμένος με αναμνήσεις της ζωής τους. Μακριά από το σπίτι, ζουν για τον εαυτό τους. Αλλά η επιθυμία του αγοριού να επιστρέψει θα τους οδηγήσει σε ένα απροσδόκητο ταξίδι.

Άγρια Δύση / Old West
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 18’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Despina Kourti

Ο Αργύρης είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας στο πρώτο στάδιο της άνοιας. Όταν τα συμπτώματά του επιδεινώνονται, αποφασίζει με την κόρη του να μπει σε γηροκομείο. Τις τελευταίες μέρες της ελευθερίας του, ο Αργύρης περιπλανιέται στην πόλη, συναντά παλιούς φίλους και έχει ένα μυστικό σχέδιο. Θέλει να πάρει ένα περίστροφο.

Στα Βήματά της / In Her Steps
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 24’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Anastasia Kratidi

Η Λένα βρίσκεται σε πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης και πιάνει δουλειά ως συλλέκτης γάλακτος σε μια αγροτική φυλακή ανηλίκων στην οποία εκτίει την ποινή του ο γιος της. Την τελευταία φορά που τον είδε ήταν πέντε χρονών.

Bella
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 25’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thelyia Petraki

Ελλάδα 1986-1987 λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου. Στα μάτια της Άνθης η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό