Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Δ’

01/10/2023, 16:45, ΙΝΤΕΑΛ

Διάρκεια: 105'


Fuga
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Antonis Doussias

Σε έναν μηχανοποιημένο, κλειστοφοβικό κόσμο, ο πληθυσμός είναι μια άβουλη μάζα, εγκλωβισμένη σε έναν αέναο κύκλο εργασίας- υπακοής- αναπαραγωγής- κατανάλωσης. Όταν κάποιος από το ανώνυμο πλήθος φτάνει στα όρια της αν(τ)οχής του, αποδρά. Όμως, ακόμη και η φαινομενική δια-φυγή (fuga) είναι μέρος της φυλακής.

Με λένε Άντι / My Name is Anti
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 16’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Andreas Vakalios, Fili Olsefski

Ένα 14χρονο κορίτσι κλέβει το κινητό του αρχιμαφιόζου διακινητή της και τραβάει σε βίντεο την απόδρασή της από τη συμμορία του.

Παρακαλώ, περιμένετε / Please, wait
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Karina Logothetis

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Μ., ακολουθώντας τα μέτρα, βρίσκεται σε μια διαρκής προσπάθεια να διατηρήσει την αρμονία και ψυχική της υγεία. Τι συμβαίνει όταν οι οικείοι ήχοι που μας περιβάλλουν αρχίζουν να γίνονται οι πρωταγωνιστές της καθημερινότητας;

Αερολίν / Aerolin
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 19’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Alexis Koukias-Pantelis

Η Σάντυ είναι ηθοποιός, έχει άσθμα και το βράδυ έχει παράσταση. Μέχρι τότε έχει να διδάξει γιόγκα, να δουλέψει ως κλόουν και να πάει και σε μια οντισιόν. Παράλληλα, προσπαθεί να βρει λίγο χρόνο για τον Σπύρο, το αγόρι της.

Εθνική Οδός μιας Ραγισμένης Καρδιάς / Highway of a Broken Heart
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 11’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nikos Kyritsis

Κάπου στη μέση του πουθενά, σ' ένα υποφωτισμένο κομμάτι της εθνικής οδού, η Μαίρη θα έρθει αντιμέτωπη με τον άντρα που της ράγισε την καρδιά και θα κάνει τα πάντα για να τον κερδίσει πίσω. Μόνο που μια μικρή έκπληξη θα αλλάξει την τροπή της βραδιάς.

Midnight Skin
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 40’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Manolis Mavris

Η Φανή, μια νεαρή νοσηλεύτρια ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, βυθίζεται κάθε βράδυ στον ίδιο εμμονικό εφιάλτη. Βλέπει ότι μεταμορφώνεται σε δέντρο. Ενώ βρίσκεται στάσιμη μέσα σε μία μοναχική καθημερινότητα, συνειδητοποιεί ότι ο εφιάλτης της ξεπερνά τα όρια του φαντασιακού και εισχωρεί σταδιακά στη ζωή της.


        ONLINE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό