Τα Σάουντρακ της Ζωής μας / Score: A Film Music Documentary

21/9/2017, 19:00, Odeon Όπερα 2 (P)
22/9/2017, 21:45, Odeon Όπερα 2
28/9/2017, 17:45, Δαναός 2

Χανς Ζίμερ, Ντάνι Έλφμαν, Τζον Γουίλιαμς, Ένιο Μορικόνε, Αλεξάντρ Ντεσπλά, Τρεντ Ρέζνορ και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι συνθέτες παρελαύνουν επί της οθόνης και αποκαλύπτουν όλα εκείνα τα μαγικά συστατικά που κάνουν ένα σάουντρακ ακαταμάχητο. Το πρώτο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε αποκλειστικά για την κινηματογραφική μουσική πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στο πάνθεον των αξέχαστων συνθέσεων που «έντυσαν» μερικές από τις πιο θρυλικές αναμνήσεις μας στο σινεμά.

Score A Film Music Documentary

Η τζαζ του Τζέιμς Μποντ, η ορχήστρα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τα έγχορδα του «Ψυχώ», τα μπάσα του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής». Ανέκαθεν οι κινηματογραφικές εικόνες αποκτούσαν αναπάντεχες διαστάσεις όταν συνοδεύονταν από την κατάλληλη μουσική. Το «Score» συγκεντρώνει την ελίτ των συνθετών κινηματογραφικής μουσικής για μία σπάνια ακουστική «ματιά» σε έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας ταινίας.

Ο συμφωνικός ήχος του Τζον Γουίλιαμς, η ροκ του Τρεντ Ρέζνορ, τα synthesizers του Χανς Ζίμερ, η παιχνιδιάρικη ρυθμολογία του Ντάνι Έλφμαν συμπληρώνουν, μαζί με άλλα πασίγνωστα ονόματα, το πιο ενδιαφέρον κινηματογραφικό πεντάγραμμο για μερικές από τις πιο εικονικές στιγμές της 7ης τέχνης. Γιατί ακόμα κι αν κάποτε οι εικόνες των ταινιών ξεθωριάζουν, η μουσική και τα τραγούδια που τις συνόδευσαν ανασύρονται απολαυστικά από τη μνήμη.

Σκηνοθεσία: Matt Schrader
Φωτογραφία: Kenny Holmes, Nate Gold
Μουσική: Ryan Taubert
Μοντάζ: Kenny Holmes, Matt Schrader
Εμφανίζονται: Hans Zimmer, Quincy Jones, Trent Reznor, James Cameron, Randy Newman, Rachel Portman, Steve Jablonsky, Brian Tyler, John Powell, Garry Marshall

ΗΠΑ | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 93' | Αγγλικά