Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Α’

28/09/2023, 17:00, ΔΑΝΑΟΣ 1

Διάρκεια: 86'


Τείχη / Walls ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 12’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Christos Sarris

Ο Χρήστος Σαρρής δημιούργησε την ταινία μετά από προγραμματισμένες επισκέψεις στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας Σερρών και ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους τρόφιμους. Η ταινία, καθώς και το πρωτότυπο τραγούδι από την Laura Jane Grace, εμπνέεται από το ομώνυμο ποίημα του Κ.Π.Καβάφη.

À Deux Voix
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 30’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Martha Bouziouri

Δύο γυναίκες που δείχνει να τις χωρίζει μια άβυσσος – η μητέρα ενός τρομοκράτη του ISIS και η μητέρα ενός θύματος τρομοκρατικού χτυπήματος το 2016 στις Βρυξέλλες – χτίζουν μια απροσδόκητη φιλία που κορυφώνεται με την απόφασή τους να γράψουν μαζί ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο.

Titi: Στο Πέρασμα του Κυκλώνα / Τiti: In Cyclone’s Wake
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 26’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Natasha Blatsiou

Όταν η Μαδαγασκάρη πλήττεται από έναν ακόμα τροπικό κυκλώνα, η Titi, μια Νιγήρια νοσηλεύτρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ταξιδεύει σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας όπου μάχεται εναντίον μιας από τις καταστροφικότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης: τον παιδικό υποσιτισμό.

Σε αυτή την Εξαίσια Θάλασσα / On this Wondrous Sea
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 18’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Kalliopi Legaki

Πώς μπορεί μια γυναίκα, που βιώνει τον πόνο, να έχει τη δύναμη να προκαλεί και να διεκδικεί τη θέση της στην κοινωνία; Η Μαρία Cyber, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το καταφέρνει δίνοντας αγώνα καθημερινά για το δικαίωμα της διαφορετικότητας.


        ONLINE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό