Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Θ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Διάρκεια: 91'


Φράγμα / Dam
Σκηνοθεσία: Yorgos Teltzidis | Διάρκεια: 17’ 

H Χριστίνα είναι μία δεκαεξάχρονη που ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Η κατασκευή ενός φράγματος θα αναγκάσει τους κάτοικους να εγκαταλείψουν το μέρος τους. Τις τελευταίες μέρες εκκένωσης του χωριού, η Χριστίνα θα πρέπει να πάρει δυσβάσταχτες αποφάσεις.

Σουτζουκάκια / Meatballs
Σκηνοθεσία: Chrys Barmpas | Διάρκεια: 15’ 

Ο Παναγιώτης έχει την τέλεια σχέση. Η Λένα, η σύντροφός του, συγκεντρώνει όλα όσα θα ήθελε εκείνος, ακριβώς όπως τα συζητά σε ένα γραφείο με έναν άντρα που τον ακούει προσεκτικά. Όμως, αυτά κάποτε έμοιαζαν ονειρικά στον Παναγιώτη, τώρα έχουν γίνει ο εφιάλτης του.

Maniera Greca
Σκηνοθεσία: Kirineos Papadimatos | Διάρκεια: 13’ 

Η νύχτα πλησιάζει στο τέλος της στα μπουζούκια. Η θεά της πίστας, που μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της, αποχαιρετά μ ένα μακρόσυρτο «goodnight». Κανείς δεν περιμένει αυτό που θα συμβεί όταν θα ανέβει στο πάλκο η φίρμα του μαγαζιού...

Bourbon με Γάλα / Bourbon with Milk
Σκηνοθεσία: Paris Patsouridis | Διάρκεια: 19’ 

Η Ελένη δέχεται ένα τηλεφώνημα που την κάνει να αναπολεί το παρελθόν της, να αμφισβητεί το παρόν της και να αποφασίζει για το μέλλον της.

Χριστουγεννιάτικο Αντι-Παραμύθι / Christmas Anti-Fable
Σκηνοθεσία: Efthimios Hatzis | Διάρκεια: 27’ 

Βαθιά μέσα στη γη, ένα έμβιο είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση από κάποια ανεξήγητη ασθένεια. Αυτά τα Χριστούγεννα, οι τρεις κορυφαίοι επιστήμονες από Ασία, Ευρώπη και Αφρική καλούνται να εφαρμόσουν ως έσχατη λύση, μια πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας. Ποιος θα μεταλλαγεί σε σκουλήκι για τη σωτηρία του πλανήτη;



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό